X

    Rook-piercing


    Rook piercing

    Achtergrond

    Een rook piercing is momenteel erg populair en het is ook een leuke piercing om te hebben. Het biedt namelijk veel verschillende opties wat betreft het kiezen van sieraden. Je kunt bijvoorbeeld ringen, hoefijzers en vooral gebogen staven gebruiken voor deze prachtige piercing.

    Locatie

    Een rook piercing bevindt zich in de bovenste plooi net boven het oorlelletje. Niet iedereen heeft deze plooi, dus niet iedereen kan deze piercing krijgen.

    Rook-piercings worden in het kraakbeen geplaatst en daarom kan het even duren voordat ze volledig genezen zijn. Zorg ervoor dat je het sieraad pas verwisselt als het volledig is genezen. De genezingstijd voor een rook piercing is 6-12 maanden. Dit komt omdat kraakbeenlagen in verschillende snelheden genezen, vaak in verschillende fasen die niet altijd overeenkomen. Het is daarom belangrijk dat je de richtlijnen volgt die je krijgt na het zetten van de piercing.

    Complicaties

    Er kunnen echter complicaties optreden als er een infectie in de piercing ontstaat of als het sieraad niet van het juiste materiaal is of in de verkeerde maat is. Mogelijke complicaties zijn onder andere:

    • Infektie: Er kan vaak een infectie optreden bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, zoals veel aan het sieraad zitten of onjuiste nazorg. Tekenen van een infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/afscheiding van de piercing zijn.

    • Irritatiebultjes: Irritatiebultjes komen vaak voor bij nieuwe piercings en kleine rode bultjes ontstaan vaak in gebieden met gevoelig weefsel rond het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan als je in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of wondjes. Daarom piercen we altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Tryksår: Dit kan ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak opzwelt tijdens het genezingsproces, of als je langdurig druk uitoefent op de piercing, bijvoorbeeld als je altijd op dezelfde kant slaapt of een muts of hoofdband draagt die druk uitoefent op de piercing.

    Keuze van sieraden

    We piercen altijd met titanium omdat het geen nikkel bevat, waar veel mensen helaas allergisch voor zijn. Bovendien is titanium zeer duurzaam en kan het sieraad zonder problemen in contact komen met water en veel aanrakingen. We raden natuurlijk alleen sieraden aan die zijn goedgekeurd voor piercings om allergieën en infecties te voorkomen. Het wordt aanbevolen om sieraden te gebruiken van:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als je eerder problemen hebt gehad met allergieën of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we sieraden van chirurgisch staal of vergulde of zwarte sieraden **NIET** aan.

    Deze piercing wordt meestal gezet met een gebogen staaf, maar kan ook worden gezet met andere soorten piercingsieraden, zoals:

    • Ring

    • Hoefijzer

    • Gebogen Staaf

    Maat

    We raden altijd aan om je oor te meten voordat je nieuwe sieraden koopt, omdat de grootte van een oor sterk kan variëren van persoon tot persoon. De maten zijn richtlijnen op basis van typische metingen voor Helix-piercings.

    Ringen/hoefijzers: Moeten meestal een diameter hebben van 6-10 mm en een draaddikte van 0,8-1,2 mm.

    Gebogen staaf / rechte staaf: Moeten meestal een lengte hebben van 6-8 mm en een draaddikte van 1,2 mm.

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om je nieuwe piercing dagelijks te reinigen met een zoutoplossing van 0,9% natriumchloride totdat deze volledig is genezen.

    Zoutoplossing is niet zomaar zout water, dus je moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof of oogdruppels, omdat deze mix niet bedoeld is voor het reinigen van wonden.

    • Was altijd je handen voordat je de piercing aanraakt, aangezien er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing op een plek zit waar niet veel ruimte is, kun je het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is bevochtigd met de zoutoplossing.

    • Verwijder alle pus rondom het sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rond het sieraad blijven zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog je piercing af met een schoon wegwerppapier, omdat handdoeken en dergelijke bacteriën bevatten die problemen kunnen veroorzaken bij je piercing.