X

    Piercings

    Navelpiercing

    Navelpiercing 

    Lichaamspiercings zijn een leuke en unieke manier om je persoonlijke stijl uit te drukken, en tegenwoordig kun je bijna alles laten piercen. Of je nu een beginner bent of ervaren als het gaat om de wereld van piercings, er is veel om grip op te krijgen, en de verwarring kan groot zijn en de vragen talrijk. We hebben daarom een ​​scala aan informatie verzameld die je hopelijk kan helpen op je piercingreis.

    De navelpiercing is een van de meest populaire piercings, na oorpiercings. Piercing wordt bij mensen over de hele wereld gevonden en de populariteit lijkt niet af te nemen. Hoewel de navelpiercing meestal bij jongere vrouwen wordt gezien, is het een piercing die bij alle geslachten en op alle leeftijden wordt gedaan. Of je nu overweegt een navelpiercing te nemen of dat je er al een hebt en gewoon op zoek bent naar antwoorden of informatie, hier is een gids met alles wat je moet weten over navelpiercing.

    4 SNEL

    -          LOCATIE: De huid boven de navel, en in zeldzame gevallen onder de navel.

    -          PRIJS: ca. DKK 400-500.

    -          PIJNSCHAAL, 1-1 0: 2-4

    -          GENEZINGSPERIODE: 6-12 maanden, soms langer

    GESCHIEDENIS

    Hoewel er onenigheid en onzekerheid bestaat over waar de navelpiercing vandaan komt, staat de populariteit van de piercing niet ter discussie. De navelpiercing kende in de jaren 90 een aanzienlijke stijging in populariteit, deels dankzij Christy Turlington's onthulling van haar navelpiercing tijdens een modeshow in 1993. De accreditatie voor de populariteit van de piercing gaat echter naar Aerosmiths en de videoclip voor de nummer 'Cryin', waarin de Amerikaanse acteur Alicia Silverstone haar navelpiercing laat zetten door piercer Paul King. De popcultuur uit de jaren 90 bracht een trend voort die, in tegenstelling tot de meeste andere trends, is blijven hangen en 30 jaar later nog steeds populair is.

    LOCATIE & JUWELEN

    Locatie: De navelpiercing is een sieraad dat meestal direct boven de navel in de huid wordt geplaatst, maar kan ook in de huid worden geplaatst onder de navel. Dit laatste is echter zeldzaam en heeft een grotere neiging om uit te groeien. Elke persoon is uniek als het gaat om de anatomie rond de navel, en het is daarom belangrijk dat elke persoon individueel wordt beoordeeld voordat de piercing wordt gedaan, om het beste resultaat te garanderen. Of je geschikt bent voor een navelpiercing heeft niets te maken met gewicht of lichaamsbouw, maar alleen met de anatomie van het individu. Helaas is niet iedereen geschikt voor een navelpiercing. Het kan bijvoorbeeld moeilijker zijn om de piercing te doen als de huid boven de navel niet flexibel is, omdat deze een groter risico loopt op verschuiven of uitgroeien. Evenzo is de kans dat je een navelpiercing kunt krijgen niet groot als je een naar buiten gerichte navel hebt, omdat er geen ruimte is voor de sieraden in de natuurlijke holte van de navel.

    Voordat de piercing wordt gezet, is het belangrijk om de vorm en conditie van de navel staand, zittend en uitgestrekt te beoordelen. Dit wordt gedaan omdat de vorm en afmetingen rond de navel drastisch kunnen veranderen tussen de verschillende posities en dus de locatie van de piercing en de maat van het sieraad kunnen beïnvloeden.

    Sieraden: Als het om de sieraden gaat, zullen de sieraden waarmee je de piercing laat zetten ook de sieraden zijn die er de hele tijd zullen zijn gedurende de genezingsperiode. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over wat je precies als sieraad wilt hebben. Het standaard sieraad zal in de meeste gevallen een curved barbell zijn, ook wel curved barbell genoemd. Dit gebeurt zowel door de huid boven als onder de navel te doorboren. Curved barbell is er in meerdere varianten zoals met en zonder stenen en met en zonder hangers. Het wordt echter aanbevolen om het eerste sieraad niet met hangers te maken, omdat dit het risico op irritatie van de piercing vergroot en de kans vergroot dat de piercing uitgroeit. Een andere optie voor sieraden is een ring. Ring piercings zijn er ook in verschillende modellen zoals ball ring en endless ring. Als je ervoor kiest om met een ring te beginnen, kan dat van invloed zijn op de plaats van de piercing, en als je later wilt overstappen op b.v.ks. een gebogen staafje, kan dit het uiterlijk beïnvloeden, aangezien de originele piercing niet noodzakelijkerwijs gemaakt is voor een ideale plaatsing van een gebogen staafje. De eerste piercing zal in de meeste gevallen gemaakt worden van materialen zoals titanium of chirurgisch staal.

    PROCEDURE

    Het eerste dat wordt gedaan voordat de piercing begint, is een grondige reiniging van het gebied rond de navel om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën in de wond komen. Na beoordeling van de navel worden twee stippen geplaatst die worden gebruikt als richtlijnen voor waar de naald doorheen moet. De buikhuid wordt op zijn plaats gehouden door een steriele pincet, waarna de naald er snel doorheen gaat. Het sieraad wordt vervolgens door het gaatje gehaald in verband met het verwijderen van de naald. Als laatste wordt de plek nog een keer schoongemaakt en wordt de plek afgedekt met een steriele pleister. In vergelijking met andere piercings bloeden navelpiercings minder snel. Degenen die dat wel doen, ervaren meestal een sneller genezingsproces, omdat een goede doorbloeding het voor het lichaam gemakkelijker maakt om voedingsstoffen en zuurstof naar het gebied te krijgen, wat cruciaal is voor het lichaam om een ​​wond te behandelen.

    PIJN & GENEZING

    Pijn: Een navelpiercing bevindt zich aan de onderkant van de schaal als het om pijn gaat. Hoewel de pijndrempels van mensen individueel zijn, zal een navelpiercing niet hoog scoren op de pijnschaal. Dit komt omdat het gebied rond de navel niet veel zenuwen heeft en de huid erg dun is, waardoor het gemakkelijk is om met een naald te penetreren. Op een schaal van 1-10 ligt een navelpiercing meestal tussen 2-4.

    Genezing: De navelpiercing is een van de piercings die het langst nodig heeft om te genezen. Dit komt door het gebrek aan flux (bloedstroom) in de buikstreek. Daarnaast is de maag ook in grotere mate een plaats die wordt beïnvloed door de natuurlijke bewegingen van het lichaam en wrijving door kleding. Alles bij elkaar genomen betekent dit dat er ongemak kan optreden, en het vereist geduld en toewijding om de piercing gedurende de genezingsperiode te verzorgen. Het is belangrijk om het gebied rond de piercing droog te houden, omdat vocht problemen kan veroorzaken bij het genezingsproces.

    Tijdens de genezingsperiode, vooral de eerste paar weken, zal het heel normaal zijn om te ervaren dat het gebied rond de piercing rood, pijnlijk, gezwollen of lekkend is. Ondanks de overeenkomsten betekent dit niet dat de wond ontstoken is geraakt. Dit zijn de symptomen van een gezond genezingsproces. Het is de eigen manier van het lichaam om de wond te genezen en een nieuwe huid te vormen. Het belangrijkste is om de richtlijnen voor de juiste zorg te volgen. Het kan zijn dat de piercing een paar dagen na het zetten wat bloedt. Mocht dit gebeuren, dan is het op geen enkele manier gevaarlijk en kan het worden schoongemaakt met een milde zeep.

    Velen vinden dat het genezingsproces geen lineair proces is, maar dat er perioden zijn waarin de piercing goed lijkt te genezen, gevolgd door perioden waarin het de andere kant op gaat. Dit is volkomen normaal en het belangrijkste in dit proces is geduld.

    Het wordt aanbevolen om een ​​laag getailleerde of wijde broek te dragen om irritatie van het gebied te voorkomen en om lucht te laten stromen.

    VERZORGING

    De juiste verzorging of 'nazorg' is zowel tijdens de genezingsperiode als daarna erg belangrijk. Dit is cruciaal om de piercing goed te laten genezen, maar ook om het genezingsproces niet te vertragen. Na de genezingsperiode is het vooral belangrijk om de kans op ontwenning te minimaliseren.

