X

    Faq Sections

    Problemen met de bestelling
    Mijn pakket is nog niet aangekomen
    Bestellingen uit Denemarken
    Als uw bestelling niet is aangekomen, dient u deze te traceren bij DAO, die u kunt vinden hier.
    Als u uw traceringsverzoek heeft ingediend, neem dan contact op met onze klantenservice op info@piercingfabrikken.dk en zij zullen u helpen uw bestelde pakket te krijgen.
    Bestellingen uit andere landen
    Als uw bestelling niet is aangekomen, neem dan contact op met onze klantenservice op info@piercingfabrikken.dk, die klaarstaat om u te helpen.


    Mijn goederen zijn beschadigd
    We betreuren het als onze goederen kapot zijn gegaan, en we helpen je natuurlijk graag om nieuwe te sturen of je geld terug te geven.
    We verzenden elke maand duizenden sieraden, en er kunnen soms fouten zijn die we niet opmerkten of de sieraden kunnen beschadigd raken tijdens het transport van ons naar jou. Wat er ook gebeurt, we helpen je graag, zodat je krijgt waarvoor je hebt betaald.
    Wat moet je doen?
    1. Maak foto's van het defect en gooi het sieraad niet weg.
    2. Stuur de foto's samen met een korte uitleg naar onze klantenservice op info@piercingfabrikken.dk
    3. Laat ons weten of je een nieuw sieraad wilt of je geld terug.

    Ik heb de verkeerde sieraden ontvangen
    Onze getalenteerde medewerkers verpakken elke maand vele duizenden sieraden, maar soms maken ze helaas fouten.
    Als je iets anders hebt ontvangen dan wat je hebt besteld, zullen we je natuurlijk graag helpen.
    Wat je moet doen
    1. Maak foto's van wat je hebt ontvangen, bij voorkeur inclusief een foto van de bestelbon.
    2. Stuur dit naar onze klantenservice op info@piercingfabrikken.dk.
    3. Vermeld in de e-mail of je je geld terug wilt of de juiste artikelen wilt ontvangen.

    Sieradengids
    Labret

    Labret sieraad

    Labret sieraden zijn een van de meest voorkomende ontwerpen voor piercingsieraden en ze kunnen worden gebruikt voor veel verschillende soorten piercings, zoals een Helix-piercing, tragus-piercing en conch-piercing.

    Er zijn vooral 3 verschillende varianten:

    1. Labret met uitwendig schroefdraad

    2. Labret met inwendig schroefdraad

    3. Labret met push-in steen

    Labret met uitwendig schroefdraad

    Labret met inwendig schroefdraad 

    Labret met push-in steen


    Klikring

    Klikring

    Een klikring is erg populair vanwege zijn eenvoudige ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Het kan vaak moeilijk zijn om een ring in je piercing te plaatsen, maar met deze ring is het super eenvoudig. Hij kan worden gebruikt voor bijna alle soorten piercings en kan worden gemaakt van alle materialen.


    Kogelring

    Kogelring

    Een kogelring wordt ook wel een captive bead ring genoemd en kan worden gebruikt voor veel verschillende piercings. Het was vroeger het meest populaire model, maar tegenwoordig is het overtroffen door meer gebruiksvriendelijke versies waarbij de bal aan de ring vastzit. Een kogelring wordt gesloten met behulp van een piercingkogel die strak in de ring zit, en dit kan worden bereikt door kleine uitsparingen in de bal.

    Het kan moeilijk zijn om het zelf in te zetten, maar als je handig bent, kun je het gemakkelijk in de meeste piercings plaatsen met wat hulp. Je kunt bijvoorbeeld een tang of een ringopener gebruiken wanneer je de ring in de piercing plaatst.


    Show More >>
    Piercingsproblemen
    Ontsteking

    Ontsteking in piercings

    Piercings zijn populairder dan ooit, en niet alleen jonge mensen krijgen ze meer. Om dezelfde reden zullen er ook meer meldingen bij de gezondheidszorg zijn van mensen die infecties ervaren in hun piercing. Gelukkig zijn de meeste infecties klein en onschadelijk en kunnen ze vaak worden opgelost met de juiste reiniging, maar er zijn ook gevallen waarin het nodig is om een arts te raadplegen voor behandeling.
    Er zijn geen grote studies die de frequentie van infecties met zekerheid kunnen vaststellen, maar men weet wel dat vooral oorpiercings kwetsbaar zijn. Dit komt vooral doordat ze meestal worden gedaan in kraakbeenweefsel dat niet veel elasticiteit en bloedtoevoer heeft en daarom minder geschikt is om mogelijke infecties te bestrijden en langzamer geneest dan andere weefsels.

    Oorzaken van ontsteking

    Een nieuwe piercing is een open wond die wekenlang open blijft staan na het zetten, en in die tijd kunnen bacteriën de wond binnendringen en een echte infectie veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je er alles aan doet om mogelijke infecties zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn verschillende dingen waar je extra op moet letten.
    1. De juiste piercer vinden: Dit is zonder twijfel de belangrijkste plek om te beginnen en waar je zeker het meeste aandacht aan moet besteden. Er is zelden wetgeving op dit gebied, dus in principe kan iedereen zich piercer noemen, aangezien het geen beschermde titel is. Zorg ervoor dat de plaats die je bezoekt goede hygiëne heeft, steriele procedures zoals gesteriliseerde apparatuur, wegwerpbare naalden en goede persoonlijke hygiëne. Zorg er ook voor dat de gebruikte sieraden geschikt zijn voor implantaten, zodat je niet wordt gepiercet met sieraden die niet geschikt zijn om in een genezende piercing te blijven zitten.
    2. Verkeerde nazorg: Dit is vaak een oorzaak van infecties, en dit kan zowel verkeerde reinigingsproducten zijn als verkeerde behandeling van de nieuwe piercing. Bijvoorbeeld het spelen met het sieraad met vuile handen kan vaak tot infecties leiden, omdat op die manier bacteriën van je handen naar je nieuwe piercing worden overgebracht. In onze nazorgcategorie vind je een handleiding met onze aanbevelingen.

    Wat is normaal en wanneer moet je een arts raadplegen?

    Het is moeilijk om te bepalen wanneer je piercing zich normaal gedraagt en wanneer je een arts moet raadplegen. Als je twijfelt, neem dan altijd contact op met je piercer voor advies en begeleiding, aangezien infecties die niet vanzelf binnen korte tijd verdwijnen, door een arts moeten worden beoordeeld en mogelijk moeten worden behandeld.

