X
  Betaal met creditcards

  Veelgestelde vragen over piercings

   

  Welkom bij de sectie Piercing Factory, waar we je proberen te helpen aan de hand van de meest gestelde vragen. Mochten er vragen zijn waar je op deze pagina geen antwoord op kunt vinden, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice

  info@piercingfabrikken.dk

   

  Welke maat sieraden moet ik kiezen voor mijn piercing?

  Een precies antwoord bedenken is onmogelijk, omdat de anatomie van elke persoon volkomen uniek is. Daarom proberen we liever te laten zien hoe je de maat die je nodig hebt het beste zelf kunt opmeten.

  Als het een piercing is waarbij je zowel de ingangs- als uitgangsopeningen kunt zien, zoals een navelpiercing of borstpiercing, de maat vind je door de afstand tussen deze 2 gaatjes te meten en daar 0,5 mm bij op te tellen. Is het een piercing waarbij maar één gaatje zichtbaar is, zoals een Tragus piercing, Helix piercing of Conch piercing, dan meet je de dikte van het sieraad wat erdoor moet en tel je daar 0,5 mm bij op. De enige uitzondering is als je een ring voor het sieraad wilt gebruiken, hier moet je het sieraad op een iets andere manier opmeten. Als je een ring in je piercing gaat gebruiken, meet dan de afstand van het gaatje tot de rand van b.v. het oor en voegt 0,5 mm of meer toe, afhankelijk van hoe groot je de ring wilt hebben.

  Maar niet alleen de diameter/lengte is belangrijk, ook de dikte van het sieraad moet in de berekening meegenomen worden. Het is moeilijk om jezelf te meten, maar het kan meet het door de sieraden die in je piercing zitten eruit te halen. Probeer de dikte ervan te meten - onthoud dat de dikte de dikte is van de stang/ring zelf, gemeten op de staaf.

  Mocht je twijfelen, dan kan dat neem contact op met de piercer die het heeft gemaakt, of neem contact op met onze klantenservice voor hulp.

  Meestal zijn er enkele standaardafmetingen voor de verschillende piercings, en deze zijn meestal de volgende:

  1. Tongpiercing - 1,6 mm dik / 16 mm lang.

  2. Navelpiercing - 1,6 mm dik / 10 mm lang.

  3. Borstpiercing - 1,6 mm dik / 10-12 mm lang.

  4. Helix / tragus / lob - 1,2 mm dik / 8 mm lang.

  5. Prins Albert-piercing - 1,6 mm dik / 16-22 mm in diameter.

  6. Wenkbrauwpiercing - 1,2 mm dik / 8 mm lang.

  Vind onze fotogids voor het meten

  Wist je dat we ook een fotogids hebben voor het opmeten van je piercing sieraden? Vind het hier op de pagina https://piercingfabrikken.dk/content/17-hvilken-storrelse-skal-jeg-vaelge

   

  Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn piercing?

  Het kiezen van het juiste materiaal is essentieel voor je piercing. Allereerst is het uiterst belangrijk dat je pas van sieraad wisselt als je piercing genezen is. Het is een van de grootste boosdoeners als het gaat om piercingproblemen. Als je twijfelt of je piercing nog aan het genezen is, neem dan contact op met je piercer of onze klantenservice voor advies en begeleiding, en denk eraan! - u mag nooit sieraden verwisselen in een piercing die rood, gezwollen, pijnlijk of lekkend is.

  Meestal worden nieuwe piercings gemaakt van een bio-compatibel materiaal zoals ASTM Titanium of staal. Deze materialen zijn goed omdat ze niet verslijten in het lichaam terwijl de piercing geneest, ze geven ook geen nikkel af. Dit geldt echter alleen voor ASTM-goedgekeurde varianten, wat onze producten zijn.

  Gebruik nooit vergulde of titanium geplateerde sieraden, acryl, zilver, enz. in helende piercings, omdat ze zowel nikkel afgeven als lichaamsvloeistoffen absorberen. Deze producten kunnen echter wel gebruikt worden als je piercing genezen is.

  Als u allergisch bent voor nikkel, gebruik dan alleen producten zonder coating en blijf uit de buurt van zilveren producten, omdat deze nikkel in de coating kunnen bevatten. Nogmaals, er moet op worden gewezen dat we graag advies en begeleiding geven via e-mail.

   

  Hoe onderhoud ik mijn piercingsieraden?

  Een plated piercing zal dit uiteindelijk verliezen, maar dit kan worden uitgesteld door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen.

   

  1. Maak je sieraden nooit schoon met sterke vloeistoffen zoals alcohol, dit zal de coating op het sieraad vrij snel vernietigen

  2. Verander piercingsieraden nooit totdat de piercing is genezen.

  3. Vermijd slijtage aan de sieraden van b.v. je tanden - het vernietigt zowel je sieraden als je tanden.

  4. Draag nooit vergulde sieraden als u lijdt aan anorexia of boulimia, aangezien braaksel maagzuur bevat dat de coating van de sieraden aantast.

  5. Minimaliseer het gebruik van zure dranken zoals frisdrank.

  6. Span je ballen gerust 2-3 keer per week aan, zodat je zeker weet dat de sieraden er niet uit vallen.

  Als u vragen heeft die hier niet worden beantwoord, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice info@piercingfabrikken.dk

   

  Met vriendelijke groet

  Het team achter de Piercingfabriek.