    Soms is kunstmest te veel van het goede en blijkt de simpele oplossing de beste oplossing te zijn. Te veel reinigen of te veel producten gebruiken kan in sommige gevallen net zo schadelijk zijn als een gebrek daaraan. Het beste advies is dan ook om een ​​goede hygiëne te handhaven, wat inhoudt dat je altijd goed je handen wast voordat je je piercing aanraakt. Het wordt aanbevolen om de piercing en het gebied eromheen twee keer per dag schoon te maken met spray met zout water en droog het gebied daarna grondig af met wegwerpdoekjes zoals keukenpapier.

    Hier zijn 7 goede tips als je de best mogelijke omstandigheden wilt creëren voor een probleemloos genezingsproces:

    -          Vermijd zwembaden + bubbelbaden

    -          Knoei niet met de piercing

    -          Slaap op je rug

    -          Vermijd te strakke kleding rond de piercing

    -          Draag elke dag een schone blouse

    -          Vermijd alcohol in de buurt van de piercing

    -          Een gezonde levensstijl zonder tabak en alcohol verkort je genezingstijd aanzienlijk.

    COMPLICATIES

    Er kunnen altijd complicaties optreden bij het omgaan met piercings. Dit geldt zowel tijdens het genezingsproces, maar ook nadat de piercing is genezen. De meest voorkomende complicatie bij een navelpiercing is uitdrijving. Dit betekent dat het lichaam de piercing zal verdrijven en zal beginnen uit te groeien. Als dit gebeurt, is het belangrijk om de piercing te verwijderen, omdat er anders littekens rond de navel kunnen ontstaan. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt, maar de meest voorkomende zijn: een te strakke buikhuid, trauma rond de piercing of onjuiste verzorging, b.v. bij het gebruik van alcoholrijke producten rondom de piercing. Mocht dit gebeuren, dan kun je met je piercer praten over de mogelijkheden.

    Complicaties kunnen ontstaan ​​bij slapen op de buik, het dragen van strakke kleding of als de buik veel plooit en buigt rond de piercing. Wrijving, druk en trauma in het gebied kunnen bulten, gevoeligheid, zwelling en rode gebieden veroorzaken, die allemaal het genezingsproces kunnen vertragen.

    WANNEER DE PIERCING GENEZEN IS – UITWISSELING VAN SIERADEN EN ANDERE OPTIES

    Nieuwe sieraden: Wanneer je zeker weet dat de piercing volledig is genezen (6-12 maanden), is het mogelijk om de sieraden te wisselen. Er zijn een aantal opties als het gaat om het kiezen van sieraden. De selectie bestaat onder andere uit twister ring, curved barbell, ball ring en endless ring. Het meest populaire sieraad is de curved barbell, die in vele varianten zowel met als zonder steentjes verkrijgbaar is, net zoals er een zee aan verschillende hangers is. De meeste piercingsieraden zijn 1,6 mm dik en het wordt afgeraden om piercingsieraden onder de 1,2 mm te gebruiken, omdat dit de kans op onder andere uitdrijving vergroot.

    Als je twijfelt of de sieraden gewisseld kunnen worden, kun je dit aan je piercer vragen.

    Stretching: Hoewel het stretchen van navelpiercings iets is dat zelden wordt gezien, is het nog steeds een optie, maar opnieuw iets dat op individuele basis wordt beoordeeld . Het is onder andere belangrijk dat je zeker weet dat er genoeg weefsel is om mee te werken. Het is echter belangrijk op te merken dat het moeilijk kan zijn om piercingsieraden in een dikker ontwerp te vinden en dit is daarom belangrijk om te overwegen voordat je begint met stretchen.

    SPORT EN TRAINING

    Door zich aan enkele voorzorgsmaatregelen te houden, is er toch voldoende gelegenheid om te sporten en actief te zijn. Vanwege de blootliggende locatie van de piercing is het belangrijk om de buikstreek rondom de piercing te beschermen. Dit houdt onder andere in dat je geen 'volle' buikbuigingen aanraadt, maar stopt voordat de buikhuid rond de navelplooien te veel wordt. Het is ook belangrijk om de piercing te bedekken bij contactsporten zoals handbal of voetbal. Dit ter bescherming tegen zowel botsingen met andere mensen als tegen stoten van ballen. U kunt b.v. gebruik een plastic ooglapje, dat u bij de apotheek kunt kopen. Dit kan over de piercing worden geplaatst en vervolgens worden vastgezet door een verband om de buik te wikkelen.

    ZWANGERSCHAP

    Het wordt over het algemeen afgeraden om piercings te laten zetten tijdens de zwangerschap, ook niet navelpiercings, omdat er een kans op infectie bestaat. Als je al een piercing hebt van voordat je zwanger werd, is er een assortiment sieraden dat speciaal gemaakt is voor zwangere vrouwen, waardoor het mogelijk is om de piercing de hele zwangerschap te houden.

    WANNEER JE DE PIERCING NIET MEER WILT HEBBEN

    Het wordt afgeraden een piercing te verwijderen die nog niet volledig is genezen. Als men dit toch wenst te doen, dient dit te gebeuren in een periode waarin er geen tekenen van irritatie of ontsteking zijn. Het is belangrijk om door te gaan met je nazorg totdat de wond genezen is, omdat je een open wond achterlaat met een verhoogd risico op infectie. Een volledig genezen piercing kan zonder problemen worden verwijderd. Navelpiercings hebben de neiging om littekens achter te laten en dit gedurende enkele urenanders zal het gat nooit volledig aan elkaar groeien. Zoals met zoveel andere dingen als het gaat om navelpiercings, hangt dit volledig af van de anatomie van de individuele persoon. Het feit dat het gaatje niet samengroeit, vormt geen gezondheidsrisico en is puur cosmetisch. 

     

    Bronnen: Angel, Elayne. (2021). De piercingbijbel: de definitieve gids voor veilig piercen (2e ed.). Pers met tien snelheden. (Oorspronkelijk werk gepubliceerd in 2009)


    Tongpiercing

    Tongpiercing

    Achtergrond

    Maakte zijn grote intrede in de jaren 90, maar is eigenlijk al honderden jaren als piercing beoefend. Helaas heeft deze piercing een slechte reputatie vanwege schade aan tanden en tandvlees. Het grootste deel van deze schade wordt veroorzaakt door slecht uitgevoerde piercingen, dus zorg ervoor dat je een professionele piercer raadpleegt als je er een wilt. Het werd formeel uitgevonden en uitgevoerd door Elayne Angel, een vrouwelijke pionier in de piercing-industrie. Maar veel wijst erop dat deze piercing in veel bevolkingsgroepen werd beoefend voordat hij naar ons deel van de wereld kwam.

    Plaatsing

    Het is belangrijk om een ​​tongpiercing te laten zetten door een ervaren piercer, zodat het correct wordt uitgevoerd. De tongpiercing heeft een slechte reputatie vanwege slecht uitgevoerd werk door onervaren piercers. Als de piercing correct wordt uitgevoerd, kan deze eigenlijk zonder grote problemen verlopen.

    Een tongpiercing wordt altijd op het punt gemaakt waar de tong zijn natuurlijke knik heeft, en de locatie is erg belangrijk voor het succes van de piercing. Als deze te ver naar voren wordt geplaatst, beschadigt de staaf je tanden, en als deze te ver naar achteren wordt geplaatst, beschadigt deze je gehemelte. Het kan op verschillende plaatsen op de tong worden geplaatst, afhankelijk van de anatomie van de persoon. Het is belangrijk om rekening te houden met de bloedvaten en zenuwbanen die onder de tong lopen, evenals de tongriem.

    Het kan voorkomen dat de piercing niet kan worden uitgevoerd vanwege de anatomie, maar dit is bij de meeste mensen wel mogelijk. Als vuistregel is het bijna onmogelijk om een tongpiercing te krijgen als je moeite hebt om je tong uit je mond te steken. Het is mogelijk om de piercing op de punt van de tong te plaatsen, maar dit brengt een veel groter risico op tandletsel met zich mee.

    Het is belangrijk dat uw piercer rekening houdt met uw anatomie en geen standaardplaatsing, standaard sieraadmaat, enz. kiest. Meestal zal de tong meer opzwellen als de piercing op het achterste deel van de tong wordt geplaatst, en daarom kan een langere sieraadlengte nodig zijn. Als je de neiging hebt om veel te zwellen als je wordt gepiercet, moet dit ook worden vermeld zodat je piercer er rekening mee kan houden. De genezingsperiode voor een tongpiercing is ongeveer 3 maanden.

     

     

    Complicaties

    De meest voorkomende complicaties zijn schade aan tanden en tandvlees. Deze schade wordt veroorzaakt door slechte plaatsing en te veel spelen met het sieraad. Het glazuur op de tanden komt niet terug als dit eraf is gesleten, dus wees heel voorzichtig met hoeveel de staaf in de mond wordt gedraaid.

