X

    Navel piercing sieraden

    262 stilarter fundet

    NAVELPIERCING


    De geschiedenis van navelpiercing gaat terug in de tijd met wortels in verschillende culturen over de hele wereld. In de westerse wereld begonnen navelpiercings populair te worden in de 20e eeuw en namen in populariteit toe in de jaren negentig en 2000. Ondanks dat het al honderden jaren bestaat – en vroeger vaak een symbool van erotiek was, werd het pas echt bekend nadat bijvoorbeeld Naomi Campbell op de catwalk poseerde met een nieuwe piercing in haar navel, of toen Alicia Silverstone poseerde met een navelpiercing in een Aerosmith-video op MTV. Het waren echter niet alleen vrouwelijke beroemdheden die deze piercings droegen. Ook mannen als Lenny Kravitz hebben al jaren een navelpiercing en dit laat zien dat deze piercing niet alleen voor vrouwen is weggelegd.

    NAVEL PIERCING SIERADEN


    Er zijn verschillende soorten sieraden die gebruikt kunnen worden voor een navelpiercing, afhankelijk van je persoonlijke stijl en niet in de laatste plaats hoe oud je navelpiercing is. Hier vindt u een kleine handleiding voor de piercings die u kunt gebruiken, evenals een uitleg van welk staafje het beste bij uw piercing past.

    WELK MATERIAAL IS HET BESTE VOOR EEN NAVELPIERCING?


    Het vergt eigenlijk veel kennis om het juiste materiaal voor je navelpiercing te kiezen, en de keuze hangt sterk af van de fase waarin je piercing zich bevindt, en niet in de laatste plaats van je eigen situatie. Als je last hebt van een nikkelallergie is het uiteraard belangrijk om het bij een staaf zonder nikkel te houden, zoals titanium. Piercingsieraden zijn een grote industrie en de meeste sieraden worden gemaakt van chirurgisch staal, maar wat moet je kiezen?

    TITANIUM NAVEL PIERCING SIERADEN

    Ideaal voor degenen onder u die zich zorgen maken over een nikkelallergie. Het kan geanodiseerd (geverfd) worden in een mooie kleur zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Het is belangrijk dat u een sieraad kiest dat implantaatgoedgekeurd is (Ti6Al4V ELI). Bijvoorbeeld ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 of ASTM F-67 wanneer het in uw nieuwe piercing moet worden gebruikt. Bekijk hier onze titanium navelpiercings

     

    CHIRURGISCHE STALEN NAVEL PIERCING SIERADEN

    Chirurgisch staal, ook wel roestvast staal genoemd, wordt meestal gemaakt van verschillende legeringen. Velen van hen worden gebruikt voor navelpiercing-sieraden, maar slechts een paar specifieke varianten zijn veilig te gebruiken, zoals ASTM F-138, ISO 5832-1 of 10993 - (6,10 of 11). De EU heeft een gemeenschappelijke nikkelrichtlijn opgesteld die bepaalt dat chirurgisch staal bestemd voor langdurig gebruik maximaal 0,2 µg nikkel/cm²/week mag afgeven en dit voldoet aan onze varianten chirurgisch staal.

    NAVEL PIERCING SIERADEN VAN ECHT GOUD


    Echt gouden navelpiercing sieraden kunnen in verschillende karaten worden gemaakt, wat verwijst naar de zuiverheid van het goud. Karat is een meeteenheid die aangeeft hoeveel goud vermengd is met andere metalen. Hoe hoger het karaat, hoe hoger het aandeel echt goud in het sieraad.

    • 24 karaat (24K) is de zuiverste vorm en bevat 99,9% puur goud. 24K goud is niet geschikt voor navelpiercings, omdat het erg zacht is en daardoor snel kapot gaat.
    • 18 Karat (18K) Bestaat uit 75% puur goud en 25% andere metalen, zoals koper of zilver. 18K heeft een fijne balans tussen zuiverheid en kracht, en kan daardoor gemakkelijk gebruikt worden in je navelpiercing.
    • 14 karaat (14K) Bestaat uit 58,3% puur goud en 41,7% andere metalen, zoals koper of zilver. 14K Goud heeft een hogere sterkte dan 18K en is ook goedkoper.
    • 10 karaat (10K) Bestaat uit 41,7% puur goud en 58,3% andere metalen, zoals koper of zilver.

    Alternatieve materialen voor navel piercings


    Niobium is zeer hypoallergeen, maar heeft geen implantaatgoedkeuring. Dit materiaal is veilig te gebruiken in een genezende navelpiercing en is goedgekeurd om lang in het lichaam te blijven.

    Platina is een zeer goed materiaal om voor het lichaam te gebruiken, maar wordt zelden gebruikt omdat het een extreem duur materiaal is en tegelijkertijd moeilijk om mee te werken.

