X

  Neuspiercing

  167 stilarter fundet

  NEUSPIERCING


  De neuspiercing is een van 's werelds oudste piercings en kan helemaal teruggevoerd worden tot het Midden-Oosten, waar hij ongeveer 15 jaar geleden ontstond. 4000 jaar geleden. Later kwam het naar India voor ca. 500 jaar geleden, waar het terug te voeren is op de oude Indianenstammen. Destijds was het piercen heel gebruikelijk onder de Indiase koninklijke familie en aristocraten. De piercing was een symbool van status en schoonheid, en tot op de dag van vandaag is de neuspiercing heel gebruikelijk onder vrouwen in India, waar miljoenen mensen zo’n sieraad dragen. Tot op de dag van vandaag wordt de neuspiercing ook door veel mannen gedragen. In de westerse wereld kreeg het eind jaren tachtig pas echt grip, waar het een statement werd voor zowel de punkers als de daaropvolgende jeugdculturen. Voor sommigen is de neuspiercing nog steeds een religieuze praktijk, terwijl deze voor anderen louter decoratief is. Een neuspiercing kan zowel de traditionele piercing in de neus zijn, maar ook een septum piercing, oorpiercing etc.

  NEUSPIERCING SIERADEN

  Een neuspiercing kan worden versierd met veel verschillende soorten sieraden, zoals neusschroeven, neusspelden en neusringen. De neuspiercings kunnen in verschillende kleuren en uitvoeringen gemaakt worden waardoor je een unieke look krijgt met de sieraden in het midden. Wanneer u sieraden voor de neus moet kiezen, is het belangrijk dat u een beetje weet welk ontwerp en welke materialen u moet kiezen. Hier is een kleine gids die u kunt gebruiken als u een sieraad zoekt dat bij uw persoonlijke stijl past.

  ALLE MATERIALEN VOOR NEUS PIERCING

  Er zijn veel verschillende typen die u kunt gebruiken, en we kunnen ze hier niet allemaal bespreken. Daarom is hier een lijst met de meest voorkomende.

  TITANIUM NEUS PIERCING

  Ideaal voor degenen onder u die zich zorgen maken over een nikkelallergie. Het kan in aantrekkelijke kleuren worden geanodiseerd (geverfd) zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Het is belangrijk dat u een sieraad kiest dat implantaatgoedgekeurd is (Ti6Al4V ELI). Bijvoorbeeld ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 of ASTM F-67 wanneer het in uw nieuwe piercing moet worden gebruikt. Het beschermt je piercing tegen het risico op infecties, allergieën etc., omdat ze zeer zacht zijn voor de huid.

  CHIRURGISCHE STALEN NEUS PIERCING


  Chirurgisch staal wordt gemaakt van verschillende legeringen, maar slechts enkele specifieke varianten zijn veilig in gebruik, zoals ASTM F-138, ISO 5832-1 of 10993 - (6,10 of 11). De EU heeft een gezamenlijke nikkelrichtlijn opgesteld die bepaalt dat chirurgisch staal bestemd voor langdurig gebruik maximaal 0,2 µg nikkel/cm²/week mag afgeven en daarom vereist dat een hoge kwaliteit wordt goedgekeurd. Als u iets wilt dat qua kleur op echt zilver lijkt, maar een veilig en goedkoper sieraad is, dan is chirurgisch staal zeker iets voor u.

  NEUS PIERCING SIERADEN VAN ECHT GOUD


  Bent u op zoek naar een hoogwaardig materiaal voor uw neus, dan is echt goud wellicht een optie. Goud is een edelmetaal, net als bijvoorbeeld echt zilver, en daardoor wat duurder dan andere neuspiercingsieraden. Het kan worden aangepast aan uw stijl en het gewenste ontwerp, omdat het gemakkelijk is om mee te werken.

  • 24 karaat (24K) is de zuiverste vorm en bevat 99,9% puur goud. 24K goud is niet geschikt voor neuspiercings omdat het erg zacht is en daardoor snel kapot gaat.
  • 18 Karat (18K) Bestaat uit 75% puur goud en 25% andere metalen, zoals koper of zilver. 18K heeft een fijne balans tussen zuiverheid en kracht, en kan daardoor gemakkelijk gebruikt worden in je neuspiercing.
  • 14 karaat (14K) Bestaat uit 58,3% puur goud en 41,7% andere metalen, zoals koper of zilver. 14K Goud heeft een hogere sterkte dan 18K en is ook goedkoper.
  • 10 Karat (10K) De sieraden bestaan ​​uit 41,7% puur goud en 58,3% andere metalen, zoals koper of zilver.

  WELKE MATERIALEN ZIJN HET BESTE VOOR NEUSPIERCING?


  Daar is moeilijk een antwoord op te geven, omdat alle sieraden hun eigen sterke punten hebben. Titanium is ideaal om mee te piercen, omdat het geen nikkel bevat en daardoor het gaatje niet kan irriteren. Ook kan het aan de meeste wensen voldoen en uitgevoerd worden met een steen, bol, hart of misschien wel parels.

  Als je daarentegen de sieraden moet vervangen nadat je piercing genezen is, kun je gemakkelijk andere materialen zoals echt zilver, chirurgisch staal etc. in de neus gebruiken, zolang het maar sieraden zijn die van goede kwaliteit zijn gemaakt.