    U kunt met veel succes overstappen op zachte plastic materialen als de ballen tegen uw tanden aan rollen. Plastic materialen breken als je er hard op bijt, maar dit is beter dan een gebroken tand die meestal het gevolg is als je te hard op een metalen sieraad bijt. Opnieuw is het hier belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk een optimale plaatsing van het sieraad is om het risico op schade te verminderen. Of het kan ook de verkeerde maat staaf zijn die je gebruikt. Kom langs als je twijfelt of je de juiste maat gebruikt..

    Spleet

    Wanneer de piercing is gezet, kunt u merken dat het sieraad in de tong snijdt en een soort spleet in de tong creëert. Dit fenomeen wordt vaak veroorzaakt door een sieraad dat te kort is. Als het sieraad te kort is, zal het vaak in de tong drukken en van daaruit verder gaan. Het probleem kan vrijwel altijd worden opgelost door een sieraad van de juiste maat te vinden.

     

    Obstructie

    Obstructie van de luchtwegen is ook een potentiële, maar zeer kleine risico. Als de bal niet goed is vastgedraaid, kan deze in de luchtwegen vallen en ademhalingsmoeilijkheden of zelfs volledige obstructie veroorzaken. Velen hebben geprobeerd een bal te slikken, maar meestal is de luchtweg van een volwassene zo groot dat een bal gewoon zal passeren zonder volledig te blokkeren. De ervaring kan echter nog steeds hevig en pijnlijk zijn en als de bal in de longen terechtkomt, is een operatie nodig. 

     

    Infectie

    Een infectie is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van complicatie, maar meestal ook de mildste. Een tong bevat veel bloedvaten, waardoor het gebied ook top is als het gaat om het bestrijden van infecties. Hoe meer bloedstroom een ​​gebied heeft, hoe groter het effect van het immuunsysteem. Daarom is het uiterst zeldzaam om ernstige infecties te ervaren in verband met een tongpiercing. U kunt een infectie herkennen aan de klassieke te


    Helixpiercing

    Helix piercing

    Baggrund 

    En helix piercing er naast een gewone oorpiercing de meest voorkomende oorpiercing in onze regio. In de afgelopen decennia is de piercing bijzonder populair geworden, vooral bij jonge meisjes, en is te zien bij grote sterren zoals Rihanna en Miley Cyrus. 



    Plaatsing 

    De helix piercing wordt aan de buitenkant van de bovenste oorschelp geplaatst. Het kan op verschillende plaatsen langs de rand van het oor worden geplaatst en is daarom een van de meest veelzijdige oorpiercings. 

    De plaatsing van de helix piercing kan leiden tot veel problemen tijdens het genezingsproces. Vooral als het geschoten wordt met een oorpistool of niet goed wordt verzorgd. Kraakbeenweefsel staat erom bekend langzaam te genezen. Dit komt voornamelijk door de slechte bloedcirculatie in het gebied. Hoe minder bloed er in de huid aanwezig is, des te minder heeft het lichaam te werken bij het genezen van een piercing.

    Het is daarom uiterst belangrijk dat de piercing of het sieraad niet door een ader wordt geplaatst. Dit zal resulteren in een nog slechtere bloedtoevoer dan er al is. Als de bloedtoevoer faalt, kan het immuunsysteem ook niet goed functioneren. Hierdoor is er ook risico op infecties en andere complicaties. De genezingstijd voor een helix is 3-6 maanden.

    Complicaties

    Complicaties kunnen optreden als er een infectie in de piercing ontstaat, of als het sieraad niet van het juiste materiaal is gemaakt of van de verkeerde grootte is. Mogelijke complicaties zijn onder meer:

     

    • Infectie: Komt vaak voor bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, zoals veel aan het sieraad zitten of geen correcte nazorg uitvoeren. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing zijn.

    • Irritatiebult: Irritatiebultjes zijn zeer gebruikelijk wanneer je een nieuwe piercing krijgt, en de kleine rode bultjes komen vaak voor op plaatsen met gevoelig weefsel rondom het sieraad. 

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan als je in contact komt met een product dat veel nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaren of wondjes. Wij piercen altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: Kunnen ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak zal opzwellen tijdens het genezingsproces, of als er langdurige druk op het sieraad wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld als je altijd aan dezelfde kant slaapt of een muts of hoofdband draagt die op de piercing drukt. 

     

    Keuze van sieraad 

    Zoals eerder vermeld, piercen we altijd met titanium omdat dit geen nikkel bevat, waar veel mensen helaas allergisch voor zijn, en tegelijkertijd is titanium zeer duurzaam. Dit betekent dat het sieraad goed tegen water kan en veel aanraking kan verdragen. We raden natuurlijk aan om alleen sieraden te gebruiken die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergieën en infecties te voorkomen. Aanbevolen materialen zijn onder andere:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium 

    Als je in het verleden problemen hebt gehad met allergieën of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we het gebruik van NIET aan sieraden van chirurgisch staal of sieraden met een coating, zoals verguld of zwart.

    De helix piercing kan worden gedragen met verschillende soorten sieraden, zoals:

    • Gebogen staafje

    • Rechte staaf

    • Ring

    • Labret


    Lippiercing

    Lip piercing

    Achtergrond

    Lippiercings zijn zeer populair en kunnen in veel verschillende varianten worden gemaakt, waaronder Monroe, Medusa en Vertical lip. Ze zijn bekritiseerd vanwege het risico op tand- en tandvleesschade, dus het is belangrijk dat ze altijd worden gemaakt door een professionele piercer die de juiste plaatsing volledig beheerst. Ze worden al honderden jaren over de hele wereld gemaakt, maar de eerste lip piercings werden gezien in de Zuid-Amerikaanse culturen en genoemd Tembetá. 

    Plaatsing

    Theoretisch kan je een lip piercing op veel plaatsen rond de lip plaatsen, maar er moet rekening worden gehouden met de anatomie van de persoon.

    De verschillende lip piercings worden genoemd:

    • Labret: Een ring of labret (steen) geplaatst onder de lip in het midden. 

    • Monroe: Een labret geplaatst aan de rechterkant boven de lip (zoals Marilyn Monroes schoonheidsvlek.) 

    • Medusa: Een labret die recht boven het midden van de lip is geplaatst. 

    • Vertical Lip: Een staaf die door het midden van de onderlip loopt. 

    • Snake Bites: Twee labrets of ringen geplaatst aan beide zijden onder de lip. 

    • Ashley: Labret door het midden van de onderlip. 

    • Jestrum: Een staaf door het midden van de bovenlip. 

    • Spider Bites: Twe


    Septumpiercing

    Septum piercing

    Achtergrond

    Een septum piercing is een van de oudste piercings die bekend zijn en het is nog steeds super populair over de hele wereld. Tegelijkertijd is het een piercing waar constant nieuwe sieradendesigns voor ontwikkeld worden. De septum is gezien bij een aantal inheemse volkeren, bijvoorbeeld hadden sommige Inuit-stamleden de piercing omdat ze geloofden dat de piercing voorkwam dat de ziel door de neus vloog. Het werd ook gebruikt door de Aboriginals in Australië. Anders is het ook gezien in sommige Zuid-Afrikaanse stammen.

    Plaatsing

    De septum-piercing is geplaatst in het zachte punt onder het septumseptum. De genezingstijd is 3-6 maanden.

    Complicaties

    Complicaties kunnen optreden als er een infectie in de piercing ontstaat, of als het sieraad niet van het juiste materiaal is of de verkeerde maat heeft. Mogelijke complicaties zijn onder meer:

     

    • Infectie: is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld door veel aan het sieraad te zitten of door geen goede nazorg uit te voeren. Tekenen van infectie kunnen zijn roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing.

    • Irritatiebult: Irritatiebulten zijn zeer gebruikelijk wanneer je een nieuwe piercing krijgt en de kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel direct rond het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie die kan optreden als men in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaren of zweren. We piercen daarom altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer slijtvast materiaal is.

    • Drukplekken: Kunnen ontstaan wanneer het sieraad bijvoorbeeld te klein is omdat de huid rondom de piercing vaak opzwelt tijdens de genezing of als er langdurig veel druk op het sieraad staat, bijvoorbeeld als je altijd op dezelfde kant slaapt of een muts of haarband draagt ​​die druk op de piercing uitoefent.