    Bij een nieuwe piercing is het volkomen normaal dat: deze gezwollen, rood, pijnlijk is en er een heldere of gele vloeistof uit de piercing komt. Het is normaal dat een nieuwe piercing zich op deze manier gedraagt en je hoeft je er geen zorgen over te maken. Vooral piercings in kraakbeen en orale piercings zoals tongpiercings kunnen in het begin opzwellen en erg pijnlijk zijn. Zorg ervoor dat je precies reinigt zoals je piercer heeft aanbevolen en vermijd advies van vrienden en kennissen die geen experts zijn op dit gebied.

    Je moet contact opnemen met je arts als:

    •  * Je piercing extreem gezwollen is en pijnlijk, meer dan normaal (vooral als deze ouder is dan een paar weken)
    •  * Als de vloeistof die uit je piercing lekt dik, groen, geel of grijs is en slecht ruikt 
    •  * Als het rode gebied rond het sieraad groter en groter wordt 
    •  * Als je symptomen hebt en tegelijkertijd steroïden gebruikt of een chronische aandoening zoals diabetes hebt
    •  * Als je symptomen een week of langer aanhouden of als ze aanzienlijk erger worden. 
    •  * Als je koorts krijgt, rillingen, misselijkheid, braken, verwardheid of duizeligheid ervaart (onthoud dat dit ook andere oorzaken kan hebben dan je piercing).

    Hoe een infectie moet worden behandeld:

    In de meeste gevallen is het mogelijk om een infectie in je piercing te behandelen zonder de piercing te verwijderen. Het sieraad zelf is zelden het probleem, maar externe bacteriën kunnen infecties veroorzaken. Het kan echter nodig zijn om het sieraad te vervangen door een ander formaat of type om het probleem op te lossen. Bovendien kan er zich ook een bacteriële film vormen op het sieraad dat in de piercing heeft gezeten, wat ook kan worden opgelost door over te schakelen naar een nieuw steriel sieraad.

    Een piercing kan af en toe rood, pijnlijk en gezwollen worden zonder dat dit noodzakelijkerwijs een infectie is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het sieraad vastzit in iets, je een klap op het sieraad krijgt of je de piercing op een andere manier irriteert. Daarom is het ook belangrijk dat je aanvankelijk probeert te reinigen met warm zout water gedurende enkele dagen en eventueel contact opneemt met je piercer om het te laten beoordelen. Meestal kan het probleem worden opgelost zonder dat je een arts hoeft te raadplegen.

    Als je een van de symptomen ervaart die we eerder op deze pagina als alarmerend hebben beschreven, moet je natuurlijk contact opnemen met je arts. Helaas zijn niet alle artsen even "piercing-vriendelijk", dus het is belangrijk dat je probeert er een te vinden die begrip heeft voor je wens om je piercing te behouden.

    Er zijn enkele belangrijke dingen om te benadrukken:

    Het is belangrijk om het sieraad te behouden, omdat het helpt om de wond open te houden, zodat het lichaam zelf wondvocht van de piercing kan afvoeren. Als het sieraad wordt verwijderd, zal het gat sluiten en kan dit in het ergste geval leiden tot de vorming van een abces.

    Warme zoutwaterbaden kunnen helpen om vocht uit de piercing af te voeren en het probleem te verlichten.

    Bactroban is effectief gebleken bij de behandeling van infecties.


    Bulten rondom je piercing

    Is er een bult bij je piercing?

    Irritatiebultjes zijn heel gewoon wanneer je een nieuwe piercing krijgt, en de kleine rode bultjes komen vaak voor op plaatsen met gevoelig weefsel rondom het sieraad, zoals kraakbeen. Ze kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren en kunnen meestal verwijderd worden met eenvoudige trucs.


    De 3 meest voorkomende oorzaken zijn:

    1. Hypertrofisch littekenweefsel, wat een verdikking van littekenweefsel is boven het gebied waar de piercing is geplaatst. Het begint meestal ongeveer een maand na het zetten van de piercing en zal vaak na verloop van tijd weer normaal worden.
    1. Een infectie waarbij wondvocht / ontsteking zich onder de huid ophoopt en zo een bult veroorzaakt.
    1. Een cyste veroorzaakt door dode huidcellen of haar.
    Hier is een kleine handleiding over hoe je dit moet aanpakken
    • Vermijd onnodige irritatie - Er zijn veel dagelijkse situaties die de piercing kunnen irriteren en daardoor kunnen leiden tot het ontstaan van een irritatiebult. De meest voorkomende oorzaak is stoten of trekken aan de piercing. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je haar vastzit in het sieraad of wanneer je slaapt op de kant waar het sieraad zich bevindt. Het kan ook komen doordat je het sieraad aanraakt met vuile handen of make-up rondom het sieraad gebruikt.
    • Het sieraad - Nadat je ervoor hebt gezorgd dat je de piercing niet onnodig irriteert, moet je kijken naar het sieraad dat je draagt. Het is belangrijk dat het goed past en gemaakt is van materiaal dat geschikt is voor nieuw geplaatste piercings die nog aan het genezen zijn. Er moet ook ruimte zijn voor zwelling rondom het sieraad.
    • Geef het tijd en reinig met goedgekeurde producten - Het genezingsproces van een piercing duurt lang en het is belangrijk dat het de tijd krijgt die het nodig heeft met zo min mogelijk verstoring. Als je bijvoorbeeld te snel het sieraad verwisselt, kunnen er irritatiebultjes ontstaan. Daarom is het belangrijk om pas na enkele maanden te wisselen. Je kunt de piercing ook reinigen met zoutoplossing die je in de winkel kunt kopen of online in onze webshop HIER. Nazorg met zoutoplossing is een veilige manier om het gebied rondom de piercing schoon te houden en te voorkomen dat vuil zich ophoopt en een irritatiebult veroorzaakt.
    • Houd je piercing schoon met producten die ervoor bedoeld zijn. Vooral infecties en cysten ontstaan door gebrek aan hygiëne, dus het is belangrijk om je piercing dagelijks schoon te maken met goedgekeurde materialen zoals milde antibacteriële zeep en zoutoplossing. Je lichaam beschouwt je piercing als een vreemd voorwerp, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebied rond het sieraad goed geneest. Dit doe je het beste door vuil en andere zaken rondom het sieraad te vermijden, omdat dit infecties kan veroorzaken die het genezingsproces vertragen.
    • Probeer een kamillethee-kompres - Hoewel warm zoutwater meestal helpt, kunnen er situaties zijn waarin andere middelen nodig zijn. Een oplossing kan zijn om een watje gedrenkt in warme kamillethee op het gebied te plaatsen. Kamillethee trekt het wondvocht uit het gebied en heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Als dit niet helpt, kun je ook appelazijn proberen. Plaats een klein stukje watje gedrenkt in appelazijn over de piercing en plak het vast voordat je gaat slapen, en laat het 's nachts zitten. Dit zal ervoor zorgen dat de bult eerst wit wordt, dan paars en uiteindelijk zwart. Uiteindelijk zal de bult vaak vanzelf verdwijnen.
    • Gebruik een siliconen schijf - Irritatiebultjes ontstaan vaak door beweging en wrijving, en dit kan worden verminderd met een kleine siliconen schijf. Als het sieraad constant tegen de huid wrijft, zal uiteindelijk een wrijvingsbult ontstaan, en deze kan worden voorkomen door het gebied rondom het sieraad te beschermen met deze kleine schijf. Je kunt deze schijf in de winkel kopen of online in onze webshop HIER.
    • Masseer het gebied met olie - Er zijn ook oliën die effectief kunnen zijn bij het verwijderen van bultjes rondom de piercing, zoals Tea Tree olie, die je kunt kopen HIER. Je kunt het gebied dagelijks voorzichtig masseren met deze olie, omdat de olie de huid hydrateert en verzacht.
    • Overweeg een cortison injectie in de bult - Als de bult na bovengenoemde stappen niet verdwijnt, kan het nodig zijn om een dermatoloog te raadplegen voor een mogelijke cortison injectie. Dit kan vaak helpen, maar is afhankelijk van een medische beoordeling.