    Acryl is een hard plastic materiaal dat gebruikt kan worden als je een licht sieraad wilt dat geen nikkel bevat. Het is goedkoop en kan op veel verschillende manieren worden ontworpen. Acryl is minder duurzaam en kan lichaamsvloeistoffen en kleur absorberen, en mag daarom nooit worden gebruikt in een nieuwe piercing, of in een piercing die rood, pijnlijk of gezwollen is.

    PTFE is een allergievriendelijk product dat zowel met als zonder hangers verkrijgbaar is. Deze is doorgaans langer dan 10 mm en daarom ideaal als je je navelpiercing tijdens de zwangerschap wilt behouden. Deze staf is vaak lang en mooi en kan worden versierd met een klein bolletje steen.

    NAVELPIERCINGS


    Er zijn veel ontwerpen die je kunt gebruiken om je piercing te versieren, en er komen steeds meer opties bij. Houd er rekening mee dat je een healing piercing niet mag verwisselen en dat de standaardmaat voor een navelpiercingstokje 10 mm is.


    Curved barbell / Bananabel 

    Is het meest voorkomende type piercing voor navelpiercings en het ontwerp dat wordt gebruikt om de piercing te maken. Er zijn verschillende varianten, zoals sieraden met stenen etc.

    NAVELPIERCING SIERADEN MET HANGER


    Een navelsieraad met hangertje is super leuk, maar tegelijkertijd ook een stijl die alleen gebruikt mag worden bij een volledig genezen navelpiercing. De sieraden met hangers zijn zwaarder en kunnen een scheve trek geven aan een genezende navelpiercing, en in sommige gevallen resulteren in irritatie en uitzetting. Er zijn veel verschillende hangers zoals hangers met hartjes, hangers met bloemen en hangers met bolletjes en stenen.

    NAVEL PIERCING RINGEN


    Waren ooit populair, maar zijn niet meer zo wijdverspreid. in de jaren negentig werden de ringen vaak gebruikt als een stel hun liefde voor elkaar moest tonen. Een ring is niet geschikt voor het genezen van navelpiercings, omdat de vorm complicaties bij de piercing kan veroorzaken.

    WANNEER MOET JE JE NAVELPIERCING VERANDEREN?


    Er zijn veel ontwerpen voor navelpiercings en het kan verleidelijk zijn om de sieraden te verwisselen terwijl je piercing aan het genezen is, maar het is erg belangrijk dat je wacht met het verwijderen van de sieraden en deze van tevoren door een nieuwe vervangt. Navelpiercings kunnen in verschillende kleuren en stijlen worden gemaakt, maar gebruik alleen sieraden van hoge kwaliteit als je een nikkelallergie wilt voorkomen. Uw piercer zal sieraden gebruiken die geschikt zijn en deze staafjes mogen niet voortijdig worden vervangen.

    Het duurt lang voordat een navelpiercing geneest, en het is niet ongebruikelijk dat dit wel een jaar kan duren. Het genezingsproces duurt lang en het is een groot misverstand om de sieraden voortijdig te verwisselen. Als vuistregel geldt dat er minimaal zes maanden moeten verstrijken en dat de piercing al langere tijd geen tekenen van complicaties of ontstekingen mag vertonen.

    HOE VERANDER JE EEN NAVELPIERCING?


    Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat de navel er mooi uitziet en al lange tijd normaal is. U moet voor gebruik altijd uw handen reinigen met een handdesinfecterend middel waar alcohol in zit, zodat u bacteriën in de wond en, in het ergste geval, infectie vermijdt.

    Begin door te onderzoeken met welke maat je gepiercet wordt, meestal is het stukje 10 mm lang, wat ook de standaardmaat is.

    Navelpiercings worden geopend door het balletje aan de bovenkant los te draaien en vervolgens de piercing door het gaatje naar buiten te halen. Als het sieraad uit is, kun je het nieuwe sieraad voorzichtig van onder naar boven door de navel inbrengen. Tenslotte wordt de bal erop geschroefd.

    Het is normaal dat het lichaam een ​​paar uur na het verwisselen reageert, omdat piercings zich gewoon moeten aanpassen aan nieuwe, verschillende soorten ontwerpen. Helaas kan de reactie soms blijvend zijn als je bijvoorbeeld het nieuwe niet kunt verdragen. Als het niet bij je lichaam past, kan het in het ergste geval de schuld zijn dat het uitgroeit, en het is daarom belangrijk dat je snel reageert als je veel symptomen ervaart, en neem gerust contact op met je piercer, die kan je misschien wel helpen. om er een sieraad in te steken dat langer is dan 10 mm of om te wisselen naar andere soorten staafjes.