    Sieradenkeuze

    We piercen altijd met titanium, omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor worden, en tegelijkertijd is titanium zeer slijtvast, wat betekent dat het sieraad goed tegen water kan en veel kan worden aangeraakt. We raden uiteraard alleen het gebruik van sieraden in materialen die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergie en infecties te voorkomen. Aanbevolen materialen zijn:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als je in het verleden allergieproblemen hebt gehad of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we het gebruik van piercingsieraden van chirurgisch staal of sieraden met een coating zoals verguld of zwart af.

    Je kunt vrijwel alle soorten sieraden gebruiken voor je septum-piercing, bijvoorbeeld:

    • Horseshoe

    • Ringen

    • Rechte staven

    • Gebogen staven.

    • Septum clickers

    Maat

    Als je de maat kiest, is het misschien een goed idee om te weten welke maat sieraad vanaf het begin is gebruikt. Als basis heb je sieraden nodig met een diameter tussen 8-10 mm., Als je wilt dat het sieraad vrij dicht bij je zit en over de 10 mm., Als je een zeer zichtbare piercing wilt. Als je je septum-piercing wilt betreuren, is het duidelijk de piercing die de minste sporen achterlaat.

     

    Nep septum-sieraden

    Je kunt er ook voor kiezen om de stijl uit te proberen met een nep-septum. Ofwel een nep-ring of een nep-septumpiercing. Dit kan je een idee geven of dit een piercing voor jou is en een piercing die je permanenter wilt laten zijn. Of je nu voor het ene of het andere kiest, het is duidelijk dat een septum-piercing je veel aandacht zal geven.

     

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om uw nieuwe piercing dagelijks te reinigen met fysiologisch zoutoplossing (natriumchloride 0,9%) totdat deze is genezen.

    Zoutoplossing is niet zomaar zoutoplossing en je moet daarom geen andere zoutwaterproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., Aangezien deze combinatie niet geschikt is voor het reinigen van wonden. 

     

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, aangezien er bacteriën op je hand


    Gewone oorbel

    Gewone oorbel

    Achtergrond

    Een oorpiercing is over de hele wereld bekend en een zeer populaire vorm van versiering bij zowel vrouwen als mannen.Oorspronkelijk diende de oorbel als bescherming tegen boze geesten, en op continenten zoals Afrika en Amerika waren oorbellen een eenvoudige manier om aan te geven tot welke stam of religie iemand behoorde.

    Plaatsing

    Een gewone oorbel wordt ook wel 'oorlel' genoemd en kan overal in de oorlel worden geplaatst. Het is een piercing die zelden grote problemen veroorzaakt voor de drager, omdat de oorlel een zeer dankbare plek is om te piercen en meestal probleemloos geneest.

    De genezingstijd voor een gewone oorbel is: 2-4 maanden.Het geneest in één laag en heeft tegelijkertijd een uitgebreid netwerk van bloedvaten, allemaal factoren die belangrijk zijn voor het genezingsproces van een piercing.

    Complicaties

    Er kunnen complicaties optreden als er een infectie in de piercing ontstaat, of als het sieraad niet van het juiste materiaal is of de verkeerde maat heeft. Mogelijke complicaties zijn onder andere:

    • Infectie:Infecties komen vaak voor bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld door veel aan het sieraad te zitten of onvoldoende nazorg te bieden. Tekenen van een infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/afscheiding van de piercing zijn.

    • Irritatiebultje:Irritatiebultjes zijn zeer gangbaar wanneer iemand een nieuwe piercing krijgt, en deze kleine rode bultjes ontstaan vaak in gebieden met gevoelig weefsel rondom het sieraad.

    • Allergie:Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan als iemand in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of wondjes. Daarom gebruiken we altijd titanium om te piercen, omdat dit 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken:Drukplekken kunnen ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak zal opzwellen tijdens het genezingsproces, of als er langdurig druk wordt uitgeoefend op het sieraad, bijvoorbeeld als iemand altijd op dezelfde kant slaapt of een muts of hoofdband draagt die druk op de piercing uitoefent.

    Oorpistool

    Er zijn helaas nog steeds mensen die ervoor kiezen om hun oorpiercing met een oorpistool te laten zetten.

    Een oorpistool hoort niet thuis in een professionele piercingsalon, en als ze er een in jouw studio gebruiken, moet je ergens anders naartoe gaan om gepiercet te worden.

    Een oorpistool kan niet volledig worden gesteriliseerd, wat betekent dat je wordt blootgesteld aan een groot risico op infectie, omdat er daardoor bloedresten en dergelijke tussen elke klant in de winkel kunnen worden overgedragen.

    Tegelijkertijd is het bijna onmogelijk om een piercing loodrecht met een oorpistool te zetten. Dit betekent dat je bijna altijd eindigt met een scheve piercing die vanwege deze "scheefheid" problemen kan veroorzaken en onnodige irritatie kan veroorzaken.

    Oorpistolen maken ook een groter gaatje dan gewone piercingnaalden, wat vaak resulteert in onnodige littekenvorming rondom het sieraad.

    Het is belangrijk om te onthouden dat hoe meer stress je piercing ervaart, hoe groter de kans is dat je lichaam ervoor kiest om de piercing af te stoten.

    Sieradenkeuze

    Zoals eerder vermeld, piercen we altijd met titanium omdat het geen nikkel bevat, waar veel mensen helaas allergisch voor zijn. Titanium is ook zeer duurzaam, wat betekent dat het sieraad goed tegen water kan en veelvuldig aanraken kan verdragen. We raden natuurlijk alleen materialen aan die zijn goedgekeurd voor piercings om allergieën en infecties te voorkomen. Het wordt aanbevolen om sieraden te gebruiken van:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als je eerder allergieproblemen hebt gehad of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we af om sieraden te gebruiken van chirurgisch staal of sieraden met een coating zoals verguld of zwart.

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om dagelijks je nieuwe piercing te reinigen met fysiologisch zout (natriumchloride 0,9%) totdat het volledig is genezen.

    Fysiologisch zout is niet zomaar zout water, dus je moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., omdat deze oplossing niet bedoeld is voor wondreiniging.

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing op een plek zit waar niet veel ruimte is, kun je een stuk steriel gaas gebruiken dat is bevochtigd met de zoutoplossing.

    • Verwijder alle pus rondom het piercing-sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rondom het sieraad zitten en de piercing belemmeren om te ademen en meer wondvocht af te voeren. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je eventueel een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog je piercing af met een schoon wegwerppapiertje, omdat handdoeken en dergelijke bacteriën bevatten die problemen voor je piercing kunnen veroorzaken.


    Anti helix

    Anti helix

    Achtergrond

    De Anti Helix is de afgelopen jaren erg populair geworden en wordt ook wel een Helix-staaf genoemd. De piercing werd vooral populair nadat een foto van een driedubbele Anti Helix viraal ging op het internet. Het is technisch gezien moeilijk te zetten, zelfs voor een ervaren piercer. Zorg er daarom voor dat je deze piercing alleen laat zetten door een professionele piercer.

    Locatie

    De Anti Helix is een oorpiercing aan de tegenovergestelde kant van waar je een gewone Helix-piercing plaatst. Je kunt er meerdere tegelijk laten zetten als je de anatomie ervoor hebt.

    Als deze wordt gezet, wordt er rekening gehouden met zwelling in het gebied, dus verwacht een paar sieradenwisselingen/inkortingen voordat het resultaat perfect is. De genezingstijd voor een Anti Helix is 3-6 maanden.

    Complicaties

    Er kunnen echter complicaties optreden als er een infectie in de piercing ontstaat of als het sieraad niet van het juiste materiaal of de verkeerde grootte is. Mogelijke complicaties zijn onder andere:

     

    • Infectie: Infectie is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, zoals veel aan het sieraad zitten of geen juiste nazorg uitvoeren. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing zijn.

    • Geïrriteerd bultje: Geïrriteerde bultjes komen vaak voor wanneer je een nieuwe piercing krijgt, en de kleine rode bultjes verschijnen vaak op gebieden met gevoelig weefsel vlakbij het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan optreden als je in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of zweren. Daarom piercen we altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: Drukplekken kunnen ontstaan als het sieraad te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak opzwelt tijdens het genezingsproces, of als er langdurige druk op het sieraad wordt uitgeoefend, zoals altijd aan dezelfde kant slapen of het dragen van een muts of hoofdband die druk uitoefent op de piercing.

     

    Sieradenkeuze

    We piercen zoals gezegd altijd met titanium omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor zijn, en omdat titanium zeer duurzaam is, kan het sieraad zonder problemen nat worden en veel worden aangeraakt. We raden natuurlijk alleen sieraden aan die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergieën en infecties te voorkomen. Het wordt aanbevolen om sieraden te gebruiken van:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium 

    Als je in het verleden allergische reacties hebt gehad of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we Niet aan om sieraden te dragen van chirurgisch staal of sieraden met een coating zoals verguld of zwart.

