X

  Tragus piercing

  221 stilarter fundet

  Tragus piercing sieraad

  Deze piercing bevindt zich in de vouw net bij de ingang van het oor. Het is inmiddels een van de meest populaire piercings in Denemarken. De historische oorsprong van de piercing is niet vastgesteld, maar de populariteit ervan is de afgelopen 20 jaar enorm gegroeid.

  Hoe wordt een Tragus-piercing gedaan?

  Er zijn verschillende manieren om het te doen, maar de meest populaire manier is nog steeds met een tang. Sommigen maken het met de vrije hand, en sommigen gebruiken een ontvangende buis.

  Er zijn voortdurend discussies over de juiste manier, maar het grootste twistpunt over de piercing is eigenlijk de keuze van de naaldgrootte. Er zijn grofweg twee groepen die hierover van mening verschillen; degenen die vinden dat deze moet worden gemaakt met een naald van dezelfde afmeting als het sieraad, en degenen die vinden dat deze moet worden gemaakt met een naald die groter is dan het sieraad. Kraakbeenweefsel, waarin de piercing wordt gemaakt, is een eigenaardige grootte die erg onelastisch is en niet erg goed geneest. Dit resulteert vaak in irritatiebultjes, hypertrofisch littekenweefsel, enzovoort, juist omdat de huid niet erg meebeweegt. Daarom geven veel piercers er de voorkeur aan een naald te gebruiken die groter is dan het sieraad. Hierdoor heeft het sieraad meer ruimte voor het genezingsproces.

  Ongeacht of je de ene of de andere methode gebruikt, zijn er nog steeds vaste procedures. Het gebied waar het sieraad moet zitten, wordt gedesinfecteerd en vervolgens wordt een stip geplaatst als plaatsingspunt. Vervolgens wordt de naald door de huid gestoken en wordt het sieraad erin geplaatst in plaats van de naald. Het is erg belangrijk dat je piercer direct na het maken van de piercing druk uitoefent op het gebied. Op deze manier wordt het risico op irritatiebultjes tijdens het genezingsproces geminimaliseerd.

  Je zult vaak kiezen voor een sieraad dat ruimte biedt voor genezing. Deze piercing kan namelijk behoorlijk zwellen, daarom is het belangrijk om een sieraad te hebben met de juiste afmeting.

  Het genezingsproces kan variëren van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, gezondheidstoestand en de manier waarop de piercing is uitgevoerd. Over het algemeen duurt het echter tussen de 4 en 12 maanden voordat het volledig is genezen.

  Sieraden voor Tragus-piercing

  Voordat je beslist welk piercingsieraad je voor je piercing wilt kopen, is het erg belangrijk dat je let op de genezing van je piercing. Het geneest vaak erg langzaam, het kan vaak 6-9 maanden duren, dus je moet er 100% zeker van zijn dat het volledig is genezen voordat je het sieraad vervangt. Verwissel nooit sieraden in periodes waarin je piercing rood is, pijnlijk is, gezwollen is of vloeistof lekt.

  De meest populaire sieraden voor deze piercing zijn labretsieraden, piercingringen, maar je kunt ook andere meer speciale ontwerpen gebruiken, zoals een neusschroef.