X

  Nipple Piercing

  82 stilarter fundet

  Nipple Piercing Sieraden

  De oorsprong van de tepelpiercing is niet precies gedateerd. In onze regio werd het vooral gezien aan het begin van de 19e eeuw bij Victoriaanse vrouwen. Het was geen piercing waar openlijk over gesproken werd, en degenen die op de hoogte waren van dit nieuwe fenomeen, bekritiseerden vrouwen omdat ze hun lichaam verpestten. In recentere tijden werd het, net als veel andere piercings, voor het eerst beoefend in alternatieve punkomgevingen in de jaren 80. De sieraden waren meestal veiligheidsspelden, wat vaak resulteerde in infecties en uitstoting, juist vanwege de alternatieve keuze van sieraden.

  Hoe wordt een tepelpiercing gemaakt?

  Een tepel piercing wordt gemaakt door het gebied te desinfecteren en vervolgens een zwarte stip te tekenen met een wegwerptekenpen aan elke kant van de tepel. Sommigen kiezen er bewust voor om ze scheef te laten zetten, zodat ze naar beneden wijzen, terwijl anderen een verticale piercing kiezen. De richting waarin het wijst, maakt eigenlijk niet uit, zolang het sieraad niet te diep wordt gepiercet, dat wil zeggen, niet door het bruine gebied (areola) achter de tepel. De stip wordt echter zo diep mogelijk geplaatst. Waar het sieraad wordt geplaatst, is een individuele beoordeling die je piercer maakt, omdat alle borsten verschillend zijn. Sommigen hebben bredere tepels, anderen langere tepels, terwijl anderen weer ingetrokken tepels kunnen hebben. Nadat de stip is geplaatst, wordt een naald van 14 G gebruikt om door de tepel te piercen en wordt het sieraad ingebracht. De pijn is naar verluidt groot, maar het gaat erg snel. Nadat de piercing is voltooid, wordt deze ingepakt om bacteriën en vuil te voorkomen.

  Bryst Piercing Sieraden

  Een borstpiercing is zowel voor mannen als vrouwen, maar de manier waarop het wordt gedaan, evenals welke sieraden je moet kiezen, hangt sterk af van je geslacht. Mannen hebben vaak kleinere tepels dan vrouwen en hebben daarom behoefte aan kleinere sieraden. Om dezelfde reden is het belangrijk dat je weet hoe je het juiste sieraad moet kiezen en hoe het sieraad optimaal wordt geplaatst.

  Een nipple piercing voor vrouwen vereist veel kennis van de piercer, omdat een verkeerde plaatsing of een verkeerde keuze van sieraden meestal grote problemen veroorzaakt. Een vrouwelijke tepel is vaak groter dan die van een man en het gebied achter de tepel (areola) is gevoeliger. Daarom wordt het niet aanbevolen om verder achteruit te piercen dan de onderkant van de tepel - dus niet in het donkere gebied dat de tepel omringt. Als de piercing door de areola wordt geplaatst, kan dit leiden tot borstontsteking. Men moet ook letten op de keuze van het sieraad dat wordt ingebracht. Voor het startende sieraad geven de meeste piercers de voorkeur aan een rechte staaf, omdat de piercing op die manier rechter geneest. Tegelijkertijd is het gemakkelijker te hanteren voor degene die de piercing krijgt. Het enige alternatief is voor vrouwen met zeer ingetrokken tepels - bij hen wordt vaak een gebogen staaf gekozen, omdat deze minder druk uitoefent op de tepel vanwege de gebogen vorm.

  Als je moeder wordt en dus moet borstvoeden, kun je je tepelpiercing behouden. Het vereist echter dat je het sieraad elke keer verwijdert als je gaat voeden en het direct daarna weer terugplaatst. Om dezelfde reden wordt het niet aanbevolen om een borstpiercing te krijgen tijdens de zwangerschap.

  Bij mannen is de tepel vaak kleiner en het is daarom niet altijd mogelijk om alleen in de tepel te piercen. Gelukkig is het bij mannen minder problematisch om in de areola te piercen, en het is dus mogelijk om het sieraad door het gebied achter de tepel te plaatsen.

  Sieradenmaterialen voor je nipple piercing 

  Het is erg belangrijk dat je je startersieraad behoudt zolang je piercing geneest. De genezingsfase duurt meestal tussen 3-6 maanden, maar kan sterk variëren. Het is belangrijk om sieraden met hangers, coatings en grote dikte te vermijden zolang je nieuwe piercing geneest.

  Nadat je piercing volledig is genezen, is er een ruime keuze aan sieraden die je kunt gebruiken. Sommige zijn beter geschikt dan andere en sommige zijn alleen geschikt voor speciale momenten/kort gebruik. Het is belangrijk om de juiste maat te vinden. Dit doe je het gemakkelijkst door de breedte van je borstpiercing te meten. Meet van het ingangsgat naar het uitgangsgat en voeg ongeveer 0,5-1 mm toe aan de gevonden lengte. Let op dat tepels kunnen zwellen als ze gestimuleerd worden of koud worden. Wees daarom aan de veilige kant en gebruik de grootste gemeten meting.

  Je kunt veel verschillende materialen gebruiken voor je nipple piercing , maar de meest veilige zijn ASTM titanium en ASTM chirurgisch staal. Andere materialen zoals PTFE, niobium, enz. kunnen ook prima worden gebruikt. Sieraden die zijn gecoat, bijvoorbeeld verguld of titanium gecoat, moeten alleen worden ingebracht als je geen last hebt van nikkelallergie en alleen wanneer je piercing volledig is genezen. Je kunt echter materialen gebruiken zoals geanodiseerd titanium, dat niet is gecoat, of pvd-gecoate metalen zoals zirkonium goud en blackline.