    Anti Helix kan worden gezet met:

    • Rechte staaf

    • Ring

    • Labret

    • Gebogen staaf

    • Hoefijzer

     

    Maat 

    Ringen/ Hoefijzers: Moeten vaak een diameter hebben van 6-10 mm en een draaddikte van 0,8-1,2 mm. Hoe kleiner de diameter, hoe strakker het sieraad om het oor zit. Labret/ Rechte staaf: Moet vaak 6-8 mm lang zijn en een draaddikte van 1,2 mm hebben.

    Nazorg 

    Het wordt aanbevolen om je nieuwe piercing dagelijks te reinigen met een zoutoplossing van natriumchloride 0,9% totdat deze volledig is genezen. 

    Niet alle zoutoplossingen zijn hetzelfde, dus gebruik geen andere zoutoplossingsproducten zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., aangezien deze mix niet is bedoeld voor wondreiniging. 

     

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen. 

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing op een plaats is geplaatst waar niet veel ruimte is, kun je het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is gedrenkt in de zoutoplossing. 

    • Verwijder alle pus rond het sieraad van de piercing. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rond het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog de piercing af met een schoon wegwerppapier, aangezien handdoeken en dergelijke bacteriën bevatten die problemen kunnen veroorzaken voor je piercing.


    Daith-piercing

    Daith piercing 

    Achtergrond

    Een Daith piercing wordt ook wel een migraine piercing genoemd vanwege het mogelijke effect op migraine. Het is nooit bewezen dat het werkt, maar wij zien in onze piercingstudio's behoorlijke resultaten wanneer klanten deze piercing krijgen. De theorie achter de werking is onder meer dat lichaamseigen morfine depots zich in het gebied bevinden en dat het op een punt zit dat al vele jaren wordt gebruikt binnen de wereld van acupunctuur.

    Plaatsing

    Het bevindt zich aan de binnenkant van het oor op een punt dat ook voor spierspanningen kan worden gebruikt, en misschien is het daarom effectief voor migraine. De genezingstijd voor een Daith is 6-12 maanden, omdat het zich in het kraakbeen van het oor bevindt.

    Er kunnen complicaties ontstaan ​​als er een infectie optreedt in de piercing, of als het sieraad niet van het juiste materiaal of de juiste maat is. Mogelijke complicaties zijn:

     

    • Infectie: is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld door veel aan het sieraad te zitten of niet de juiste nazorg uit te voeren. Symptomen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus / vloeistof uit de piercing zijn.

    • Irritatiebult: Irritatiebulten zijn zeer gewoon bij nieuwe piercings en de kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel net rond het sieraad.

    • Allergie: Een veel voorkomende allergie is nikkelallergie die kan optreden als u in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Symptomen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaren of zweren. We piercen alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal.

    • Drukwond: Kan ontstaan ​​als het sieraad bijvoorbeeld niet groot genoeg is, omdat de huid rond de piercing vaak zal opzwellen tijdens het genezingsproces, of als er langdurig druk op het sieraad wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld als u altijd aan dezelfde kant slaapt of een muts of haarband draagt die druk uitoefent op de piercing.

     

    Sieraadkeuze

    Zoals gezegd dragen wij altijd titanium omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor worden. Tegelijkertijd is titanium zeer duurzaam, wat betekent dat het sieraad goed waterbestendig is en veel wordt aangeraakt. Wij raden natuurlijk alleen het gebruik van materialen aan die zijn goedgekeurd voor piercings om allergieën en infecties te voorkomen. Het wordt aanbevolen om sieraden van de volgende materialen te gebruiken:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als u eerder problemen heeft gehad met allergieën of weet dat u allergisch bent voor nikkel, raden wij aan om geen sieraden van chirurgisch staal of sieraden met een coating te gebruiken, zoals verguld of zwart.

    U kunt veel verschillende sieraden gebruiken voor een Daith-piercing, maar de meest gebruikelijke zijn:

    • Gebogen staaf 

    • Ringen

    • Horseshoe

     

    Grootte

    Wij raden altijd aan om uw oor op te meten voordat u nieuwe sieraden koopt, omdat er grote variatie kan zijn in de grootte van een oor van persoon tot persoon. De maten zijn richtlijnen op basis van typisch gebruikte maten voor Daith-piercings.

    Ringen / hoefijzers: Moeten vaak 6-8 mm in diameter zijn als het sieraad strak moet zitten en 10-12 mm als het moet hangen.

    Labret / rechte staaf: Moet vaak 8-10 mm lang zijn

    Draaddikte: Moet zijn van 0-8-1,6 mm

    Nazorg 

    Wij raden aan uw nieuwe piercing dagelijks te reinigen met Natriumchloride 0,9% totdat het genezen is. 

    Niet alle zoutoplossingen zijn hetzelfde, gebruik daarom geen andere zoutoplossingsproducten zoals contactlensvloeistof, oogdruppels enz., omdat deze combinatie niet bedoeld is voor het reinigen van wonden. 

     

    • Was altijd uw handen voordat u uw piercing aanraakt, omdat er bacteriën op uw handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.

    • Reinig uw piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als uw piercing op een plek zit met weinig ruimte, kunt u bijvoorbeeld een stuk steriel gaas gebruiken dat in de zoutoplossing is gedrenkt.


    Rook-piercing

    Rook piercing

    Achtergrond

    Een rook piercing is momenteel erg populair en het is ook een leuke piercing om te hebben. Het biedt namelijk veel verschillende opties wat betreft het kiezen van sieraden. Je kunt bijvoorbeeld ringen, hoefijzers en vooral gebogen staven gebruiken voor deze prachtige piercing.

    Locatie

    Een rook piercing bevindt zich in de bovenste plooi net boven het oorlelletje. Niet iedereen heeft deze plooi, dus niet iedereen kan deze piercing krijgen.

    Rook-piercings worden in het kraakbeen geplaatst en daarom kan het even duren voordat ze volledig genezen zijn. Zorg ervoor dat je het sieraad pas verwisselt als het volledig is genezen. De genezingstijd voor een rook piercing is 6-12 maanden. Dit komt omdat kraakbeenlagen in verschillende snelheden genezen, vaak in verschillende fasen die niet altijd overeenkomen. Het is daarom belangrijk dat je de richtlijnen volgt die je krijgt na het zetten van de piercing.

    Complicaties

    Er kunnen echter complicaties optreden als er een infectie in de piercing ontstaat of als het sieraad niet van het juiste materiaal is of in de verkeerde maat is. Mogelijke complicaties zijn onder andere:

    • Infektie: Er kan vaak een infectie optreden bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, zoals veel aan het sieraad zitten of onjuiste nazorg. Tekenen van een infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/afscheiding van de piercing zijn.

    • Irritatiebultjes: Irritatiebultjes komen vaak voor bij nieuwe piercings en kleine rode bultjes ontstaan vaak in gebieden met gevoelig weefsel rond het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan als je in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of wondjes. Daarom piercen we altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Tryksår: Dit kan ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak opzwelt tijdens het genezingsproces, of als je langdurig druk uitoefent op de piercing, bijvoorbeeld als je altijd op dezelfde kant slaapt of een muts of hoofdband draagt die druk uitoefent op de piercing.

    Keuze van sieraden

    We piercen altijd met titanium omdat het geen nikkel bevat, waar veel mensen helaas allergisch voor zijn. Bovendien is titanium zeer duurzaam en kan het sieraad zonder problemen in contact komen met water en veel aanrakingen. We raden natuurlijk alleen sieraden aan die zijn goedgekeurd voor piercings om allergieën en infecties te voorkomen. Het wordt aanbevolen om sieraden te gebruiken van:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als je eerder problemen hebt gehad met allergieën of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we sieraden van chirurgisch staal of vergulde of zwarte sieraden **NIET** aan.

    Deze piercing wordt meestal gezet met een gebogen staaf, maar kan ook worden gezet met andere soorten piercingsieraden, zoals:

    • Ring

    • Hoefijzer

    • Gebogen Staaf

    Maat

    We raden altijd aan om je oor te meten voordat je nieuwe sieraden koopt, omdat de grootte van een oor sterk kan variëren van persoon tot persoon. De maten zijn richtlijnen op basis van typische metingen voor Helix-piercings.

    Ringen/hoefijzers: Moeten meestal een diameter hebben van 6-10 mm en een draaddikte van 0,8-1,2 mm.