  WELKE SIERADEN ONTWERPEN KUN JE GEBRUIKEN BIJ JE NEUS PIERCING?


  Wanneer je piercingsieraden voor de Neuspiercing moet kiezen, zijn er veel piercings om uit te kiezen. Het is allereerst belangrijk dat het sieraad altijd de juiste draaddikte heeft, de juiste diameter heeft en dat de piercing gereed is om het sieraad te laten wisselen.

  NEUSRING

  Is, zoals de naam al doet vermoeden, een ring die in de vleugel van de neus wordt geplaatst en bedekt verschillende uitvoeringen zoals kogelringen, clickerringen en hoefijzers. Je kunt je neuspiercing vanaf het begin met een ring laten zetten, maar ook wisselen nadat deze genezen is. Meer over de neusring leest u hier

  Neus schroef

  Is speciaal ontwikkeld voor neuspiercings, en ontworpen met een klein steentje of balletje, en een geschroefde basis om ervoor te zorgen dat het sieraad niet uit de neusvleugel valt. Hoewel het gemaakt is voor de neus, kan het eigenlijk ook gebruikt worden in andere piercings zoals tragus piercings.

  Neus Stud


  Is een piercingstick die speciaal is ontwikkeld voor een neuspiercing. De kleine staaf kan in veel verschillende materialen worden geproduceerd, zoals titanium. In tegenstelling tot de neusschroef kan dit staafje makkelijker uit je neus vallen, daarom is het aan te raden deze piercing alleen te gebruiken bij een genezen neuspiercing.

  HOE EEN NEUSPIERCING TE REINIGEN


  Het is belangrijk om elke ochtend en avond schoon te maken, en altijd met goedgekeurde materialen zoals isotone zoutoplossing en een milde zeep zonder alcohol. Het neusgat is gemaakt van kraakbeen en daarom kunt u een lange genezing van maximaal 6-9 maanden verwachten.

  1. Maak uw neus twee keer per dag schoon met een isotone zoutoplossing en eventueel een milde zeep. Vergeet niet om ook de binnenkant van de neusgaten schoon te maken. Als je het hebt schoongemaakt, moet het aan de lucht drogen en als je het ergens mee afveegt, moet het helemaal schoon zijn.
  2. Gebruik geen make-up op je neus rond de steen/bol/ring en je gezicht is altijd schoon. Wees voorzichtig met vuile kleding rond het gezicht en raak de sieraden niet aan, omdat dit tot infecties kan leiden.
  3. Gebruik tijdens het genezen alleen hoogwaardige piercingsieraden, zoals titaniumsieraden.
  4. Als er zich een verzameling pus rond de sieradenschaal vormt, verwijder deze dan.

  ANDERE SOORTEN NEUSPIERCING


  Er zijn andere soorten piercings in de neus, zoals septum piercing. Een septum piercing wordt steeds populairder en wordt in het kraakbeen tussen de 2 neusgaten geplaatst. Septum piercings worden meestal gemaakt met een hoefijzer, maar kunnen ook worden gemaakt met stokjes of een gewone clicker ring.

  INFORMATIE OVER NEUSPIERCING


  Wij krijgen veel vragen over deze piercings en zullen daarom hier de meest voorkomende beantwoorden.

  Hoe lang duurt het voordat een neuspiercing geneest?
  Het duurt doorgaans 6-9 maanden, maar soms langer. Het is gemaakt van kraakbeenweefsel en daarom moet u rekening houden met een lange genezingstijd.

  HOEVEEL KOST EEN NEUSPIERCING?


  De prijs kan variëren van EUR 50 tot maximaal EUR 100. De prijs hoeft niet altijd de kwaliteit te weerspiegelen, maar het is belangrijk dat je het niet met een pistool laat schieten, ook al is het misschien goedkoper. Helaas zijn er bedrijven die medische piercings willen maken met een oorpistool, maar het is op geen enkele manier geschikt en je zult geen serieuze piercer vinden die ervan droomt het te gebruiken.

  AAN WELKE KANT MOET JE EEN NEUSPIERCING HEBBEN?


  Er zijn geen kanten die beter zijn dan andere, en er zit geen symboliek in zoals vroeger met een piercing in het oor. Je kunt het dus gewoon krijgen waar jij denkt dat het je het beste uitkomt.

  KAN JE EEN NEUSPIERCING SCHOT KRIJGEN?


  Helaas zijn er nog enkele winkels die het aanbieden, maar we kunnen het op geen enkele manier aanbevelen. Sommige bedrijven gaan zelfs zo ver dat ze het medische piercings noemen, wat best gek is als het wordt ontmoedigd door alle organisaties binnen het piercingveld, zoals de Association of Professional Piercers, de grootste organisatie ter wereld binnen de piercing industrie. Meer over hun standpunt leest u hier. Een pistool veroorzaakt een groot trauma op de huid en de sieraden zijn niet op maat gemaakt voor de specifieke anatomie van elke klant. Het brengt dus een groot risico met zich mee dat je neuspiercing wordt ingeschoten.

  Oorpistolen zijn over het algemeen niet geschikt voor het maken van piercings of oorbellen. Ze kunnen ook niet op dezelfde manier worden gesteriliseerd als piercing-instrumenten, en daarom kunnen we je alleen maar afraden om je piercing met een pistool te laten zetten.