X

    Navel piercing sieraden

    248 stilarter fundet

    Navelpiercings

    Is een van de meest voorkomendePiercingsin de westerse wereld. Het is ook een van de piercings waar je de grootste keuze aan sieraden kunt vinden. Net als bij alle andere piercings, is het belangrijk dat je geen concessies doet aan de kwaliteit - vooral als je piercing aan het genezen is. Juist tijdens het genezingsproces is je nieuwe piercing extra vatbaar voor complicaties, b.v. ontwikkeling van nikkelallergie, ontsteking, uitdrijving, enz. Zorg er dus voor dat je alleen sieraden kiest die overeenkomen met onze aanbevelingen.

    Geschiedenis

    Ondanks het feit dat het al honderden jaren bestaat - en voorheen vaak een symbool van erotiek was, werd het echt mainstream nadat Naomi Campbell op de catwalk poseerde met een nieuwe navelpiercing. Het is een zogenaamde esthetische piercing, d.w.z. een piercing zonder stimulerend doel, maar louter ter versiering. Vroeger was het eigenlijk best populair bij mannen, maar tegenwoordig zijn het vooral jongere vrouwen die het voor elkaar krijgen. Er is een zee aan dessins, materialen, kleuren etc. waar je mee te maken krijgt bij het kiezen van je sieraad. We zullen proberen u hieronder door uw opties te loodsen.

             

    Welke navelpiercing sieraden moet je kiezen?

    Het is waarschijnlijk de piercing waarvoor de meeste sieraden worden ontworpen. Tegelijkertijd is het ook berucht om het veroorzaken van problemen als er niet goed voor wordt gezorgd. Een van de grote misverstanden is de genezingstijd, die eigenlijk best wat langer is dan veel mensen denken. Het is relatief diep gemaakt en in een zeer mobiel gebied, daarom duurt de genezingstijd meestal langer dan minimaal 6 maanden.Het is uiterst belangrijk dat u de sieraden tijdens de genezingsperiode niet verwisselt, omdat dit vaak irritatie en een potentiële kans voor, dat de sieraden uitgroeien. Als je startsieraad kapot gaat, is het een goed idee om je piercer te laten vervangen door een nieuwe.

    Hieronder vindt u een korte uitleg waar u op moet letten bij het kiezen van een sieraad, evenals een presentatie van de individuele ontwerpen.

    Navelpiercing sieraad met hanger

    Een sieraad met een hanger is waarschijnlijk het meest verkochte sieraad, maar tegelijkertijd ook een sieraad dat alleen boor wordt gebruikt in je piercing als het genezen is. Het sieraad met hanger is zwaarder dan het sieraad zonder, en dit kan leiden tot een scheve genezing van je piercing als deze wordt gebruikt terwijl deze nog aan het genezen is. Overweeg daarom pas een sieraad met een hanger als je piercing volledig genezen is. Helaas zijn veel klanten verkeerd geïnformeerd over genezingstijden en juiste sieradenkeuze. Helaas kan dit vaak leiden tot complicaties zoals ontsteking en uiteindelijk resulteren in uitdrijving van de sieraden. Het is daarom een goed idee om goed te controleren of de informatie die je van je piercer krijgt klopt. Als je twijfelt, kun je altijd contact met ons opnemen - we hebben ervaren piercers aangesloten - in onze chat of via e-mail.

    Navelpiercing sieraden zonder hanger

    Als het wordt gemaakt, is het belangrijk dat een sieraad zonder hanger wordt gebruikt - dit vergroot uw kans op succes. Een hanger aan het sieraad kan scheef trekken of vast komen te zitten in de kleding. En hoe meer irritatie je piercing krijgt, hoe groter de kans dat het sieraad uitgroeit. Sieraden zonder hanger zijn makkelijk te dragen en blijven ook niet in de kleding hangen, zoals een sieraad met hanger dat wel kan. Om dezelfde reden is het een voor de hand liggende keuze als startersieraad.