    Gebogen staaf / rechte staaf: Moeten meestal een lengte hebben van 6-8 mm en een draaddikte van 1,2 mm.

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om je nieuwe piercing dagelijks te reinigen met een zoutoplossing van 0,9% natriumchloride totdat deze volledig is genezen.

    Zoutoplossing is niet zomaar zout water, dus je moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof of oogdruppels, omdat deze mix niet bedoeld is voor het reinigen van wonden.

    • Was altijd je handen voordat je de piercing aanraakt, aangezien er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing op een plek zit waar niet veel ruimte is, kun je het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is bevochtigd met de zoutoplossing.

    • Verwijder alle pus rondom het sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rond het sieraad blijven zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog je piercing af met een schoon wegwerppapier, omdat handdoeken en dergelijke bacteriën bevatten die problemen kunnen veroorzaken bij je piercing.


    Industriële piercing

    Industrial piercing

    Achtergrond

    Een industrial piercing is een van de meest unieke piercings die er bestaan. Een industrial piercing is een piercing in het oor die dwars door het oor gaat. Eigenlijk zijn het 2 piercings die met een sieraad worden verbonden. Het wordt ook wel een construction piercing genoemd. Het kan behoorlijk pijnlijk zijn om een industrial piercing te laten zetten - vooral omdat het 2 piercings zijn die vlak na elkaar worden gezet. De juiste techniek en een superscherpe naald kunnen echter veel van de pijn verlichten. Het kan echter nog steeds pijnlijk blijven gedurende een lange periode na het zetten.

     

    Plaatsing

    Een Industrial piercing moet zo precies mogelijk geplaatst worden en het is belangrijk om rekening te houden met zwelling die vaak optreedt in het gebied na het zetten van de piercing. Piercing in kraakbeenweefsel is problematisch en vaak een bron van irritatie en langere genezingstijd. Bij een industrial piercing worden namelijk 2 piercings gedaan in hetzelfde type weefsel en daarom is het voor de meeste mensen duidelijk dat deze piercing problemen kan opleveren. Het kan zowel horizontaal, schuin als verticaal worden gezet. De genezingstijd is net als bij een helix 3-6 maanden.

     

    Complicaties

    Complicaties kunnen optreden als er infectie optreedt in de piercing, of als het sieraad niet gemaakt is van het juiste materiaal of de verkeerde grootte heeft. Mogelijke complicaties zijn:

     

    • Infectie: infectie is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd bijvoorbeeld door veel aan het sieraad te zitten of door de juiste nazorg niet uit te voeren. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing zijn.

    • Irritatiebult: Irritatiebultjes zijn zeer gebruikelijk als men een nieuwe piercing heeft en de kleine rode bultjes ontstaan vaak in gebieden met delicaat weefsel vlak rond het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie die kan ontstaan als men in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of zweren. Wij piercen altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een extreem duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: kunnen ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld te klein is omdat de huid rond de piercing vaak zal opzwellen tijdens de genezing of als er langdurige druk is op het sieraad, bijvoorbeeld als men altijd aan dezelfde kant slaapt of een muts of hoofdband draagt die druk uitoefent op de piercing. 

     

    Sieradenkeuze

    Zoals gezegd piercen wij altijd met titanium omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor zijn. Tegelijkertijd is titanium zeer duurzaam en kan het sieraad prima tegen water en veel aanrakingen. We adviseren natuurlijk om alleen sieraden te gebruiken die zijn goedgekeurd voor piercings om allergieën en infecties te voorkomen. Wij raden aan om sieraden te gebruiken gemaakt van:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als u eerder problemen heeft gehad met allergie of als u weet dat u allergisch bent voor nikkel, raden wij u NIET aan sieraden te gebruiken van chirurgisch staal of sieraden met een coating, bijvoorbeeld verguld of zwart.

    Een Industrial piercing is speciaal omdat je alleen sieraden kunt gebruiken van een bepaalde grootte en vorm, daarom is de selectie niet zo groot als bij andere piercings. Het is belangrijk dat het sieraad dat je gebruikt, bij je oor past. Veel van onze modellen zijn verkrijgbaar in een standaardmaat die bij de meeste mensen past, en sommige modellen kunnen op maat worden gemaakt voor mensen met zeer kleine oren. Je mag het sieraad pas vervangen als je piercing volledig is genezen.

     

    Grootte 

    We raden altijd aan om je oor te meten voordat je nieuwe sieraden koopt, omdat er grote variatie kan zijn in de grootte van een oor van persoon tot persoon. De maten zijn richtlijnen gebaseerd op de typisch gebruikte maten voor Industrial piercings. Je vindt de lengte van je industrial piercing door de afstand tussen het ene en het andere piercing gaatje te meten. 

     

    De lengte moet vaak tussen de 32-38 mm zijn en de draaddikte 1,6 mm.

     

    Nazorg

    Wij raden aan om dagelijks de nieuwe piercing te reinigen met een zoutoplossing van Natriumchloride 0,9% totdat het volledig is genezen. 

    Zoutoplossing is niet zomaar zoutoplossing


    Borstpiercing

    Borstpiercing

    Achtergrond

    Wanneer mensen begonnen met het piercen van hun borsten is niet nauwkeurig vastgesteld, maar deze piercing kreeg eigenlijk een grappige doorbraak in ons deel van de wereld.

    Victoriaanse vrouwen uit de 19e eeuw hadden door de geschiedenis heen de reputatie saai en weinig open te zijn voor nieuwe modetrends, maar eigenlijk waren ze een van de eersten die deze piercing in Europa droegen.

    Al aan het begin van deze eeuw begonnen deze moedige vrouwen hun borsten te piercen. De motivatie erachter was naar verluidt de mooie vorm die een borstpiercing aan de tepel gaf. Het was natuurlijk niets om publiekelijk over te vertellen, maar het was vooral in de betere kringen in Londen extreem populair.

    Niet iedereen was echter even enthousiast over deze nieuwe “rage”, bijvoorbeeld artsen waren verontwaardigd dat vrouwen hun lichaam aan deze vreemde trend blootstelden, maar de vrouwen gingen onverminderd door. Dit verhaal vertelt ook iets over de drang van mensen om zich te onderscheiden en anders te zijn, die al in die tijd springlevend was.

    Plaatsing

    De locatie hangt sterk af van het geslacht van degene die de piercing draagt. Een vrouw heeft meestal grotere tepels dan een man, wat betere mogelijkheden biedt om het in de tepel te plaatsen. Bij mannen is de tepel kleiner en daarom kan het nodig zijn om door het gebied achter de tepelhof (areola) te piercen.

    De typische plaats is, ongeacht het geslacht, onderaan de tepel, in een horizontale positie. Het kan echter zowel verticaal als schuin worden gedaan als dat gewenst is.

    Het is belangrijk om het niet achter de tepelhof bij vrouwen te plaatsen, omdat dit complicaties zoals borstinfecties kan veroorzaken.

    Als je last hebt van ingevallen tepels, kan de piercing helpen om je tepels weer naar buiten te trekken, maar zorg ervoor dat je naar een ervaren pier


    Neuspiercing

    Neuspiercing

    Achtergrond 

    De neuspiercing heeft zijn oorsprong in oude tradities, waar het onder stammen een symbool was van status. Op andere plaatsen werd het gebruikt om kwade geesten weg te jagen. In ons deel van de wereld is het meestal puur decoratief geweest en had het geen echte betekenis. Er zijn in de loop der tijd veel verschillende plaatsingsmogelijkheden geweest.

    Een neuspiercing is ongeveer net zo gewoon als een gewone oorpiercing en het is zeker niet ongebruikelijk om iemand met deze piercing tegen te komen. Het is wijdverspreid in sommige delen van de wereld en kan veel verschillende betekenissen hebben, waar we hier niet verder op ingaan.

    Plaatsing 

    De traditionele neuspiercing bevindt zich op de neusvleugel, aan de linker- of rechterkant. Hoe hoog deze moet worden geplaatst, hangt af van de anatomie van de persoon, maar meestal zijn er veel opties. Het is belangrijk om rekening te houden met de anatomie van de persoon bij het kiezen van de locatie. Vaak wordt een denkbeeldige lijn vanaf de zijkant en de punt van de neus getrokken, en waar deze twee lijnen elkaar in het midden kruisen, wordt het sieraad geplaatst.

    Alternatieve locaties:

    • Septum piercing die zich onder het neustipje bevindt, net als een stierenring. Deze piercing vereist veel ervaring om recht te krijgen.

     

    • Earl/bridge piercing is een piercing die zich boven op de neusrug bevindt, tussen de ogen.