    Veelgestelde vragen (FAQ)

    Hoelang duurt het voordat de bult verdwijnt?
    "Dit hangt af van veel factoren, zoals of je de bovengenoemde adviezen goed opvolgt. Meestal verdwijnt de bult na enkele weken als deze correct wordt behandeld."
    Waarom blijft mijn irritatiebult steeds terugkomen?
    "Als deze steeds terugkomt, kan dit erop duiden dat je een verkeerd sieraad gebruikt of dat er een infectie is die extra behandeling vereist. Raadpleeg eventueel een professionele piercer die snel kan zien wat het probleem is."


    Is mijn piercing geïnfecteerd?
    "De typische tekenen van een infectie zijn pijn, roodheid, warmte en zwelling rondom het sieraad. Als je vermoedt dat er een infectie is, raadpleeg dan je arts."

    Moet ik mijn piercing verwijderen als er een infectie in zit?
    "Over het algemeen is het niet nodig om het sieraad te verwijderen om een infectie te behandelen, en eigenlijk helpt het sieraad omdat het de piercing openhoudt, zodat het lichaam de wondvloeistof kan afvoeren."

    Nazorg
    Hoe reinigt men zijn piercing?

    Zo moet je je piercing schoonmaken

    Er zijn veel verschillende meningen en adviezen over hoe je je piercing moet schoonmaken. Veel adviezen van vrienden en bekenden zijn goedbedoeld maar niet altijd juist, daarom moet je altijd de richtlijnen volgen die je van je piercer krijgt. Deze gids is gebaseerd op advies van de International Piercing Association, die leidend is in dit vakgebied, en altijd hun eigen kennis combineert met die van artsen en andere professionals met interesse in piercings.

    Waarmee moet ik mijn piercing schoonmaken?

    Het wordt aanbevolen om je piercing schoon te maken met zoutoplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor piercings. Het is belangrijk dat de oplossing is ontworpen om piercings te reinigen of eventueel ontworpen is voor wondverzorging. Dit betekent ook dat je geen andere vergelijkbare producten moet gebruiken, zoals oogdruppels, omdat de samenstelling anders is.
    Je kunt ook je eigen mengsel maken door 1/2 theelepel keukenzout (zonder jodium) te mengen met een kopje kokend water, maar het wordt over het algemeen aanbevolen om kant-en-klare producten te gebruiken omdat zelfgemaakte mengsels vaak te veel zout bevatten, wat de huid kan uitdrogen en irritatie aan de piercing kan veroorzaken.
    Hoe moet ik mijn piercing schoonmaken?

    1. Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er altijd bacteriën op je handen zitten die kunnen worden overgedragen op je piercing. Het kan ook handig zijn om je handen te desinfecteren.
    2. Reinig je piercing dagelijks 2-3 keer met zoutwater. Je kunt ook een milde antibacteriële zeep gebruiken, maar zorg ervoor dat het een milde zeep is die je piercing niet onnodig irriteert.
    3. Spoel je piercing goed af, zodat er geen zeepresten achterblijven. Het is niet nodig om het sieraad te draaien, omdat dit de piercing kan irriteren en de genezing kan vertragen.
    4. Droog het gebied rond de piercing met een wegwerpproduct zoals papier. Vermijd het gebruik van handdoeken, die vaak vol bacteriën zitten en in het sieraad kunnen blijven hangen.
    Wat is normaal en belangrijk om te weten?
    1. Het is volkomen normaal dat je piercing in het begin erg gevoelig is, gezwollen, rood en bloedt.
    2. Tijdens de genezing kan je piercing jeuken en kan er heldere/gele vloeistof uit de piercing komen, die soms als een korst kan opdrogen.
    3. Als het aan het genezen is, kan het sieraad erg vastzitten, en is het belangrijk dat je er niet te hard aan trekt. Bovendien kan je een onaangename geur ervaren, vooral als je de piercing niet dagelijks volgens de voorgeschreven richtlijnen hebt gereinigd.
    4. Een piercing lijkt genezen voordat het daadwerkelijk is genezen, omdat het van buiten naar binnen geneest. Daarom is het belangrijk om het gedurende de hele periode dagelijks schoon te maken en het sieraad niet te vroeg te verwisselen.
    5. Sommige piercings sluiten erg snel als er geen sieraad in zit, dus het is belangrijk om altijd een sieraad te dragen. Zelfs piercings die meerdere jaren oud zijn, kunnen snel dichtgroeien.
    Veelgestelde vragen (FAQ)
    1. Het is belangrijk om altijd je handen te wassen voordat je je piercing aanraakt.
    2. Het is goed om te sporten nadat je gepiercet bent, maar luister altijd naar je lichaam.
    3. Zorg ervoor dat je altijd schone kleding draagt en slaapt in schoon beddengoed.
    4. Douchen is altijd beter dan baden in het begin.
    5. Vermijd het schoonmaken van je piercing met producten die alcohol bevatten, zoals waterstofperoxide.
    6. Vermijd lichaamsvloeistoffen, oraal contact en ruw spel met de piercing terwijl deze geneest.
    7. Vermijd stress voor je lichaam door het gebruik van alcohol, drugs en overmatige consumptie van cafeïne terwijl de piercing geneest.
    8. Vermijd vervuild water, zoals zwembaden en bubbelbaden, indien mogelijk altijd een waterdichte pleister gebruiken.
    9. Gebruik geen cosmetische producten zoals zelfbruinende crème rondom je piercing.
    10. Gebruik nooit sieraden met hangers voordat je piercing volledig genezen is.
    Nuttige links:
    Is mijn piercing geïnfecteerd?
    Bultjes rondom je piercing?

