X

    Wenkbrauw piercing

    72 stilarter fundet

    Wenkbrauw piercing

    Een wenkbrauwpiercing is een van die piercings die van tijd tot tijd de neiging heeft om op te duiken. Het brak echt door met de punkbeweging in de jaren 80 en werd meer mainstream in de jaren 90. De piercing kan met veel verschillende sieraden worden gedaan en is een van de minst pijnlijke piercings die je kunt laten zetten.

    Het wordt meestal gemaakt met een kleine gebogen staaf, maar in het verleden werd het vaak gemaakt met een ring. De gebogen stang past echter beter bij de anatomie van het gebied en heeft daarom de voorkeur van de meeste piercers. U kunt echter nog steeds een ring gebruiken en met de juiste zorg zou u geen grote problemen moeten ondervinden bij het gebruik van dit soort sieraden.

    Een wenkbrauwpiercing zit vaak erg strak en is daardoor onderhevig aan uitdrijving, ook wel migratie genoemd. Hoe meer druk er op een sieraad komt, hoe meer het lichaam zich ervan bewust wordt dat het sieraad er is. Als het lichaam de sieraden wil verdrijven, kun je niet veel doen om dit te voorkomen. U kunt dit echter meestal voorkomen door de piercing in de juiste diepte, positie en met de juiste maat sieraden te laten zetten. Zeer dunne sieraden (minder dan 1,2 mm dik) worden niet aanbevolen, omdat ze vaak door de wenkbrauw kunnen snijden vanwege de slechte ballast die dergelijke sieraden hebben. Gebruik daarom altijd piercingsieraden met een minimale draaddikte van 1,2 mm. Dat gezegd hebbende, mogen de sieraden ook niet te zwaar zijn, omdat het weefsel in het gebied niet sterk genoeg is om sieraden van een bepaalde maat te kunnen dragen.

    Wenkbrauw piercing sieraden

    Het meest optimale sieraad is een sieraad van 1,2 - 1,6 mm. in draaddikte en 8-12 mm. in lengte. Je kunt eenvoudig zelf de juiste maat sieraad vinden door de afstand tussen de twee gaatjes te meten en daar 0,5 mm bij op te tellen. U mag uw sieraad echter pas verwisselen als de piercing volledig is genezen (meestal na ongeveer 3 maanden). Daarna zijn er veel verschillende mogelijkheden voor welke sieraden je kunt gebruiken. De beste materiaalkeuze zijn altijd ASTM-goedgekeurde materialen, b.v. titanium en chirurgisch staal. Het kan echter ook een voordeel zijn om meer flexibele materialen te gebruiken, zoals teflon of PTFE , omdat deze door hun lage gewicht geen druk uitoefenen op de piercing. Tegelijkertijd kunnen deze materialen ook de bewegingen van het lichaam volgen. Gebruik geen producten die zijn gecoat met b.v. een gouden of titanium coating als je al last hebt van een nikkelallergie. Als je de neiging hebt om grote littekens te vormen, is deze piercing geen goede keuze, omdat deze een hoog afwijzingspercentage heeft in vergelijking met andere piercings.