X

    Tongpiercing


    Tongpiercing

    Achtergrond

    Maakte zijn grote intrede in de jaren 90, maar is eigenlijk al honderden jaren als piercing beoefend. Helaas heeft deze piercing een slechte reputatie vanwege schade aan tanden en tandvlees. Het grootste deel van deze schade wordt veroorzaakt door slecht uitgevoerde piercingen, dus zorg ervoor dat je een professionele piercer raadpleegt als je er een wilt. Het werd formeel uitgevonden en uitgevoerd door Elayne Angel, een vrouwelijke pionier in de piercing-industrie. Maar veel wijst erop dat deze piercing in veel bevolkingsgroepen werd beoefend voordat hij naar ons deel van de wereld kwam.

    Plaatsing

    Het is belangrijk om een ​​tongpiercing te laten zetten door een ervaren piercer, zodat het correct wordt uitgevoerd. De tongpiercing heeft een slechte reputatie vanwege slecht uitgevoerd werk door onervaren piercers. Als de piercing correct wordt uitgevoerd, kan deze eigenlijk zonder grote problemen verlopen.

    Een tongpiercing wordt altijd op het punt gemaakt waar de tong zijn natuurlijke knik heeft, en de locatie is erg belangrijk voor het succes van de piercing. Als deze te ver naar voren wordt geplaatst, beschadigt de staaf je tanden, en als deze te ver naar achteren wordt geplaatst, beschadigt deze je gehemelte. Het kan op verschillende plaatsen op de tong worden geplaatst, afhankelijk van de anatomie van de persoon. Het is belangrijk om rekening te houden met de bloedvaten en zenuwbanen die onder de tong lopen, evenals de tongriem.

    Het kan voorkomen dat de piercing niet kan worden uitgevoerd vanwege de anatomie, maar dit is bij de meeste mensen wel mogelijk. Als vuistregel is het bijna onmogelijk om een tongpiercing te krijgen als je moeite hebt om je tong uit je mond te steken. Het is mogelijk om de piercing op de punt van de tong te plaatsen, maar dit brengt een veel groter risico op tandletsel met zich mee.

    Het is belangrijk dat uw piercer rekening houdt met uw anatomie en geen standaardplaatsing, standaard sieraadmaat, enz. kiest. Meestal zal de tong meer opzwellen als de piercing op het achterste deel van de tong wordt geplaatst, en daarom kan een langere sieraadlengte nodig zijn. Als je de neiging hebt om veel te zwellen als je wordt gepiercet, moet dit ook worden vermeld zodat je piercer er rekening mee kan houden. De genezingsperiode voor een tongpiercing is ongeveer 3 maanden.

     

     

    Complicaties

    De meest voorkomende complicaties zijn schade aan tanden en tandvlees. Deze schade wordt veroorzaakt door slechte plaatsing en te veel spelen met het sieraad. Het glazuur op de tanden komt niet terug als dit eraf is gesleten, dus wees heel voorzichtig met hoeveel de staaf in de mond wordt gedraaid.

    U kunt met veel succes overstappen op zachte plastic materialen als de ballen tegen uw tanden aan rollen. Plastic materialen breken als je er hard op bijt, maar dit is beter dan een gebroken tand die meestal het gevolg is als je te hard op een metalen sieraad bijt. Opnieuw is het hier belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk een optimale plaatsing van het sieraad is om het risico op schade te verminderen. Of het kan ook de verkeerde maat staaf zijn die je gebruikt. Kom langs als je twijfelt of je de juiste maat gebruikt..

    Spleet

    Wanneer de piercing is gezet, kunt u merken dat het sieraad in de tong snijdt en een soort spleet in de tong creëert. Dit fenomeen wordt vaak veroorzaakt door een sieraad dat te kort is. Als het sieraad te kort is, zal het vaak in de tong drukken en van daaruit verder gaan. Het probleem kan vrijwel altijd worden opgelost door een sieraad van de juiste maat te vinden.

     

    Obstructie

    Obstructie van de luchtwegen is ook een potentiële, maar zeer kleine risico. Als de bal niet goed is vastgedraaid, kan deze in de luchtwegen vallen en ademhalingsmoeilijkheden of zelfs volledige obstructie veroorzaken. Velen hebben geprobeerd een bal te slikken, maar meestal is de luchtweg van een volwassene zo groot dat een bal gewoon zal passeren zonder volledig te blokkeren. De ervaring kan echter nog steeds hevig en pijnlijk zijn en als de bal in de longen terechtkomt, is een operatie nodig. 

     

    Infectie

    Een infectie is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van complicatie, maar meestal ook de mildste. Een tong bevat veel bloedvaten, waardoor het gebied ook top is als het gaat om het bestrijden van infecties. Hoe meer bloedstroom een ​​gebied heeft, hoe groter het effect van het immuunsysteem. Daarom is het uiterst zeldzaam om ernstige infecties te ervaren in verband met een tongpiercing. U kunt een infectie herkennen aan de klassieke te