    Emu-olie

    Emu-olie

    Emu-olie wordt gewonnen uit de Emu, een vogel uit Australië. Aboriginals hebben het duizenden jarenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, wonden, blauwe plekken en als pijnstiller. 

    Emu-olie is samengesteld uit ongeveer 70% onverzadigde vetzuren en de grootste component is oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd omega-9-vetzuur, dat een ontstekingsremmend effect heeft op de huid van het lichaam. Emu-olie heeft een goede invloed op huidcellen en wordt natuurlijk in de huid opgenomen zonder de poriën van de huid te verstoppen. 

    Ondanks dat het een olie is, is klinisch bewezen dat emu-olie niet-verstoppend is. Emu-olie dringt zeer snel door in de huidlagen en laat geen vette resten achter. Dit is ook een van de redenen waarom het zo geschikt is voor piercingsverzorging.

    In onderzoeken zijn geen allergische reacties bekend van emu-olie.

    Emu-olie heeft in meerdere onderzoeken aangetoond dat het helpt bij het verminderen van littekens in brandwonden, chirurgische sneden en andere huidbeschadigingen. In combinatie met de ontstekingsremmende eigenschap helpt het ook om artritispijn te verminderen.

    Emu-olie heeft ook aangetoond dat het een aanzienlijke vermindering van keloïde littekens veroorzaakt.

    Emu-olie voor piercings

    Emu-olie wordt breed erkend als een uitstekend middel voor je piercing. Dit komt door de combinatie van de ontstekingsremmende eigenschap en het feit dat het de poriën van de huid niet verstopt. Emu-olie kan worden gebruikt voor piercings die rood, pijnlijk en gezwollen zijn of als algemeen middel na het maken van je piercing om het risico op littekenvorming te verminderen. 

    Het is echter belangrijk om te benadrukken dat emu-olie een natuurlijk product is en daarom niet is goedgekeurd als medicijn. 

    Bij Piercingfabrikken importeren wij onze emu-olie rechtstreeks van een Australische emu-boerderij en je kunt onze emu-olie hier kopen. 


    Teatree-olie

    Tea Tree Olie

    Tea Tree Olie is al duizenden jaren door Aboriginals gebruikt om bijvoorbeeld infecties te bestrijden. Tea Tree Olie heeft anti-inflammatoire, antimicrobiële en antiseptische eigenschappen en is daarom goed geschikt voor ontstoken piercings of piercing bultjes.
    Het kan daarom worden gebruikt als algemene verzorging, maar ook als middel voor problematische piercings.
    Bijvoorbeeld kan Tea Tree Olie helpen met:
    1. Het verminderen van roodheid en irritatie rondom de piercing.
    2. Het verminderen/afvoeren van irritatie bultjes rondom de piercing.
    3. Het voorkomen van keloid en hypertrofische littekens.
    4. Het voorkomen van schimmelinfecties.
    Je kunt de olie direct op de piercing aanbrengen of als toevoeging in je zelfgemaakte zoutoplossing.

    Piercings
    Navelpiercing

    Navelpiercing 

    Lichaamspiercings zijn een leuke en unieke manier om je persoonlijke stijl uit te drukken, en tegenwoordig kun je bijna alles laten piercen. Of je nu een beginner bent of ervaren als het gaat om de wereld van piercings, er is veel om grip op te krijgen, en de verwarring kan groot zijn en de vragen talrijk. We hebben daarom een ​​scala aan informatie verzameld die je hopelijk kan helpen op je piercingreis.

    De navelpiercing is een van de meest populaire piercings, na oorpiercings. Piercing wordt bij mensen over de hele wereld gevonden en de populariteit lijkt niet af te nemen. Hoewel de navelpiercing meestal bij jongere vrouwen wordt gezien, is het een piercing die bij alle geslachten en op alle leeftijden wordt gedaan. Of je nu overweegt een navelpiercing te nemen of dat je er al een hebt en gewoon op zoek bent naar antwoorden of informatie, hier is een gids met alles wat je moet weten over navelpiercing.

    4 SNEL

    -          LOCATIE: De huid boven de navel, en in zeldzame gevallen onder de navel.

    -          PRIJS: ca. DKK 400-500.

    -          PIJNSCHAAL, 1-1 0: 2-4

    -          GENEZINGSPERIODE: 6-12 maanden, soms langer

    GESCHIEDENIS

    Hoewel er onenigheid en onzekerheid bestaat over waar de navelpiercing vandaan komt, staat de populariteit van de piercing niet ter discussie. De navelpiercing kende in de jaren 90 een aanzienlijke stijging in populariteit, deels dankzij Christy Turlington's onthulling van haar navelpiercing tijdens een modeshow in 1993. De accreditatie voor de populariteit van de piercing gaat echter naar Aerosmiths en de videoclip voor de nummer 'Cryin', waarin de Amerikaanse acteur Alicia Silverstone haar navelpiercing laat zetten door piercer Paul King. De popcultuur uit de jaren 90 bracht een trend voort die, in tegenstelling tot de meeste andere trends, is blijven hangen en 30 jaar later nog steeds populair is.

    LOCATIE & JUWELEN

    Locatie: De navelpiercing is een sieraad dat meestal direct boven de navel in de huid wordt geplaatst, maar kan ook in de huid worden geplaatst onder de navel. Dit laatste is echter zeldzaam en heeft een grotere neiging om uit te groeien. Elke persoon is uniek als het gaat om de anatomie rond de navel, en het is daarom belangrijk dat elke persoon individueel wordt beoordeeld voordat de piercing wordt gedaan, om het beste resultaat te garanderen. Of je geschikt bent voor een navelpiercing heeft niets te maken met gewicht of lichaamsbouw, maar alleen met de anatomie van het individu. Helaas is niet iedereen geschikt voor een navelpiercing. Het kan bijvoorbeeld moeilijker zijn om de piercing te doen als de huid boven de navel niet flexibel is, omdat deze een groter risico loopt op verschuiven of uitgroeien. Evenzo is de kans dat je een navelpiercing kunt krijgen niet groot als je een naar buiten gerichte navel hebt, omdat er geen ruimte is voor de sieraden in de natuurlijke holte van de navel.

    Voordat de piercing wordt gezet, is het belangrijk om de vorm en conditie van de navel staand, zittend en uitgestrekt te beoordelen. Dit wordt gedaan omdat de vorm en afmetingen rond de navel drastisch kunnen veranderen tussen de verschillende posities en dus de locatie van de piercing en de maat van het sieraad kunnen beïnvloeden.