     

    De genezingstijd voor een neuspiercing is 3-6 maanden. 

    Complicaties

    Er kunnen complicaties optreden als er een infectie in de piercing ontstaat, of als het sieraad niet van het juiste materiaal is gemaakt of in de verkeerde maat is. Mogelijke complicaties zijn onder andere:

     

    • Infectie: Een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld als er veel aan het sieraad wordt gezeten of als de juiste nazorg niet wordt gegeven. Tekenen van een infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vocht uit de piercing zijn.

    • Irritatiebultjes: Irritatiebultjes zijn zeer gewoon bij nieuwe piercings en de kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel rondom het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan ​​als iemand in contact komt met een product dat veel nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of wondjes. Daarom gebruiken we altijd titanium voor piercings, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: Kunnen ontstaan ​​als het sieraad te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak opzwelt tijdens het genezingsproces, of als er langdurige druk op het sieraad wordt uitgeoefend, zoals altijd op dezelfde kant slapen of een muts of hoofdband dragen die druk uitoefent op de piercing. 

    Het is meestal rood, gevoelig en gezwollen gedurende de eerste paar weken. Bovendien kan er heldere vloeistof (wondvocht) uit de piercing sijpelen. Dit is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces en hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn. Wanneer de piercing deze symptomen niet meer vertoont, wordt deze als oppervlakkig genezen beschouwd. Dit betekent niet dat het volledig is genezen, dus u mag het sieraad nog niet verwisselen.

    Tips

    • Probeer niet aan het sieraad te friemelen

    • Bedek het met tape als u contactsporten beoefent zoals voetbal, handbal, boksen, enz.

    • Vermijd de zonnebank en het zwembad of bubbelbad tijdens de genezing

    • Pas op met neuspeuteren

    • Vermijd producten die alcohol bevatten in de buurt van de piercing.

    Sieraadkeuze

    We zetten altijd piercings met titanium, omdat dit geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor zijn, bovendien is titanium zeer duurzaam en kan het sieraad dus goed tegen water en veelvuldig aanraken. We raden natuurlijk aan alleen sieraden te gebruiken die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergieën en infecties te voorkomen. Aanbevolen materialen zijn onder andere:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium 

    Als u in het verleden problemen heeft gehad met allergie of weet dat u allergisch bent voor nikkel, raden we u af sieraden van chirurgisch staal of vergulde of zwarte sieraden te gebruiken.

    Voor een neuspiercing kunt u kiezen uit:

    • Neusschroef, die het meest voorkomende sieraad is. Het heeft een speciale schroefvorm die ervoor zorgt dat het sieraad goed blijft zitten zonder er voortdurend uit te vallen. Aan de bovenkant van het sieraad bevindt zich meestal een gewone kraal of een steen.

    • Ring is ook erg populair, en er zijn verschillende opties zoals eindeloze ringen, balmringen, enz.

    • Horseshoe (hoefijzer) wordt niet zo vaak gebruikt voor een neuspiercing en wordt meer gebruikt voor septumpiercings. U kunt er echter gerust voor kiezen als u dat wilt.

     

    Nazorg 

    We raden aan uw nieuwe piercing dagelijks schoon te maken met een zoutoplossing van natriumchloride 0,9% totdat deze volledig is genezen. 

    Zoutoplossing is niet zomaar zout water, dus u moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., aangezien deze mengsels niet bedoeld zijn voor wondreiniging.

     

    • Was altijd uw handen voordat u aan uw piercing komt, omdat er bacteriën op uw handen zitten die u liever niet in de buurt van de piercing wilt hebben. 

    • Reinig uw piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als uw piercing zich op een plaats bevindt waar niet veel ruimte is, kunt u het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is bevochtigd met de zoutoplossing.

    • Verwijder alle pus rondom het sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rondom het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als u het niet met gaas kunt verwijderen, kunt u indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog de piercing af met een schoon wegwerppapier, omdat handdoeken en dergelijke bacteriën bevatten die problemen kunnen veroorzaken voor uw piercing.


    Wenkbrauwpiercing

    Wenkbrauwpiercing

    Achtergrond

    Een wenkbrauwpiercing is een van die piercings die van tijd tot tijd opduikt. Het kreeg echt zijn doorbraak in de punkbeweging in de jaren 80 en werd in de jaren 90 meer mainstream. De piercing kan worden gedragen met een verscheidenheid aan sieraden en is een van de minst pijnlijke piercings die je kunt laten zetten.

    Plaatsing

    Er zijn veel opties wat betreft de plaatsing, maar de meest voorkomende plaatsing is in het uiterste derde deel van de wenkbrauw. Het wordt vaak verticaal geplaatst met een lichte hoek naar rechts of links om het beste resultaat te garanderen. Als het te ver naar buiten wordt geplaatst, kan het er ongemakkelijk uitzien, en als het met een ring in dit gebied wordt gedaan, staat de ring vaak recht omhoog in de lucht. Als het correct is geplaatst, rust de ring op het gebied.

    Veel mensen, vooral vrouwen, hebben smalle wenkbrauwen. Als dat het geval is, kan een kleiner sieraad worden gebruikt om een gelijke afstand tussen de kralen en de afstand tot het begin van de wenkbrauw aan beide zijden te waarborgen.

    Een gebogen staaf geeft meestal het beste resultaat, omdat het ontwerp van het sieraad de anatomie goed volgt en daardoor de druk op het omliggende weefsel vermindert.

    Een wenkbrauwpiercing kan ook horizontaal worden geplaatst. Meestal wordt een horizontale wenkbrauwpiercing net boven de haargrens geplaatst, maar het is ook mogelijk om deze in de wenkbrauw zelf te plaatsen. Het is ook mogelijk om meerdere wenkbrauwpiercings naast elkaar te doen. De genezingstijd voor een wenkbrauwpiercing is 2-3 maanden.

    Complicaties

    De wenkbrauwpiercing staat erom bekend gemakkelijk uit te groeien, maar eigenlijk is het voorkomen ervan niet zo groot als de juiste sieraden worden gebruikt en het correct wordt geplaatst op gebieden waar de huid het gewicht van het sieraad kan dragen. Meestal groeit de piercing uit omdat het sieraad wordt geplaatst op gebieden waar de huid te strak is, of bij mensen die niet genoeg huid hebben om deze piercing te ondersteunen. Zware sieraden of sieraden die niet de juiste pasvorm hebben, zoals rechte staaf, resulteren meestal in het uitgroeien van de piercing.

    Als de huid te strak is op het gebied waar je de piercing wilt hebben, moet je overwegen om een andere piercing te nemen, vooral als je bezorgd bent over littekens in je gezicht.

    Wenkbrauwpiercings hebben de reputatie het gezicht te kunnen verlammen. De grootste zenuw in dat gebied is de trigeminuszenuw, maar de kleine zenuweinden die in de buurt liggen, zijn verantwoordelijk voor het gevoel in het gebied en niet voor de beweging waarop het verhaal is gebaseerd. Om een van deze zenuwen te raken, moet de piercing veel dieper worden geplaatst dan normaal en zeer dicht bij de neus of de huid boven de pupil. Om dezelfde reden piercen we deze gebieden niet. Als er schade zou optreden, zou het gevolg verminderd gevoel in het gebied zijn, geen verlamming.

    Complicaties kunnen ook optreden als er een infectie optreedt in de piercing of als het sieraad niet van het juiste materiaal is gemaakt of in de verkeerde maat is. Complicaties die kunnen optreden:

     

    • Infectie: Infectie is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, zoals veel aan het sieraad zitten of geen juiste nazorg toepassen. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing zijn.

    • Irritatiebult: Irritatiebultjes komen veel voor wanneer je een nieuwe piercing krijgt, en de kleine rode bultjes verschijnen vaak op gebieden met gevoelig weefsel rondom het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan als je in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaren of wonden. Daarom piercen we altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

     

    Sieradenkeuze

    De meest optimale sieraden zijn sieraden met een draaddikte van 1,2 - 1,6 mm en een lengte van 8-12 mm. Je kunt zelf gemakkelijk de juiste maat van het sieraad vinden door de afstand tussen de twee gaatjes te meten en daar 0,5 mm aan toe te voegen. Je mag je sieraad echter pas verwisselen nadat de piercing volledig is genezen (meestal na ongeveer 3 maanden). Daarna zijn er veel verschillende mogelijkheden voor welke sieraden je kunt dragen.

