X

  Anti Helix Piercing

  Anti Helix Piercing

  Deze oorpiercing wordt geplaatst in de vouw die begint boven de tragus en eindigt bovenaan het oor. Het kleine holle gebied maakt het mogelijk om het vrijwel overal in het gebied te plaatsen, maar het is zeldzaam dat meer dan 2 tot 3 sieraden comfortabel kunnen worden gedragen. Het staat ook bekend als een Forward Helix en werd voor het eerst beoefend in de jaren 1990 in onze regio. Het valt onder kraakbeenpiercings en wordt daarom gekenmerkt door een langzame genezing en is vaak geassocieerd met meer complicaties dan veel andere piercings.

  Anti Helix Piercing Sieraden

  Je kunt veel verschillende sierontwerpen voor deze piercing gebruiken, en het is heel verschillend welke ontwerpen het meest populair zijn. Bij het zetten wordt bij voorkeur een eenvoudig sieraad zoals een labret of een ring gebruikt, maar veel meer sieraden zijn mogelijk zodra het volledig is genezen.

  Enkele opties zijn:

  Labret-sieraad dat je kunt gebruiken als je een look wilt met een kleine steen of bolletje. Dit sierontwerp wordt vaak gebruikt voor deze piercings en is verkrijgbaar in veel verschillende ontwerpen, kleuren en maten. Het heeft vaak een goede pasvorm, waarbij de schijf zich verstopt in het gaatje onder de rand van het oor. Het is een goed idee om een sieraad te kiezen met een kleine schijf die gemakkelijk in het gaatje kan worden verborgen, aangezien een grote schijf kan irriteren en zelfs zichtbaar kan zijn bij het dragen.

  Het is moeilijk om het sieraad zelf te verwisselen omdat een labret van achteren moet worden ingebracht, dus we raden aan om een vriend(in) om hulp te vragen, of ga naar een professionele piercer. Veel mensen kunnen ze echter zelf zonder problemen verwisselen en kunnen bijvoorbeeld een piercingtang als hulpmiddel gebruiken.

  Piercingringen zijn een andere zeer populaire optie als je een eenvoudige look wilt en een sieraad wilt dat comfortabel is om te dragen. Net als een labret kan een piercingring verkrijgbaar zijn in veel verschillende ontwerpen, maar de meest populaire zijn clicker-ringen, kogelringen, eindeloze ringen en hoefijzers. Een ring is meestal eenvoudig in te brengen, weegt niet veel en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, materialen en ontwerpen.

  Andere sieraden die kunnen worden gebruikt, zijn Piercingstaven, gebogen staven en sommigen kunnen zelfs een neusschroef gebruiken, maar dit vereist de juiste anatomie en wordt niet aanbevolen zonder eerst met een professionele piercer te praten.

  Hoe wordt een Forward Helix / Antihelix gemaakt en wanneer mag je je sieraad verwisselen?

  Deze piercing kan technisch moeilijk zijn om te maken, omdat de hoek precies goed moet zijn en het betreffende gebied zeer elastisch is en dus veel beweegt wanneer je eraan vasthoudt. Zoals altijd begin je met het reinigen en desinfecteren van het gebied, en dan plaats je een markering waar je wilt dat de piercing komt.

  Vervolgens prik je de huid met een piercingnaald in de juiste hoek, en het is belangrijk ervoor te zorgen dat je niet het gebied erachter raakt. Voor dit doel kunnen bijvoorbeeld een ontvangbuis, kurk of iets dergelijks worden gebruikt. Sommigen geven er ook de voorkeur aan om het met een tang te doen of zelfs zonder het gebruik van hulpmiddelen.

  Als het eenmaal is gemaakt, zul je symptomen ervaren zoals roodheid, zwelling, pijn en lekkende gele vloeistof uit de piercing in de eerste paar weken. Deze reactie wordt ontsteking genoemd en is een volkomen normale reactie van het lichaam wanneer een "vreemd voorwerp" in het lichaam verschijnt. Het lichaam ziet het sieraad in het begin op dezelfde manier als bijvoorbeeld een splinter, dus het immuunsysteem wordt geactiveerd en veroorzaakt de symptomen.

  Je moet het gebied reinigen zolang je symptomen hebt, bijvoorbeeld met 0,09% zoutoplossing of vergelijkbare goedgekeurde producten om je nieuwe piercing schoon te houden.

  Na 1-2 maanden kan de piercing eruit zien alsof deze volledig is genezen, maar dit is zelden zo snel. Daarom is het belangrijk om minimaal 4-6 maanden te wachten voordat je voor het eerst van sieraad wisselt, omdat te snel wisselen een risico kan vormen voor je piercing. Er zijn enkele gevallen waarin je het sieraad eerder mag verwisselen, maar dit is alleen als het bijvoorbeeld zo veel zwelt dat er geen ruimte is voor het sieraad, of als het sieraad dat je draagt beschadigd is. Je moet echter altijd een professionele piercer raadplegen als je het eerder wilt verwisselen, omdat het zeer belangrijk is dat dit onder goede steriele omstandigheden gebeurt.