    Sieraden: Als het om de sieraden gaat, zullen de sieraden waarmee je de piercing laat zetten ook de sieraden zijn die er de hele tijd zullen zijn gedurende de genezingsperiode. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over wat je precies als sieraad wilt hebben. Het standaard sieraad zal in de meeste gevallen een curved barbell zijn, ook wel curved barbell genoemd. Dit gebeurt zowel door de huid boven als onder de navel te doorboren. Curved barbell is er in meerdere varianten zoals met en zonder stenen en met en zonder hangers. Het wordt echter aanbevolen om het eerste sieraad niet met hangers te maken, omdat dit het risico op irritatie van de piercing vergroot en de kans vergroot dat de piercing uitgroeit. Een andere optie voor sieraden is een ring. Ring piercings zijn er ook in verschillende modellen zoals ball ring en endless ring. Als je ervoor kiest om met een ring te beginnen, kan dat van invloed zijn op de plaats van de piercing, en als je later wilt overstappen op b.v.ks. een gebogen staafje, kan dit het uiterlijk beïnvloeden, aangezien de originele piercing niet noodzakelijkerwijs gemaakt is voor een ideale plaatsing van een gebogen staafje. De eerste piercing zal in de meeste gevallen gemaakt worden van materialen zoals titanium of chirurgisch staal.

    PROCEDURE

    Het eerste dat wordt gedaan voordat de piercing begint, is een grondige reiniging van het gebied rond de navel om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën in de wond komen. Na beoordeling van de navel worden twee stippen geplaatst die worden gebruikt als richtlijnen voor waar de naald doorheen moet. De buikhuid wordt op zijn plaats gehouden door een steriele pincet, waarna de naald er snel doorheen gaat. Het sieraad wordt vervolgens door het gaatje gehaald in verband met het verwijderen van de naald. Als laatste wordt de plek nog een keer schoongemaakt en wordt de plek afgedekt met een steriele pleister. In vergelijking met andere piercings bloeden navelpiercings minder snel. Degenen die dat wel doen, ervaren meestal een sneller genezingsproces, omdat een goede doorbloeding het voor het lichaam gemakkelijker maakt om voedingsstoffen en zuurstof naar het gebied te krijgen, wat cruciaal is voor het lichaam om een ​​wond te behandelen.

    PIJN & GENEZING

    Pijn: Een navelpiercing bevindt zich aan de onderkant van de schaal als het om pijn gaat. Hoewel de pijndrempels van mensen individueel zijn, zal een navelpiercing niet hoog scoren op de pijnschaal. Dit komt omdat het gebied rond de navel niet veel zenuwen heeft en de huid erg dun is, waardoor het gemakkelijk is om met een naald te penetreren. Op een schaal van 1-10 ligt een navelpiercing meestal tussen 2-4.

    Genezing: De navelpiercing is een van de piercings die het langst nodig heeft om te genezen. Dit komt door het gebrek aan flux (bloedstroom) in de buikstreek. Daarnaast is de maag ook in grotere mate een plaats die wordt beïnvloed door de natuurlijke bewegingen van het lichaam en wrijving door kleding. Alles bij elkaar genomen betekent dit dat er ongemak kan optreden, en het vereist geduld en toewijding om de piercing gedurende de genezingsperiode te verzorgen. Het is belangrijk om het gebied rond de piercing droog te houden, omdat vocht problemen kan veroorzaken bij het genezingsproces.

    Tijdens de genezingsperiode, vooral de eerste paar weken, zal het heel normaal zijn om te ervaren dat het gebied rond de piercing rood, pijnlijk, gezwollen of lekkend is. Ondanks de overeenkomsten betekent dit niet dat de wond ontstoken is geraakt. Dit zijn de symptomen van een gezond genezingsproces. Het is de eigen manier van het lichaam om de wond te genezen en een nieuwe huid te vormen. Het belangrijkste is om de richtlijnen voor de juiste zorg te volgen. Het kan zijn dat de piercing een paar dagen na het zetten wat bloedt. Mocht dit gebeuren, dan is het op geen enkele manier gevaarlijk en kan het worden schoongemaakt met een milde zeep.

    Velen vinden dat het genezingsproces geen lineair proces is, maar dat er perioden zijn waarin de piercing goed lijkt te genezen, gevolgd door perioden waarin het de andere kant op gaat. Dit is volkomen normaal en het belangrijkste in dit proces is geduld.

    Het wordt aanbevolen om een ​​laag getailleerde of wijde broek te dragen om irritatie van het gebied te voorkomen en om lucht te laten stromen.

    VERZORGING

    De juiste verzorging of 'nazorg' is zowel tijdens de genezingsperiode als daarna erg belangrijk. Dit is cruciaal om de piercing goed te laten genezen, maar ook om het genezingsproces niet te vertragen. Na de genezingsperiode is het vooral belangrijk om de kans op ontwenning te minimaliseren.

    Soms is kunstmest te veel van het goede en blijkt de simpele oplossing de beste oplossing te zijn. Te veel reinigen of te veel producten gebruiken kan in sommige gevallen net zo schadelijk zijn als een gebrek daaraan. Het beste advies is dan ook om een ​​goede hygiëne te handhaven, wat inhoudt dat je altijd goed je handen wast voordat je je piercing aanraakt. Het wordt aanbevolen om de piercing en het gebied eromheen twee keer per dag schoon te maken met spray met zout water en droog het gebied daarna grondig af met wegwerpdoekjes zoals keukenpapier.

    Hier zijn 7 goede tips als je de best mogelijke omstandigheden wilt creëren voor een probleemloos genezingsproces:

    -          Vermijd zwembaden + bubbelbaden

    -          Knoei niet met de piercing

    -          Slaap op je rug

    -          Vermijd te strakke kleding rond de piercing

    -          Draag elke dag een schone blouse

    -          Vermijd alcohol in de buurt van de piercing

    -          Een gezonde levensstijl zonder tabak en alcohol verkort je genezingstijd aanzienlijk.

    COMPLICATIES

    Er kunnen altijd complicaties optreden bij het omgaan met piercings. Dit geldt zowel tijdens het genezingsproces, maar ook nadat de piercing is genezen. De meest voorkomende complicatie bij een navelpiercing is uitdrijving. Dit betekent dat het lichaam de piercing zal verdrijven en zal beginnen uit te groeien. Als dit gebeurt, is het belangrijk om de piercing te verwijderen, omdat er anders littekens rond de navel kunnen ontstaan. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt, maar de meest voorkomende zijn: een te strakke buikhuid, trauma rond de piercing of onjuiste verzorging, b.v. bij het gebruik van alcoholrijke producten rondom de piercing. Mocht dit gebeuren, dan kun je met je piercer praten over de mogelijkheden.

