X
  Betaal met creditcards

  Industrial Piercing

  24 stilarter fundet

  Filteren op:

  Draad dikte

  INDUSTRIËLE PIERCING

  Een industriële piercing wordt ook wel een scaffold-piercing of een constructie-piercing genoemd en werd in het begin van de jaren 1990 uitgevonden door Erik Dakota, tegelijkertijd met de Rook- en Daith-piercing. Sinds de oorsprong ervan is het steeds populairder geworden. Veel beroemdheden, zoals Miley Cyrus en Kendall Jenner, hebben ook deze piercing gehad. Het is een piercing die eigenlijk uit 2 piercings bestaat, verbonden met een sieraad, en daarom is het ook een piercing die grote precisie vereist om uit te voeren.

  HOE WORDT EEN INDUSTRIËLE PIERCING GEMAAKT?

  Het moet zo nauwkeurig mogelijk worden geplaatst, en het is belangrijk om rekening te houden met de zwelling die vaak optreedt in het gebied na het zetten van de piercing. Over het algemeen zijn piercings in kraakbeenweefsel vaak problematisch en worden ze gekenmerkt door frequente ontstekingen en een lange genezingstijd.

  En hier is deze piercing bijzonder kwetsbaar omdat er 2 piercings worden gemaakt in hetzelfde type weefsel, en daarom is het voor de meesten duidelijk dat deze piercing problemen kan veroorzaken.

  Voordat de piercing wordt gezet, meet de piercer het gebied zorgvuldig op om de optimale lengte en plaatsing van de piercing te garanderen. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd. Sommige piercers geven de voorkeur aan het met de hand zetten, terwijl anderen liever een tang gebruiken. Of je nu voor het een of het ander kiest, het is enorm belangrijk dat de naald in het midden van de vouw wordt gestoken om te voorkomen dat de piercing te ver aan de buitenkant komt te zitten. Meestal wordt de piercing in één keer gezet, met dezelfde naald, om een perfecte baan van het ene naar het andere uiteinde van het oor te garanderen.

  Het is erg belangrijk om te voorkomen dat het sieraad rust op natuurlijke uitsteeksels van het oor, omdat dit kan leiden tot het insnijden van het sieraad in de huid en daarmee het risico op infectie en hypertrofische littekens vergroot.

  WELKE PIERCINGSIERADEN MOET IK GEBRUIKEN VOOR MIJN INDUSTRIAL?

  Deze piercing is speciaal omdat je alleen sieraden van een bepaalde grootte en vorm kunt gebruiken, en daarom is het aanbod niet zo groot als bij andere piercings. Het is belangrijk dat het sieraad dat je gebruikt, bij je oor past.

  Meestal wordt een Barbell gebruikt omdat deze perfect geschikt is, maar je kunt ook de stang vervangen door ringen in elk gaatje, maar dan wordt de piercing niet meer als een industrial beschouwd.

  Het is belangrijk dat je het sieraad niet verwisselt voordat het volledig is genezen (meestal na 6-12 maanden), en dit moet alleen gebeuren als zwelling ervoor zorgt dat er geen ruimte is voor het sieraad, anders als je piercer om andere redenen vindt dat het nodig is.

  Als je de juiste maat wilt vinden, meet je de afstand tussen het insteekgat en het uitsteekgat en voeg je ongeveer 0,5 - 1 mm toe. Typische maten zijn 32 mm lang en 1,6 mm dik, maar dit kan variëren van persoon tot persoon.

  Er is een groot verschil in welke materialen je moet kiezen, en dit hangt grotendeels af van of het een nieuwe of een volledig genezen piercing is. Bij het zetten van de piercing is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat robuust is, geen nikkel afgeeft en comfortabel is om te dragen, en daarvoor is titanium vooral een uitstekende keuze. Om dezelfde reden is dit het favoriete materiaal van de meeste piercers, maar je kunt ook andere materialen gebruiken zoals niobium, maar dit materiaal is duurder dan titanium en wordt daarom niet zo vaak gebruikt.

  Als je piercing volledig is genezen en je geen last hebt van nikkelallergie, kun je materialen gebruiken zoals chirurgisch staal, 316L, echt goud, enz., en dit biedt dus een veel grotere keuze om uit te kiezen.