X

    Septumpiercing


    Septum piercing

    Achtergrond

    Een septum piercing is een van de oudste piercings die bekend zijn en het is nog steeds super populair over de hele wereld. Tegelijkertijd is het een piercing waar constant nieuwe sieradendesigns voor ontwikkeld worden. De septum is gezien bij een aantal inheemse volkeren, bijvoorbeeld hadden sommige Inuit-stamleden de piercing omdat ze geloofden dat de piercing voorkwam dat de ziel door de neus vloog. Het werd ook gebruikt door de Aboriginals in Australië. Anders is het ook gezien in sommige Zuid-Afrikaanse stammen.

    Plaatsing

    De septum-piercing is geplaatst in het zachte punt onder het septumseptum. De genezingstijd is 3-6 maanden.

    Complicaties

    Complicaties kunnen optreden als er een infectie in de piercing ontstaat, of als het sieraad niet van het juiste materiaal is of de verkeerde maat heeft. Mogelijke complicaties zijn onder meer:

     

    • Infectie: is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld door veel aan het sieraad te zitten of door geen goede nazorg uit te voeren. Tekenen van infectie kunnen zijn roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing.

    • Irritatiebult: Irritatiebulten zijn zeer gebruikelijk wanneer je een nieuwe piercing krijgt en de kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel direct rond het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie die kan optreden als men in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaren of zweren. We piercen daarom altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer slijtvast materiaal is.

    • Drukplekken: Kunnen ontstaan wanneer het sieraad bijvoorbeeld te klein is omdat de huid rondom de piercing vaak opzwelt tijdens de genezing of als er langdurig veel druk op het sieraad staat, bijvoorbeeld als je altijd op dezelfde kant slaapt of een muts of haarband draagt ​​die druk op de piercing uitoefent.

    Sieradenkeuze

    We piercen altijd met titanium, omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor worden, en tegelijkertijd is titanium zeer slijtvast, wat betekent dat het sieraad goed tegen water kan en veel kan worden aangeraakt. We raden uiteraard alleen het gebruik van sieraden in materialen die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergie en infecties te voorkomen. Aanbevolen materialen zijn:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als je in het verleden allergieproblemen hebt gehad of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we het gebruik van piercingsieraden van chirurgisch staal of sieraden met een coating zoals verguld of zwart af.

    Je kunt vrijwel alle soorten sieraden gebruiken voor je septum-piercing, bijvoorbeeld:

    • Horseshoe

    • Ringen

    • Rechte staven

    • Gebogen staven.

    • Septum clickers

    Maat

    Als je de maat kiest, is het misschien een goed idee om te weten welke maat sieraad vanaf het begin is gebruikt. Als basis heb je sieraden nodig met een diameter tussen 8-10 mm., Als je wilt dat het sieraad vrij dicht bij je zit en over de 10 mm., Als je een zeer zichtbare piercing wilt. Als je je septum-piercing wilt betreuren, is het duidelijk de piercing die de minste sporen achterlaat.

     

    Nep septum-sieraden

    Je kunt er ook voor kiezen om de stijl uit te proberen met een nep-septum. Ofwel een nep-ring of een nep-septumpiercing. Dit kan je een idee geven of dit een piercing voor jou is en een piercing die je permanenter wilt laten zijn. Of je nu voor het ene of het andere kiest, het is duidelijk dat een septum-piercing je veel aandacht zal geven.

     

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om uw nieuwe piercing dagelijks te reinigen met fysiologisch zoutoplossing (natriumchloride 0,9%) totdat deze is genezen.

    Zoutoplossing is niet zomaar zoutoplossing en je moet daarom geen andere zoutwaterproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., Aangezien deze combinatie niet geschikt is voor het reinigen van wonden. 

     

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, aangezien er bacteriën op je hand