X

    Tepelpiercing

    71 stilarter fundet

    Filter by:

    Borstpiercing

    De oorsprong van de borstpiercing is niet precies gedateerd. In ons deel van de wereld werd het vooral aan het begin van de 19e eeuw gezien bij Victoriaanse vrouwen. Het was geen piercing waarover in het openbaar werd gesproken, en degenen die van dit nieuwe fenomeen afwisten, bekritiseerden de vrouwen omdat ze hun lichaam vernietigden. De laatste tijd werd het, net als veel andere piercings, voor het eerst beoefend in de alternatieve punkomgevingen in de jaren 80. De sieraden waren meestal veiligheidsspelden, wat meestal resulteerde in infecties en uitzetting, juist vanwege de alternatieve sieradenkeuze.

    Hoe wordt een tepelpiercing gemaakt?

    Een tepelpiercing wordt gemaakt door het gebied te desinfecteren en vervolgens een zwarte stip te tekenen met een wegwerpstift aan elke kant van de tepel. Sommigen kiezen er bewust voor om ze scheef te laten zetten zodat ze naar beneden wijzen, anderen kiezen voor een verticale piercing. Als zodanig maakt het niet uit welke kant het op wijst, zolang de sieraden niet te diep worden doorboord, d.w.z. zit niet door het bruine gebied (tepelhof) achter de tepel. De stip wordt echter zo diep mogelijk geplaatst. Waar de sieraden worden geplaatst, is een individuele beoordeling door uw piercer - aangezien alle borsten anders zijn. Sommige hebben bredere tepels, andere langere tepels en weer andere hebben ingetrokken tepels. Nadat de stip is geplaatst, wordt een naald van 14 G gebruikt om door de tepel te prikken en wordt het sieraad ingebracht. Er wordt gezegd dat de pijn erg is, maar het gaat heel snel weg. Wanneer de piercing klaar is, wordt deze ingepakt om het binnendringen van bacteriën en vuil te voorkomen.

    Borstpiercing sieraden

    Een borstpiercing is voor zowel mannen als vrouwen, maar de manier waarop je het doet en welke sieraden je moet kiezen, hangt sterk af van je geslacht. Mannen hebben vaak kleinere tepels dan vrouwen en hebben daarom kleinere sieraden nodig. Om dezelfde reden is het belangrijk dat je weet hoe je een sieraad op de juiste manier kiest en hoe je het sieraad het beste kunt plaatsen.

    Een tepelpiercing voor vrouwen vereist veel kennis van de piercer, omdat een verkeerde plaatsing of een verkeerde keuze van het sieraad meestal voor grote problemen zorgt. Een vrouwelijke tepel is vaak groter dan een mannelijke en het gebied achter de tepel (tepelhof) is gevoeliger. Daarom wordt het ook niet aanbevolen om verder naar achteren te prikken dan de basis van de wrat - d.w.z. niet in het donkere gebied rond de wrat. Als de piercing door de tepelhof wordt geplaatst, kan dit mastitis veroorzaken. Je moet ook letten op de keuze van sieraden die worden ingebracht. Voor beginnende sieraden geven de meeste piercers de voorkeur aan een rechte staaf, omdat de piercing op die manier rechter geneest. Tegelijkertijd is het gemakkelijker te hanteren voor de persoon die de piercing krijgt. Het enige alternatief zijn vrouwen met sterk naar binnen gerichte tepels - hierbij wordt vaak gekozen voor een gebogen stang, omdat deze door de gebogen vorm minder druk op de tepel geeft.

    Als u moeder wordt en daarom borstvoeding moet geven, kunt u uw borstpiercing in de tussentijd houden. Het vereist echter dat u de sieraden elke keer dat u borstvoeding moet geven, verwijdert en onmiddellijk na het geven van borstvoeding terugplaatst. Om dezelfde reden wordt het niet aanbevolen om tijdens de zwangerschap een borstpiercing te laten zetten.

    Bij mannen is de tepel vaak kleiner en is het daarom niet altijd mogelijk om alleen de tepel te piercen. Gelukkig is een tepelhof voor mannen iets minder problematisch om te piercen en is het daarom mogelijk om het sieraad door het gebied achter de tepel in te brengen.

    Sieradenmaterialen voor je tepelpiercing

    Het is heel belangrijk dat je je starter-sieraden inhoudt zolang je piercing aan het genezen is. De genezingsfase duurt doorgaans tussen de 3 en 6 maanden, maar kan sterk variëren. Het is belangrijk dat je sieraden met hangers, coatings en grote diktes vermijdt terwijl je nieuw gemaakte piercing aan het genezen is.

    Wanneer je piercing helemaal genezen is, is er een grote keuze aan sieraden die je kunt gebruiken. Sommige zijn beter geschikt dan andere - en sommige zijn alleen geschikt voor speciale momenten/kortdurend gebruik. Het is belangrijk om de juiste maat te vinden. De makkelijkste manier om dit te doen is door de breedte van je borstpiercing op te meten. Je meet vanaf het ingangsgat tot het uitgangsgat en legt ca. 0,5-1mm. tot de gevonden lengte. Houd er rekening mee dat tepels kunnen opzwellen als ze worden gestimuleerd of koud worden. Wees daarom aan de veilige kant en gebruik de grootst gemeten maat.

    Je kunt veel verschillende sieradenmaterialen gebruiken voor je tepelpiercing , maar de veiligste zijn ASTM titanium en ASTM chirurgisch staal. Ook andere materialen zoals PTFE, niobium etc. kunnen probleemloos worden gebruikt. Sieraden die gecoat zijn, b.v. verguld of titanium verguld, mag alleen worden ingebracht als je geen nikkelallergie hebt en alleen als je piercing volledig is genezen. U kunt echter materialen gebruiken zoals geanodiseerd titanium dat niet gecoat is, of pvd gecoate metalen zoals zirkoon goud en blackline.