X

  Uitrekken

  59 stilarter fundet

  Filteren op:

  Rekken - en een beetje over hoe je het veilig kunt doen!

  Wat is stretchpiercing?

  Een stretchpiercing (ook wel gauging genoemd) is een vorm van lichaamsversiering waarbij een bestaande piercing geleidelijk wordt vergroot om een grotere opening te krijgen. Dit wordt bereikt door geleidelijk een groter sieraad in te brengen, waardoor het weefsel in de piercing wordt uitgerekt en het gaatje na verloop van tijd groter wordt.

   

  Hier zal ik je een kort overzicht geven van hoe het proces zou moeten zijn als je je oren moet strekken. Houd er rekening mee dat deze gids van toepassing is op oorlellen en niet op andere piercings, aangezien het kan verschillen welke methoden het beste zijn in relatie tot de verschillende piercings. De gids is slechts indicatief en is gebaseerd op de meest geaccepteerde manieren van strekken, maar daarom zul je nog steeds piercers kunnen vinden die een andere mening hebben dan deze.

   

  Handleiding voor het oprekken van je piercing:

  1.Allereerst moet je een piercing in het oor hebben, dit vormt het startpunt voor de stretch. Het is belangrijk dat het oor goed kan genezen voordat u het zelf gaat oprekken. Een goede vuistregel is om 2-3 keer zo lang te wachten als de piercing nodig heeft om te genezen voordat je begint uit te zetten. Zo zorg je ervoor dat het lichaam de tijd krijgt om een goede structuur rond het gat te vormen voordat het uitzet. Je kunt echter ook naar een professionele piercer gaan en die het oor vanaf het begin laten strekken. Een Piercer zal vaak een grotere naald, een punch of een taper gebruiken om direct een stuk van een bepaalde maat te creëren. Onthoud dat dit alleen mag worden gedaan door een professionele piercer die precies weet hoe ver het oor de eerste keer kan worden gestrekt.

  2. Hierna moet u beginnen met het vergroten van het gat in het oor. Hier raden we aan om een Steel Taper te gebruiken, omdat deze geen wondvocht en bacteriën opneemt. U kunt echter ook andere materialen gebruiken, zoals glas. Acryl en siliconen mogen alleen worden gebruikt in gevallen waarin u de taper één keer door het oor haalt en daarna direct een sieraad inbrengt. Wij raden echter altijd eerstgenoemde materialen aan.

  Er zijn in principe 2 manieren waarop u een taper kunt gebruiken;

  Quick stretch, waarbij je de conus een keer doorhaalt en dan het sieraad inbrengt.

  Langzaam uitrekken, waarbij de conus als een sieraad in het oor zit en langzaam verder en verder naar binnen wordt geduwd totdat deze helemaal is doorgetrokken (meestal een proces dat over een paar weken plaatsvindt). De langzame manier is duidelijk het minst pijnlijk, maar nogmaals moet worden benadrukt dat deze methode alleen mag worden uitgevoerd met een stalen of glazen taper.

  3. Strek nooit te snel! Er mag in ieder geval niet worden uitgerekt totdat de vorige maat is genezen. Een goede vuistregel is dat er 1-2 maanden moet zitten tussen de maten 0-8 mm, 2-3 maanden tussen de maten 8-16 mm. en ca. 3 maanden tussen maten boven de 16 mm.

  Denk er altijd aan om slechts één maat per maat groter te nemen tijd, b.v. vanaf 2mm. tot 3mm. enz. U kunt zich afvragen dat er maten zijn die niet bestaan - b.v. 7 mm., maar dit komt doordat de sieraden gemaakt zijn volgens het American Gauge systeem. Het is een iets ander meetsysteem dan het millimetersysteem dat we hier gebruiken. U kunt echter zonder problemen de maten volgen die we hebben, b.v. vanaf 6mm. tot 8mm. enz.

  4. Gebruik altijd een vorm van glijmiddel bij het stretchen, dat maakt het proces een stuk eenvoudiger. Een taper zal op zich vaak glad zijn, maar het helpt altijd om in te smeren met een gel, die natuurlijk ook hier in de piercingfabriek te vinden is. Als je geen gel bij de hand hebt, kan zoiets eenvoudigs als water ook worden gebruikt, maar het is niet zo effectief als een gel.

  5. Houd je oren schoon, vooral tijdens het genezingsproces. Veel mensen vinden dat hun oren gaan stinken als ze uitrekken, dit komt door bacteriën en dode huidcellen uit het gaatje. Vooral sieraden van hout en siliconen nemen deze dingen op en daarom kun je voordelig overstappen op b.v. staal, als dit een probleem is dat u ondervindt. U bent van harte welkom om uw pluggen of tunnels er af en toe uit te halen om ze schoon te maken, omdat dit vaak zorgt voor een goede hygiëne. Het oor zelf kan het beste worden schoongemaakt met warm zout water, dat wordt gemaakt door een 1/2 theelepel. zeezout in een glas en giet er vervolgens kokend water over. Het is belangrijk dat het mengsel wordt gebruikt als het echt heet is.

  Dit was een korte handleiding over hoe je je oren kunt strekken. Als je vragen hebt die in het bovenstaande gedeelte niet zijn beantwoord, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. U kunt ons een e-mail sturen op info@pier cingfabrikken.dk. We hebben altijd een piercer klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden.

  Veel plezier met stretchen!!!

  Tot slot is het voor ons belangrijk erop te wijzen dat deze gids indicatief is en geen vervanging is voor advies en begeleiding bij een professionele piercer.