    Complicaties kunnen ontstaan ​​bij slapen op de buik, het dragen van strakke kleding of als de buik veel plooit en buigt rond de piercing. Wrijving, druk en trauma in het gebied kunnen bulten, gevoeligheid, zwelling en rode gebieden veroorzaken, die allemaal het genezingsproces kunnen vertragen.

    WANNEER DE PIERCING GENEZEN IS – UITWISSELING VAN SIERADEN EN ANDERE OPTIES

    Nieuwe sieraden: Wanneer je zeker weet dat de piercing volledig is genezen (6-12 maanden), is het mogelijk om de sieraden te wisselen. Er zijn een aantal opties als het gaat om het kiezen van sieraden. De selectie bestaat onder andere uit twister ring, curved barbell, ball ring en endless ring. Het meest populaire sieraad is de curved barbell, die in vele varianten zowel met als zonder steentjes verkrijgbaar is, net zoals er een zee aan verschillende hangers is. De meeste piercingsieraden zijn 1,6 mm dik en het wordt afgeraden om piercingsieraden onder de 1,2 mm te gebruiken, omdat dit de kans op onder andere uitdrijving vergroot.

    Als je twijfelt of de sieraden gewisseld kunnen worden, kun je dit aan je piercer vragen.

    Stretching: Hoewel het stretchen van navelpiercings iets is dat zelden wordt gezien, is het nog steeds een optie, maar opnieuw iets dat op individuele basis wordt beoordeeld . Het is onder andere belangrijk dat je zeker weet dat er genoeg weefsel is om mee te werken. Het is echter belangrijk op te merken dat het moeilijk kan zijn om piercingsieraden in een dikker ontwerp te vinden en dit is daarom belangrijk om te overwegen voordat je begint met stretchen.

    SPORT EN TRAINING

    Door zich aan enkele voorzorgsmaatregelen te houden, is er toch voldoende gelegenheid om te sporten en actief te zijn. Vanwege de blootliggende locatie van de piercing is het belangrijk om de buikstreek rondom de piercing te beschermen. Dit houdt onder andere in dat je geen 'volle' buikbuigingen aanraadt, maar stopt voordat de buikhuid rond de navelplooien te veel wordt. Het is ook belangrijk om de piercing te bedekken bij contactsporten zoals handbal of voetbal. Dit ter bescherming tegen zowel botsingen met andere mensen als tegen stoten van ballen. U kunt b.v. gebruik een plastic ooglapje, dat u bij de apotheek kunt kopen. Dit kan over de piercing worden geplaatst en vervolgens worden vastgezet door een verband om de buik te wikkelen.

    ZWANGERSCHAP

    Het wordt over het algemeen afgeraden om piercings te laten zetten tijdens de zwangerschap, ook niet navelpiercings, omdat er een kans op infectie bestaat. Als je al een piercing hebt van voordat je zwanger werd, is er een assortiment sieraden dat speciaal gemaakt is voor zwangere vrouwen, waardoor het mogelijk is om de piercing de hele zwangerschap te houden.

    WANNEER JE DE PIERCING NIET MEER WILT HEBBEN

    Het wordt afgeraden een piercing te verwijderen die nog niet volledig is genezen. Als men dit toch wenst te doen, dient dit te gebeuren in een periode waarin er geen tekenen van irritatie of ontsteking zijn. Het is belangrijk om door te gaan met je nazorg totdat de wond genezen is, omdat je een open wond achterlaat met een verhoogd risico op infectie. Een volledig genezen piercing kan zonder problemen worden verwijderd. Navelpiercings hebben de neiging om littekens achter te laten en dit gedurende enkele urenanders zal het gat nooit volledig aan elkaar groeien. Zoals met zoveel andere dingen als het gaat om navelpiercings, hangt dit volledig af van de anatomie van de individuele persoon. Het feit dat het gaatje niet samengroeit, vormt geen gezondheidsrisico en is puur cosmetisch. 

     

    Bronnen: Angel, Elayne. (2021). De piercingbijbel: de definitieve gids voor veilig piercen (2e ed.). Pers met tien snelheden. (Oorspronkelijk werk gepubliceerd in 2009)


    Tongpiercing

    Tongpiercing

    Achtergrond

    Maakte zijn grote intrede in de jaren 90, maar is eigenlijk al honderden jaren als piercing beoefend. Helaas heeft deze piercing een slechte reputatie vanwege schade aan tanden en tandvlees. Het grootste deel van deze schade wordt veroorzaakt door slecht uitgevoerde piercingen, dus zorg ervoor dat je een professionele piercer raadpleegt als je er een wilt. Het werd formeel uitgevonden en uitgevoerd door Elayne Angel, een vrouwelijke pionier in de piercing-industrie. Maar veel wijst erop dat deze piercing in veel bevolkingsgroepen werd beoefend voordat hij naar ons deel van de wereld kwam.

    Plaatsing

    Het is belangrijk om een ​​tongpiercing te laten zetten door een ervaren piercer, zodat het correct wordt uitgevoerd. De tongpiercing heeft een slechte reputatie vanwege slecht uitgevoerd werk door onervaren piercers. Als de piercing correct wordt uitgevoerd, kan deze eigenlijk zonder grote problemen verlopen.

    Een tongpiercing wordt altijd op het punt gemaakt waar de tong zijn natuurlijke knik heeft, en de locatie is erg belangrijk voor het succes van de piercing. Als deze te ver naar voren wordt geplaatst, beschadigt de staaf je tanden, en als deze te ver naar achteren wordt geplaatst, beschadigt deze je gehemelte. Het kan op verschillende plaatsen op de tong worden geplaatst, afhankelijk van de anatomie van de persoon. Het is belangrijk om rekening te houden met de bloedvaten en zenuwbanen die onder de tong lopen, evenals de tongriem.

    Het kan voorkomen dat de piercing niet kan worden uitgevoerd vanwege de anatomie, maar dit is bij de meeste mensen wel mogelijk. Als vuistregel is het bijna onmogelijk om een tongpiercing te krijgen als je moeite hebt om je tong uit je mond te steken. Het is mogelijk om de piercing op de punt van de tong te plaatsen, maar dit brengt een veel groter risico op tandletsel met zich mee.

    Het is belangrijk dat uw piercer rekening houdt met uw anatomie en geen standaardplaatsing, standaard sieraadmaat, enz. kiest. Meestal zal de tong meer opzwellen als de piercing op het achterste deel van de tong wordt geplaatst, en daarom kan een langere sieraadlengte nodig zijn. Als je de neiging hebt om veel te zwellen als je wordt gepiercet, moet dit ook worden vermeld zodat je piercer er rekening mee kan houden. De genezingsperiode voor een tongpiercing is ongeveer 3 maanden.