    De beste materiaalkeuze zal altijd ASTM-goedgekeurde materialen zijn, zoals titanium en chirurgisch staal. Het kan echter ook voordelig zijn om flexibelere materialen te gebruiken, zoals teflon of PTFE, omdat deze geen druk uitoefenen op de piercing vanwege hun lage gewicht. Tegelijkertijd kunnen deze materialen ook de bewegingen van het lichaam volgen. Je moet geen producten gebruiken die zijn gecoat met bijvoorbeeld een gouden of titanium coating als je al last hebt van nikkelallergie. Als je de neiging hebt om grote littekens te vormen, is deze piercing geen goede keuze, omdat deze een hoog uitgroeipercentage heeft in vergelijking met andere piercings.

    Wanneer je wenkbrauwpiercing volledig is genezen, kun je het sieraad verwisselen, maar dit kan moeilijk zijn voor sommigen. Dit komt vaak omdat je je zicht belemmert wanneer je het sieraad moet verwisselen, maar het kan ook zijn omdat het spiegelbeeldig is.

    Het is geen goed idee om te grote sieraden te gebruiken, en het wordt afgeraden om je wenkbrauwpiercing te stretchen (uit te rekken). De huid is gewoon te gevoelig om dit aan te bevelen. Alleen de dikste wenkbrauwen kunnen een groot sieraad dragen, en we raden aan om maten tot maximaal 1,2 mm te gebruiken.

     

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om je nieuwe piercing dagelijks te reinigen met fysiologisch zout (Natriumklorid 0,9%) totdat deze volledig is genezen.

    Fysiologisch zout is niet zomaar zout water, dus je moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlenzenvloeistof, oogdruppels, enz., aangezien deze mix niet bedoeld is voor wondreiniging.

     

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing op een plek zit waar niet veel ruimte is, kun je het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is bevochtigd met de zoutoplossing.

    • Verwijder al het pus rondom het piercing sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rond het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als je het niet kunt verwijderen met gaas, kun je indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog de piercing af met schoon wegwerppapier, omdat handdoeken enz. bacteriën bevatten die problemen kunnen veroorzaken voor je piercing.


    Intieme piercing

    Intimpiercing

    Achtergrond

    Een intimpiercing heeft een lange geschiedenis en wordt verondersteld te zijn ontstaan op Borneo, waar mannen een intimpiercing moesten dragen voordat vrouwen met hen wilden vrijen. Intimpiercings worden in 2 categorieën verdeeld, afhankelijk van hun functie:

     

    Piercing voor het uiterlijk

    Zoals de naam al aangeeft, is dit een piercing die voornamelijk voor het uiterlijk is geplaatst. Ze hebben weinig of geen stimulerende functie voor zowel de drager als de partner. Een voorbeeld kan een piercing in de schaamlippen zijn.

    Stimulerende piercings

    Dit zijn piercings met als doel de drager of zijn partner te stimuleren. Hoeveel en wie ze stimuleren, hangt af van het type piercing. Een hoodpiercing bijvoorbeeld is zeer stimulerend voor vrouwen, maar niet voor hun partner. Mannelijke intimpiercings worden vaker geplaatst om hun partner te stimuleren dan henzelf.

     

    Plaatsing en sieradenkeuze

    Prins Albert-piercing

    Deze piercing is vernoemd naar een oude Engelse koning, die er mogelijk een had om zijn grote penis in bedwang te houden. Er is echter geen historisch bewijs voor deze bewering. Het werd voor het eerst uitgevoerd door Jim Ward, die door velen wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne piercingindustrie, in de jaren 80. Jim Ward runde enkele van de eerste moderne piercingstudio's in de VS en schreef onder andere 'Running The Gauntlet', een van de meest invloedrijke boeken in de piercingindustrie.

     

    Een Prins Albert-piercing wordt door de urineleider geplaatst en kan zowel als een gewone Prins Albert of als een omgekeerde Prins Albert worden gedaan, waarbij de ring bovenop de eikel van de penis zit. Het belangrijkste doel is om de penis van de man en zijn partner te stimuleren. Verschillende soorten sieraden kunnen in deze piercing worden gebruikt, maar de meest voorkomende zijn een kogelring of hoefijzer met een diameter van 16-22 mm. De dikte van het sieraad moet minimaal 1,6 mm zijn, maar bij voorkeur groter omdat dit voor meer stimulatie zorgt. Het geneest zeer snel (meestal 4-6 weken) en in tegenstelling tot wat mensen denken, is het niet bijzonder pijnlijk om te laten zetten.

     

    Klitoris / Hood-piercing

    Een klitorisvoorhuidpiercing is een vrouwelijke piercing die wordt geplaatst in de huid die de clitoris bedekt. Het kan zowel verticaal als horizontaal worden gedaan, afhankelijk van de wensen van de klant, maar de verticale variant is veruit het populairst omdat deze veel meer stimuleert dan de horizontale. De meeste vrouwen hebben de anatomie voor deze piercing, maar degenen die dat niet hebben, moeten deze vermijden omdat dit onnodige complicaties kan veroorzaken.

     

    Een professionele piercer zal het gebied inspecteren voordat hij de piercing plaatst en vaak een zogenaamde Q-tip test uitvoeren om de ruimte onder de huid te beoordelen. Helaas ervaren niet alle vrouwen stimulatie van deze piercing, zelfs als deze correct is geplaatst. De horizontale versie is meer voor het uiterlijk, maar kan stimulerend zijn als de clitoris van de vrouw een bepaalde grootte heeft.

     

    Een Hood-piercing kan worden geplaatst met een ring, gebogen staafje of rechte staaf. Het is erg belangrijk om de juiste maat te kiezen, die kan variëren afhankelijk van de anatomie van de vrouw, en het is daarom een goed idee om ons klantenserviceteam te raadplegen als je de exacte maat niet weet.

     

    Schaamlippiercing 

    Dit was enkele jaren geleden erg populair, maar is vandaag de dag minder populair dan de meer stimulerende piercings. Het kan worden geplaatst in zowel de binnenste als de buitenste schaamlippen en wordt altijd gedaan met een kogelring of hoefijzer. De meeste vrouwen laten het bovenste deel van de schaamlippen doorprikken, omdat dit veel ongemak kan veroorzaken als ze te laag worden geplaatst, omdat ze dan hinderlijk zijn bij het zitten op een bank of een zadel. Bij het kiezen van een maat meet je de schaamlip en voeg je ongeveer 0,5 - 1 mm toe aan de diameter, maar we willen je toch aanraden om ons klantenserviceteam te raadplegen, dat wordt bemand door getrainde piercers. Net als bij andere intimpiercings kun je ook een schaamlip oprekken, maar wees voorzichtig.

    Piercing in de balzak / piercing in de penisas 

    Deze lijken erg op elkaar wat betreft sieraden en worden daarom samen beschreven. Dit soort piercing wordt bijna altijd gedaan met een kogelring en vaak worden er meerdere naast elkaar geplaatst. Ze hebben geen echte functie, maar worden uitsluitend om esthetische redenen geplaatst. Het is belangrijk om goede hygiëne te handhaven, omdat een infectie hier gemakkelijk kan verspreiden met vervelende complicaties tot gevolg, vooral als ze dicht bij de anus zijn geplaatst. Wanneer het op de penisas wordt geplaatst, wordt het vaak een frenumpiercing genoemd, en een frenum-ladder als er meerdere na elkaar worden gedaan.

     

    Complicaties

    Er kunnen ook complicaties optreden als er een infectie optreedt in de piercing, of als het sieraad niet van het juiste materiaal of in de juiste maat is. Complicaties die kunnen optreden:

     

    • Infectie:Infectie is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld als er veel wordt aangeraakt aan het sieraad of als de juiste nazorg niet wordt uitgevoerd. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/afscheiding uit de piercing zijn.

    • Irritatiebultjes:Irritatiebultjes komen vaak voor bij nieuwe piercings en kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel net rondom het sieraad.

    • Allergie:Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan ​​als je in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of zweren. Daarom piercen we altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer sterk materiaal is.

     

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om je nieuwe piercing dagelijks schoon te maken met een zoutoplossing van 0,9% natriumchloride totdat deze volledig is genezen.

    Zoutoplossing is niet zomaar zout water, dus je moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., omdat dit mengsel niet is bedoeld voor het reinigen van wonden.

     

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing zich op een plek bevindt met weinig ruimte, kun je het beste een stuk steriel gaas in de zoutoplossing dopen en gebruiken.

    • Verwijder alle pus rondom het sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rond het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afgeven. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog je piercing af met een schoon wegwerppapier, omdat handdoeken enzovoort bacteriën bevatten die problemen voor je piercing kunnen veroorzaken.