X

    Rook piercing

    117 stilarter fundet

    Rook Piercing

    De Rook-piercing werd in de jaren 1990 bedacht door Erik Dakota en is een piercing die is geplaatst in het uitsteeksel boven het punt waar een tragus-piercing zich bevindt. In tegenstelling tot andere oorpiercings heeft deze piercing geen voor- en achterkant, maar bevindt zich op dezelfde manier als bijvoorbeeld een navel-piercing. De piercing werd voor het eerst beschreven in het tijdschrift Body Play and Modern Primitives Quarterly, samen met andere piercings zoals de Industrial-piercing.

    Hoe wordt een Rook Piercing geplaatst?

    Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, en de methode hangt grotendeels af van de voorkeur van de individuele piercer. Het kan zowel met een tang als met een ontvangbuisje worden gedaan, maar de meeste piercers geven de voorkeur aan het met de hand doen.

    Vooraf wordt het gebied gedesinfecteerd en daarna wordt, in overleg met de wensen van de klant, bepaald waar de piercing moet worden geplaatst. Het gebied is echter beperkt, omdat de anatomie zelden veel plaatsingen toelaat, dus uiteindelijk zal de piercer de meest optimale plaats bepalen.

    Als het gebied schoon is en de markering is geplaatst, zal de piercer de naald door het weefsel steken. Sommige geven er de voorkeur aan om dit van onder naar boven te doen, maar de meesten doen het van boven naar beneden, omdat dit een beter zicht biedt vanuit die positie.

    Zodra de naald erdoorheen is, wordt deze vervangen door het sieraad dat in de piercing moet worden gedragen. Het helpt als speciale naalden worden gebruikt, zoals een connector naald of een naald met een katheter, omdat het sieraad aan de naald kan worden bevestigd.

    Pijn is subjectief, maar de meeste mensen beschrijven de piercing als behorende tot de hogere kant van de pijnschaal, wat vaak het geval is bij kraakbeenpiercings.

    Welke sieraden kunnen worden gebruikt voor een Rook Piercing?

    Het meest gebruikelijke zijn gebogen staven of piercingringen, maar andere sieraden kunnen ook worden gebruikt. Een gebogen staaf is goed geschikt vanwege zijn gebogen vorm, omdat deze de anatomie van het oor volgt en daardoor geen druk op het weefsel uitoefent. Sommigen gebruiken een rechte staaf, maar dit kan vaak problemen en te veel druk op het gebied veroorzaken omdat deze niet goed in de vorm past.

    Bij het vinden van de juiste maat moet u de afstand tussen de twee gaatjes meten en 0,5 - 1,0 mm aan de lengte toevoegen, zowel voor barbells als voor piercingringen. Typisch is de perfecte lengte/diameter 6 - 8 mm.

    De draaddikte is bijna altijd 1,2 mm, maar sommigen geven de voorkeur aan dunnere of dikkere sieraden. Wees echter voorzichtig, want zeer dunne sieraden onder 1,0 mm hebben de neiging in de huid te snijden en kunnen daarom worden uitgestoten.

    Het is belangrijk dat de piercing volledig is genezen voordat u deze voor de eerste keer verwisselt, wat vaak 6 - 12 maanden kan duren. Als u het sieraad te snel verwisselt, kan dit complicaties zoals infecties, irritatiebultjes, enzovoort veroorzaken.

    Het sieraad moet alleen vroegtijdig worden verwisseld als het niet kan worden vermeden, en altijd in overleg met uw piercer.

    Hoe moet je een Rook-piercing reinigen?

    Oorpiercings in kraakbeenweefsel hebben een lange genezingstijd en zijn vaker geassocieerd met complicaties dan andere piercings. Dit komt doordat kraakbeenweefsel zeer weinig elastisch is en een minder bloedtoevoer heeft dan andere delen van het lichaam. Tegelijkertijd geneest kraakbeenweefsel in verschillende lagen en daarom in verschillende snelheden.

    Het is daarom uiterst belangrijk om de piercing correct te reinigen en voortdurend alert te zijn op mogelijke complicaties.

    De belangrijkste dingen zijn:

    - De piercing vrij houden van opgedroogd wondvocht, omdat dit de uitgang kan blokkeren en dus kan voorkomen dat de piercing het wondvocht uit het gebied kan afvoeren. Als het wondvocht niet kan wegvloeien, hoopt het zich op in de lymfevaten en veroorzaakt het zwelling, gevoeligheid en roodheid.

    - Reinig uw piercing 's ochtends en 's avonds met fysiologisch zout water of soortgelijke goedgekeurde producten zolang deze rood, pijnlijk en gezwollen is. Goede hygiëne is essentieel voor een gezonde piercing, dus het is erg belangrijk om het schoon te houden.

    - Vermijd vreemde bacteriën van uw handen, beddengoed, oortelefoons, enz. Uw nieuwe piercing is een open wond en moet als zodanig worden behandeld, dus vermijd aanraking met vuile handen, enzovoort.