    Sieraden die gedragen kunnen worden terwijl je navelpiercing geneest

    Het is belangrijk dat je je startersieraad laat zitten totdat je piercing volledig is genezen. Meestal gebeurt dit na ongeveer 6 maanden, maar soms kan het tot 1 jaar duren. Als het tijdens de genezing vaak rood, pijnlijk en geïrriteerd is, kan dit ook de genezingstijd aanzienlijk verlengen. Het is daarom ook ten strengste verboden om sieraden met hangers te gebruiken tijdens een genezingsproces - dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de sieraden uitgroeien. Met betrekking tot materiaalkeuze moet u zich altijd houden aan ASTM-goedgekeurde materialen zoals b.v. titanium, chirurgisch staal, niobium enz. Gebruik nooit producten met coatings erop terwijl je piercing nog aan het genezen is. Ook krassen of scherpe randjes op het sieraad kunnen je piercing irriteren. Het is daarom belangrijk om uw sieraden regelmatig te controleren. Dit gaat het beste door de sieraden voorzichtig (en met schone handen) op en neer en heen en weer te duwen. Merk op dat u de sieraden niet van het lichaam moet verwijderen om het te inspecteren. Als je piercing geïrriteerd raakt door het sieraad, kan dit in het slechtste geval het gevolg zijn van het feit dat het stuk uit het lichaam wordt verdreven - en daar ben je niet in geïnteresseerd als je blij bent met je navelpiercing. Het is echter gebruikelijk dat er gebruikssporen op het sieraad zitten, omdat het slijt door in het lichaam te zitten.

    Welke maat navelpiercing sieraden moet ik gebruiken?

    Een perfect gemaakte piercing is 1,6 mm dik en 10 mm lang. Om dezelfde reden worden vrijwel al onze sieraden in deze maat gemaakt. Helaas kunt u als klant eindigen met een slecht uitgevoerd stuk werk, of een piercing die om de een of andere reden langzaam uit het lichaam verdwijnt. Het kan daarom nodig zijn dat u een sieraad gebruikt dat kleiner is dan de standaard maat. We streven altijd naar een ruime keuze aan sieraden in de winkel en hebben daarom ook modellen in afwijkende maten. Daarnaast zijn veel van onze modellen eenvoudig in te korten door een losse hengel te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om je sieraad zelf te bouwen met losse onderdelen. De mogelijkheden zijn talrijk, maar bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via e-mail.

     

     

    Goedkope sieraden hoeven geen teken van slechte kwaliteit te zijn

    Bij ons verkopen we sieraden ver onder de normale prijs, en dat kan natuurlijk alarmbellen doen rinkelen. Je hoort zeker ook anderen adviseren om niet zo goedkoop sieraden te kopen. Misschien ben je ervan overtuigd dat het verder gaat dan de kwaliteit. Laten we meteen ter zake komen; je hebt geen reden om je zorgen te maken. Wij doen geen concessies aan kwaliteit!

    Wanneer een sieraad wordt verkocht, is het in een klein land als Denemarken meestal een paar keer van eigenaar veranderd tijdens de reis van de fabriek naar jou. Het is een volkomen normale gang van zaken voor een groot deel van de producten die in Denemarken worden verkocht - en dit geldt niet alleen voor piercingsieraden. Bij ons worden de meeste producten door onszelf geproduceerd, waardoor er geen schakels meer zijn tussen de fabriek, ons en u. Op deze manier kunnen we tegen ongehoord lage prijzen verkopen zonder de kwaliteit van de sieraden aan te tasten. Het kan zelfs een voordeel voor u zijn, omdat we alle processen kunnen bepalen die de sieraden ondergaan tijdens de fabricage. Bijvoorbeeld Al onze vergulde sieraden zijn PVD behandeld, wat elders zeker niet de standaard is. Doordat de sieraden PVD behandeld zijn, is er een extra beschermfilm over de kleur gelegd, waardoor de sieraden beter bestand zijn tegen slijtage. Ook kunnen we controleren of de materialen waarvan we aangeven dat de sieraden gemaakt zijn, ook daadwerkelijk kloppen.

