X

    Tong piercing sieraden

    57 stilarter fundet

    Tongpiercing

    Maakte zijn grote entree in de jaren 90, maar wordt in feite al vele honderden jaren als piercing beoefend. Helaas heeft deze piercing een slechte reputatie door beschadigingen aan de tanden en het tandvlees. De meeste van deze verwondingen zijn te wijten aan slecht gedrag, dus vergeet niet om naar een professionele piercer te gaan als je er een wilt. Het werd formeel uitgevonden en uitgevoerd door Elayne Angel , een vrouwelijke pionier in de piercing-industrie. Maar veel wijst erop dat deze piercing in veel bevolkingsgroepen werd beoefend voordat het naar ons deel van de wereld kwam.

    We hebben hier in de winkel een enorme keuze aan sieraden en hieronder zullen we proberen u te begeleiden bij wat u kunt kiezen.

    Tongpiercings zijn populair, maar welke tongpiercing sieraden moet je kiezen?

    Bij het kiezen van je nieuwe zware sieraad is het belangrijk dat je weet of je piercing uitgehard is. Het startersieraad waarmee de piercing wordt gemaakt, is meestal 20 mm lang en wordt in de eerste paar weken gebruikt, wanneer de zwelling het grootst is. Wanneer de zwelling is afgenomen, meestal na 2-3 weken, is het tijd om over te schakelen op een kortere hengellengte. Meestal is deze lengte 16 mm - dezelfde maat als de meeste van onze sieraden. Sommigen gebruiken echter een nog kortere maat - vraag uw piercer om advies als u twijfelt. Een te lang sieraad kan de tanden en het tandvlees beschadigen, terwijl een te kort sieraad door de druk van het sieraad een gaatje in de tong kan veroorzaken. Zoals eerder vermeld is 16 mm staafje voor de overgrote meerderheid de optimale maat, de draaddikte van de sieraden is altijd 1,6 mm.

    De maat van het sieraad is niet het enige belangrijke waar je rekening mee moet houden. Het materiaal waarvan je sieraden zijn gemaakt, speelt ook een grote rol, vooral direct nadat de piercing is gezet. De meeste piercers gebruiken robuuste materialen zoals titanium, chirurgisch staal, enz. als uitgangsmateriaal, en dit is ook het materiaal dat u moet gebruiken terwijl uw piercing geneest. Het duurt meestal 12 weken om te genezen, maar de genezingstijd kan langer zijn als de sieraden te veel rond de mond worden bewogen.

    Als de piercing helemaal genezen is, kunnen vrijwel alle materialen gebruikt worden, maar houd er rekening mee dat de mond de sieraden erg verslijt door enzymen uit speeksel en andere dingen die je in je mond stopt. Het kan daarom voorkomen dat sieraden met bijvoorbeeld een coating relatief snel slijten bij gebruik in een tongpiercing. Als je last hebt van eetstoornissen, gebruik dan alleen materialen die niet gecoat zijn.

    Velen kiezen ervoor om sieraden te gebruiken die zijn gemaakt van materialen zoals siliconen en acryl, omdat deze materialen minder slijtage aan tanden en tandvlees veroorzaken. Deze materialen zijn echter ook kwetsbaarder dan bijvoorbeeld titanium. Dit betekent dat je uiteindelijk ballen/staven kunt vernietigen als je erop kauwt. Maar nogmaals, het zouden misschien de tanden zijn die in plaats daarvan werden vernietigd, als het materiaal bijvoorbeeld titanium was.

    Goedkope Tongpiercings...

    Dat hoeft geen slechte kwaliteit te betekenen, en bij ons kunt u kwaliteitsjuwelen verwachten die vergelijkbaar zijn met de sieraden die u elders vindt. Wij produceren bijna alle sieraden zelf en kunnen daarom producten aanbieden voor een prijs die nog niet eerder in Denemarken is gezien. Al onze vergulde producten zijn pvd behandeld, waardoor ze extra slijtvast zijn. Onze staal- en titaniumproducten voldoen aan alle wetgeving met betrekking tot het vrijkomen van nikkel. U kunt dus veilig uw sieraden bij ons kopen.