     

     

    Complicaties

    De meest voorkomende complicaties zijn schade aan tanden en tandvlees. Deze schade wordt veroorzaakt door slechte plaatsing en te veel spelen met het sieraad. Het glazuur op de tanden komt niet terug als dit eraf is gesleten, dus wees heel voorzichtig met hoeveel de staaf in de mond wordt gedraaid.

    U kunt met veel succes overstappen op zachte plastic materialen als de ballen tegen uw tanden aan rollen. Plastic materialen breken als je er hard op bijt, maar dit is beter dan een gebroken tand die meestal het gevolg is als je te hard op een metalen sieraad bijt. Opnieuw is het hier belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk een optimale plaatsing van het sieraad is om het risico op schade te verminderen. Of het kan ook de verkeerde maat staaf zijn die je gebruikt. Kom langs als je twijfelt of je de juiste maat gebruikt..

    Spleet

    Wanneer de piercing is gezet, kunt u merken dat het sieraad in de tong snijdt en een soort spleet in de tong creëert. Dit fenomeen wordt vaak veroorzaakt door een sieraad dat te kort is. Als het sieraad te kort is, zal het vaak in de tong drukken en van daaruit verder gaan. Het probleem kan vrijwel altijd worden opgelost door een sieraad van de juiste maat te vinden.

     

    Obstructie

    Obstructie van de luchtwegen is ook een potentiële, maar zeer kleine risico. Als de bal niet goed is vastgedraaid, kan deze in de luchtwegen vallen en ademhalingsmoeilijkheden of zelfs volledige obstructie veroorzaken. Velen hebben geprobeerd een bal te slikken, maar meestal is de luchtweg van een volwassene zo groot dat een bal gewoon zal passeren zonder volledig te blokkeren. De ervaring kan echter nog steeds hevig en pijnlijk zijn en als de bal in de longen terechtkomt, is een operatie nodig. 

     

    Infectie

    Een infectie is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van complicatie, maar meestal ook de mildste. Een tong bevat veel bloedvaten, waardoor het gebied ook top is als het gaat om het bestrijden van infecties. Hoe meer bloedstroom een ​​gebied heeft, hoe groter het effect van het immuunsysteem. Daarom is het uiterst zeldzaam om ernstige infecties te ervaren in verband met een tongpiercing. U kunt een infectie herkennen aan de klassieke te


    Helixpiercing

    Helix piercing

    Baggrund 

    En helix piercing er naast een gewone oorpiercing de meest voorkomende oorpiercing in onze regio. In de afgelopen decennia is de piercing bijzonder populair geworden, vooral bij jonge meisjes, en is te zien bij grote sterren zoals Rihanna en Miley Cyrus. 



    Plaatsing 

    De helix piercing wordt aan de buitenkant van de bovenste oorschelp geplaatst. Het kan op verschillende plaatsen langs de rand van het oor worden geplaatst en is daarom een van de meest veelzijdige oorpiercings. 

    De plaatsing van de helix piercing kan leiden tot veel problemen tijdens het genezingsproces. Vooral als het geschoten wordt met een oorpistool of niet goed wordt verzorgd. Kraakbeenweefsel staat erom bekend langzaam te genezen. Dit komt voornamelijk door de slechte bloedcirculatie in het gebied. Hoe minder bloed er in de huid aanwezig is, des te minder heeft het lichaam te werken bij het genezen van een piercing.

    Het is daarom uiterst belangrijk dat de piercing of het sieraad niet door een ader wordt geplaatst. Dit zal resulteren in een nog slechtere bloedtoevoer dan er al is. Als de bloedtoevoer faalt, kan het immuunsysteem ook niet goed functioneren. Hierdoor is er ook risico op infecties en andere complicaties. De genezingstijd voor een helix is 3-6 maanden.

    Complicaties

    Complicaties kunnen optreden als er een infectie in de piercing ontstaat, of als het sieraad niet van het juiste materiaal is gemaakt of van de verkeerde grootte is. Mogelijke complicaties zijn onder meer:

     

    • Infectie: Komt vaak voor bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, zoals veel aan het sieraad zitten of geen correcte nazorg uitvoeren. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing zijn.

    • Irritatiebult: Irritatiebultjes zijn zeer gebruikelijk wanneer je een nieuwe piercing krijgt, en de kleine rode bultjes komen vaak voor op plaatsen met gevoelig weefsel rondom het sieraad. 

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan als je in contact komt met een product dat veel nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaren of wondjes. Wij piercen altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: Kunnen ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak zal opzwellen tijdens het genezingsproces, of als er langdurige druk op het sieraad wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld als je altijd aan dezelfde kant slaapt of een muts of hoofdband draagt die op de piercing drukt. 

     

    Keuze van sieraad 

    Zoals eerder vermeld, piercen we altijd met titanium omdat dit geen nikkel bevat, waar veel mensen helaas allergisch voor zijn, en tegelijkertijd is titanium zeer duurzaam. Dit betekent dat het sieraad goed tegen water kan en veel aanraking kan verdragen. We raden natuurlijk aan om alleen sieraden te gebruiken die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergieën en infecties te voorkomen. Aanbevolen materialen zijn onder andere:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium 

    Als je in het verleden problemen hebt gehad met allergieën of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we het gebruik van NIET aan sieraden van chirurgisch staal of sieraden met een coating, zoals verguld of zwart.

    De helix piercing kan worden gedragen met verschillende soorten sieraden, zoals:

    • Gebogen staafje

    • Rechte staaf

    • Ring

    • Labret


    Show More >>
    Stretch
    Uitrekken

    Stretching

    Achtergrond

    Stretching is een bijzondere vorm van lichaamsversiering, ofwel body modification. Het komt er simpelweg op neer dat je een piercinggaatje vergroot tot een maat die buiten het normale valt. Mensen stretchen al zo lang als de mensheid bekend is, maar het is pas de laatste 5-10 jaar populair geworden in onze regio.

     

    Locatie

    Je kunt het bij vrijwel alle piercings toepassen, maar het wordt meestal het liefst in het oorlelgebied gedaan.

     

    Complicaties

    Veel mensen merken dat hun oren ruiken als ze stretchen. Dit komt door bacteriën en dode huidcellen in het gaatje. Vooral sieraden van hout en siliconen absorberen deze stoffen, dus het kan nuttig zijn om over te stappen op bijvoorbeeld staal als je hier last van hebt. Je mag je plugs of tunnels af en toe verwijderen om ze schoon te maken, dit bevordert vaak een goede hygiëne. Als je gaatjes te groot worden, kan dit het weefsel in je oorlel beschadigen en kan het moeilijk genezen. In dat geval kan een chirurgische ingreep nodig zijn om de schade te herstellen of het overtollige huid te verwijderen.