     

    Een beetje over hoe het is gemaakt en welke problemen u kunt tegenkomen

     

    Het kan zowel met als zonder tang worden gemaakt. De methode hangt volledig af van de voorkeur van de individuele piercer. We hebben ervoor gekozen om altijd een tang te gebruiken in onze onderzoeken - omdat we denken dat dit zowel de piercer als de klant meer veiligheid geeft. Voor het piercen wordt de anatomie van de navel gecontroleerd - dit is van groot belang voor de keuze van de locatie, vooral als de klant een asymmetrische navel heeft. Er wordt ook rekening gehouden met de lichaamsbouw van de klant; als, bijvoorbeeld als de klant van plan is om binnenkort af te vallen, kan dit de anatomie van de maag veranderen - en daarmee de locatie van de piercing. Het is daarom erg belangrijk dat je het gevoel hebt dat je piercer iemand is om mee te praten, en niet alleen maar wil dat de klus geklaard wordt. Je piercer begint met het voorbereiden van de instrumenten en gesteriliseerde sieraden die hij zal gebruiken. De huid waar de piercing moet worden gemaakt, wordt schoongemaakt. Wanneer de perfecte locatie is gevonden, worden twee stippen geplaatst als referentiemarkering voor de in- en uitgangsgaten. De huid wordt stevig vastgehouden met de tang en naalden worden snel door de huid gehaald om vervolgens te worden vervangen door de sieraden. Als laatste wordt de huid weer gereinigd en wordt de nieuwe piercing in gips gewikkeld. We raden u aan de pleister de komende uren te laten zitten om te voorkomen dat er bloed op uw kleding komt.

     

     

    Vaak voorkomende problemen

    Er zijn vaak complicaties aan verbonden - vooral als er niet goed voor wordt gezorgd. Er zijn veel verschillende soorten complicaties en het zal moeilijk zijn om ze allemaal te doorlopen. Alleen de meest voorkomende moeten hier worden vermeld:

    Ontstekingtreedt op wanneer een micro-organisme het piercinggaatje binnendringt en zo een infectie veroorzaakt. Een infectie is zelden gevaarlijk en zou in de eerste plaats niet moeten leiden tot het verwijderen van de sieraden. Je navelpiercing wordt op een open plek geplaatst waar hij vaak in contact komt met kleding of wordt blootgesteld aan wrijving. Daarom kunt u van tijd tot tijd merken dat het geïrriteerd raakt. In 95% van alle gevallen is het echter op te lossen door een paar keer per dag schoon te maken met warm zout water totdat je merkt dat de infectie is afgenomen. Als dit niet helpt, neem dan contact op met je piercer voor advies en begeleiding.

    Te vaak schoonmakenis ook een probleem waar we vaak tegenaan lopen in onze studies, en het is eigenlijk een grote bron van irritatie voor de piercing. De huid moet tijd en rust hebben om te genezen, maar tegelijkertijd moet ze schoon worden gehouden zodat er geen bacteriën in de wond komen. Als je te veel schoonmaakt, komt de huid niet tot rust en zal het vaak de huid irriteren, en daarmee het lichaam, wat er om die reden voor kan kiezen om de sieraden te verdrijven. Zorg er daarom voor dat u slechts max. 2-3 keer per dag terwijl je piercing geneest. Reinig 3-4 keer als het ontstoken is.

    Reiniging met producten op alcoholbasisis een groot probleem en berust op een misverstand. In het verleden adviseerde de juwelier klanten die piercings hadden om schoon te maken met waterstofperoxide. Helaas blijft dat advies staan. Waterstofperoxide en andere agressieve producten vernietigen de nieuwe huidcellen en daarmee het vermogen van het lichaam om te genezen. Als het lichaam te vaak wordt gestopt in het genezingsproces, zal het er vaak voor kiezen om de sieraden te verdrijven - daarom is het uiterst belangrijk dat uvermijd deze producten.