X

  Helix-oorbellen

  284 stilarter fundet

  Filteren op:

  Helix-piercing

  Een helix piercing is een van de meest voorkomende piercings, maar tegelijkertijd nog steeds een piercing die een grote opmars doormaakt. Helix is eigenlijk een naam voor een piercing die in het kraakbeen zit, aan de buitenrand van het oor. Het kan worden gemaakt met een ring, hoefijzer, labret, enz.

  Hoewel het vrij onschuldig is, is het eigenlijk een piercing die vaak voor veel problemen zorgt. Vooral als het is ingeschoten met een oorpistool of niet goed is verzorgd.Kraakbeenweefsel staat erom bekend dat het langzaam geneest. Dit komt vooral door de slechte doorbloeding in het gebied. Hoe minder bloed er in de huid zit, hoe minder het lichaam hoeft te werken als het een piercing moet genezen. Het is daarom uitermate belangrijk dat u ervoor zorgt dat het sieraad niet door een bloedvat wordt geplaatst. Dit zal resulteren in een nog slechtere bloedtoevoer dan al het geval is. Als de bloedtoevoer wegvalt, kan het immuunsysteem ook niet goed functioneren. Dit betekent dat u ook in de risicogroep voor infecties valt.

   

  Helix-piercing sieraden

  Zoals eerder beschreven, kunnen vrijwel alle piercingsieraden worden gebruikt, maar velen geven de voorkeur aanringenoflabretstaven. Het is belangrijk dat je de sieraden pas verwisselt als je helix volledig is genezen. Het kan je nieuwe piercing beschadigen als je te snel wisselt.

  Wanneer u uw maat moet vinden, doet u dit door de afstand te meten van de rand van het oor tot de plaats waar de piercing is gemaakt. Hierbij tel je ca. 0,5 mm., dus er is een beetje ruimte voor zwelling in verband met het wisselen van sieraden. De typische afmeting van een ring of labret is 8 mm. in diameter/lengte, maar kan zowel groter als kleiner zijn.

  Anti-helix of meerdere Helix-piercings in hetzelfde oor

  Velen hebben hun ogen geopend voor de mogelijkheid om meerdere piercings in hetzelfde oor te hebben. Hier is met name anti-helix erg populair geworden. Als je je helix piercing wat specialer wilt maken, kunnen we je dezeLabret met steen met binnendraad van harte aanbevelen - hij is hiervoor perfect geschikt. De mogelijkheid om de grootte van de stenen te combineren, vanaf 2,0 mm. tot 3,0 mm., geeft een echt mooie en begeerlijke look aan de piercing.

   

  U moet er echter aan denken om uw helixpiercing de tijd te geven om volledig te genezen voordat u overgaat op andere sieraden. De huid heeft meestal veel tijd nodig om te genezen nadat de piercing is gedaan. Daarom zijn een juiste verzorging en een goede keuze van sieraden voor de piercing absoluut essentieel.

  Veel plezier met je helix piercing :-)