     

    Sieradenkeuze

    Een piercer zal vaak een grotere naald, een punch of een taper gebruiken om een stretch van een bepaalde maat direct te maken. Onthoud dat dit alleen gedaan moet worden door een professionele piercer die precies weet hoever het oor in één keer kan worden opgerekt.

     

    Vervolgens moet het gaatje in je oor worden vergroot. Hierbij wordt aanbevolen om een taper van staal te gebruiken, omdat deze geen wondvocht en bacteriën absorbeert. Je kunt echter ook andere materialen gebruiken, zoals glas. Acryl en siliconen moeten alleen worden gebruikt als je de taper slechts één keer door het oor haalt en daarna meteen sieraad plaatst. We raden echter altijd de eerstgenoemde materialen aan.

     

    Er zijn in principe 2 manieren om een taper te gebruiken:

     

    • Snelle stretch, waarbij je de taper één keer door het oor haalt en daarna het sieraad plaatst.

    • Langzame stretch, waarbij de taper in het oor blijft zitten als sieraad en langzaam verder wordt geduwd tot hij helemaal door het oor gaat (meestal een proces dat enkele weken duurt). De langzame methode is duidelijk minder pijnlijk, maar nogmaals, het moet benadrukt worden dat deze methode alleen mag worden uitgevoerd met een taper van staal of glas.

     

    Stretch nooit te snel. Er moet minimaal gewacht worden totdat het vorige formaat volledig is genezen. Een goede vuistregel is om 1-2 maanden tussen de maten 0-8 mm te wachten, 2-3 maanden tussen de maten 8-16 mm, en ongeveer 3 maanden tussen maten boven de 16 mm.

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om dagelijks je nieuwe piercing te reinigen met een zoutoplossing van 0,9% natriumchloride totdat deze volledig is genezen.

    Zoutoplossing is niet zomaar zout water, dus je mag geen andere zoutproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof of oogdruppels, omdat deze mengsels niet bedoeld zijn voor wondreiniging.

    Houd je oren schoon, vooral tijdens het genezingsproces. Je mag je plugs of tunnels af en toe verwijderen om ze schoon te maken, dit bevordert vaak een goede hygiëne. Het oor zelf kan het best worden gereinigd met warm zout water. Dit kun je maken door een halve theelepel zeezout in een glas te doen en er dan kokend water overheen te gieten. Het is belangrijk dat de oplossing goed warm is wanneer je deze gebruikt.

     

    • Was altijd je handen voordat je je stretcher aanraakt, omdat er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van je stretcher mogen komen.

    • Reinig je stretcher meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing zich op een plaats bevindt waar niet veel ruimte is, kun je het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is bevochtigd met de zoutoplossing.

    • Verwijder alle pus rondom het sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rondom het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je eventueel een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog het sieraad af met een schoon wegwerppapier, aangezien handdoeken bacteriën bevatten die problemen voor je stretcher kunnen veroorzaken.


    Hoe rekt men een oor uit?

    Hoe rekt men zijn oor uit

    Er zijn verschillende manieren om je oor te rekken, en we hebben hier een kleine video gemaakt die de meest gebruikelijke manier laat zien om dat te doen.


    Materiaal voor sieraden
    Titanium

    Titanium

    Titanium is een licht materiaal dat perfect is voor mensen die zich zorgen maken over nikkelallergie. Titanium kan geanodiseerd worden (gekleurd) zonder de veiligheid in gevaar te brengen, en het kan bijna elke kleur krijgen door het bloot te stellen aan elektrische stroom. De kleur verandert afhankelijk van de kracht, maar goud en zwarte kleur moeten meestal met een speciale PVD-coating worden aangebracht, omdat deze kleuren moeilijk te verkrijgen zijn met de eerder genoemde methode.
    Titanium is niet zomaar titanium, dus het is belangrijk dat je alleen producten koopt die goedgekeurd zijn voor implantatie (Ti6Al4V ELI), zoals ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 of ASTM F-67.
    Al met al is titanium een zeer piercingvriendelijk materiaal dat zowel licht van gewicht is als allergievriendelijk, en daarom uitermate geschikt is voor jouw piercing.

    Chirurgisch staal

    Chirurgisch staal

    Chirurgisch staal is gemaakt van verschillende legeringen. Veel daarvan worden gebruikt voor piercingsieraden, maar slechts enkele specifieke varianten zijn biocompatibel, zoals bijvoorbeeld ASTM F-138, ISO 5832-1 of 10993 - (6,10 of 11).

    De EU heeft een gemeenschappelijke nikkelrichtlijn opgesteld die voorschrijft dat alle sieraden die bedoeld zijn voor langdurig gebruik, maximaal 0,2 µg nikkel/cm²/week mag vrijgeven. Meer informatie over de wetgeving kun je hier lezen.

    Chirurgisch staal kan worden bedekt met andere kleuren door middel van een gouden of titanium coating. Op deze manier kan het sieraad van kleur veranderen naar iets anders dan de traditionele zilveren kleur, wat zeer gewild is. Er is een flink verschil in kwaliteit van de coating en daarom wordt vaak een pvd-coating op de sieraden aangebracht om een betere slijtvastheid te garanderen.

    Het wordt niet aanbevolen om gecoate sieraden te gebruiken voordat je piercing volledig genezen is en onthoud dat de coating geen sterke vloeistoffen zoals waterstofperoxide en dergelijke kan verdragen.

    Puur chirurgisch staal, dat biocompatibel is, kan worden gebruikt om piercings te maken, maar bedekt chirurgisch staal mag niet worden gebruikt. De meeste piercingprofessionals kiezen echter voor producten zoals titanium die beter geschikt zijn om piercings mee te maken.


    Goud

    Goud

    Goud is een metaal dat in verschillende zuiverheidsgraden (karaat) verkrijgbaar is. Als het gaat om piercing sieraden, is het belangrijk dat het goud zuiver genoeg is, dus een hoog karaat heeft.

    Voor piercing sieraden wordt aanbevolen om 14k of hoger te gebruiken. 24k kan echter snel krassen omdat het metaal erg zacht is vanwege het hoge karaat. Bij goud met een lager karaat dan 14 bestaat het risico op allergie omdat het goud veel andere metalen bevat dan goud.

    Wacht met het dragen van gouden sieraden totdat de piercing genezen is. Chirurgisch staal of titanium zijn schonere metalen en je vermindert de kans op allergie aanzienlijk door deze in je nieuwe piercing te gebruiken.


    Show More >>