    Hoe maak je een tongpiercing

    Het is eigenlijk een van de piercings die de meeste eisen stelt aan een piercer, en het komt allemaal neer op de plaatsing. Ze hebben een slechte reputatie door tal van voorbeelden van schade aan bijvoorbeeld tanden en tandvlees. Een goed geplaatste piercing verkleint namelijk de kans op beschadigingen aanzienlijk en daarom is het van groot belang dat je naar een kundige piercer gaat. De grootte van de tong verschilt van persoon tot persoon en daarnaast bepaalt de tongriem ook veel over hoe ver de tong gestrekt kan worden. De juiste locatie is in het midden van de tong, precies daar waar de tong breekt. Dit punt is erg belangrijk qua plaatsing, aangezien een afwijking hiervan meestal complicaties met zich meebrengt. Als de piercing te ver naar voren wordt geplaatst, vernietigt deze de tanden en als deze te ver naar achteren wordt geplaatst, vernietigt deze het gehemelte.

     

    Als de plaatsing eenmaal staat, is het belangrijk dat de hygiëne top is. U moet er altijd voor zorgen dat uw piercer instrumenten gebruikt die steriel of wegwerpbaar zijn. Naalden mogen niet meer dan één keer worden gebruikt, dit is zowel belangrijk voor de hygiëne, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat u met een zo scherp mogelijke naald wordt doorboord. Als de apparatuur klaar is, wordt de tong met een pincet afgeknepen en zorgt de piercer ervoor dat de naald geen bloedvaten of tongriempjes raakt. De naald wordt nu met een snelle beweging door de tong gehaald en het sieraad duwt de naald naar buiten en neemt zijn plaats in.

    Problemen met je tongpiercing

    Zoals eerder vermeld, zijn er veel mogelijke complicaties, maar de meest uitgesproken schade aan de tanden en het tandvlees is. Veel van deze verwondingen zijn te wijten aan onjuiste plaatsing of uitvoering bij mensen die anatomisch niet geschikt zijn voor dit type piercing. Een ervaren piercer zal geen tongpiercing doen bij iemand die zijn tong niet ver kan uitsteken. Het kan meestal worden gedaan, maar er zullen zeker complicaties optreden nadat de piercing is gedaan. Een perfect geplaatste piercing, in een tong die daarvoor geschikt is, levert geen grote problemen op - maar nogmaals moet worden benadrukt dat de piercing zelf altijd een zeker risico op infectie met zich meebrengt.

    Als de piercing is gezet, kan het zijn dat het sieraad tegen de tong schuurt en een soort spleet in de tong ontstaat. Dit fenomeen wordt vaak veroorzaakt door een te kort sieraad. Wanneer de sieraden te kort zijn, zal deze vaak op de tong drukken en van daaruit naar buiten blijven migreren. Het probleem kan bijna altijd worden opgelost door een sieraad in de juiste maat te vinden.

    Luchtwegobstructie is ook een potentieel maar zeer klein risico. Als de bal niet is vastgeschroefd, kan deze in de luchtwegen vallen en ademhalingsmoeilijkheden of volledig belemmerd veroorzaken. Velen hebben geprobeerd een kogel in te slikken, maar meestal is de luchtpijp van een volwassene zo groot dat een kogel er gewoon doorheen gaat zonder deze volledig te blokkeren. De ervaring kan echter nog steeds gewelddadig en pijnlijk zijn - en zal een operatie vereisen als de kogel in de longen terechtkomt.

    Infectie is waarschijnlijk de meest voorkomende complicatie, maar vaak ook de mildste. Een tong bevat veel bloedvaten, wat ook betekent dat het gebied bovenaan staat als het gaat om het bestrijden van infecties. Hoe meer doorbloeding een gebied heeft, hoe groter het effect van het immuunsysteem. Om dezelfde reden is het uiterst zeldzaam om ernstige infecties te ervaren in verband met een tongpiercing. Een infectie herken je aan de klassieke signalen; pijn, roodheid, zwelling, hitte. Spoel de mond een paar keer per dag met schoon warm zout water totdat de symptomen verdwijnen - antibiotica zijn zelden geïndiceerd voor dit soort infecties.