X

    Neuspiercing


    Neuspiercing

    Achtergrond 

    De neuspiercing heeft zijn oorsprong in oude tradities, waar het onder stammen een symbool was van status. Op andere plaatsen werd het gebruikt om kwade geesten weg te jagen. In ons deel van de wereld is het meestal puur decoratief geweest en had het geen echte betekenis. Er zijn in de loop der tijd veel verschillende plaatsingsmogelijkheden geweest.

    Een neuspiercing is ongeveer net zo gewoon als een gewone oorpiercing en het is zeker niet ongebruikelijk om iemand met deze piercing tegen te komen. Het is wijdverspreid in sommige delen van de wereld en kan veel verschillende betekenissen hebben, waar we hier niet verder op ingaan.

    Plaatsing 

    De traditionele neuspiercing bevindt zich op de neusvleugel, aan de linker- of rechterkant. Hoe hoog deze moet worden geplaatst, hangt af van de anatomie van de persoon, maar meestal zijn er veel opties. Het is belangrijk om rekening te houden met de anatomie van de persoon bij het kiezen van de locatie. Vaak wordt een denkbeeldige lijn vanaf de zijkant en de punt van de neus getrokken, en waar deze twee lijnen elkaar in het midden kruisen, wordt het sieraad geplaatst.

    Alternatieve locaties:

    • Septum piercing die zich onder het neustipje bevindt, net als een stierenring. Deze piercing vereist veel ervaring om recht te krijgen.

     

    • Earl/bridge piercing is een piercing die zich boven op de neusrug bevindt, tussen de ogen.

     

    De genezingstijd voor een neuspiercing is 3-6 maanden. 

    Complicaties

    Er kunnen complicaties optreden als er een infectie in de piercing ontstaat, of als het sieraad niet van het juiste materiaal is gemaakt of in de verkeerde maat is. Mogelijke complicaties zijn onder andere:

     

    • Infectie: Een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld als er veel aan het sieraad wordt gezeten of als de juiste nazorg niet wordt gegeven. Tekenen van een infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vocht uit de piercing zijn.

    • Irritatiebultjes: Irritatiebultjes zijn zeer gewoon bij nieuwe piercings en de kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel rondom het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan ​​als iemand in contact komt met een product dat veel nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of wondjes. Daarom gebruiken we altijd titanium voor piercings, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: Kunnen ontstaan ​​als het sieraad te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak opzwelt tijdens het genezingsproces, of als er langdurige druk op het sieraad wordt uitgeoefend, zoals altijd op dezelfde kant slapen of een muts of hoofdband dragen die druk uitoefent op de piercing. 

    Het is meestal rood, gevoelig en gezwollen gedurende de eerste paar weken. Bovendien kan er heldere vloeistof (wondvocht) uit de piercing sijpelen. Dit is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces en hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn. Wanneer de piercing deze symptomen niet meer vertoont, wordt deze als oppervlakkig genezen beschouwd. Dit betekent niet dat het volledig is genezen, dus u mag het sieraad nog niet verwisselen.

    Tips

    • Probeer niet aan het sieraad te friemelen

    • Bedek het met tape als u contactsporten beoefent zoals voetbal, handbal, boksen, enz.

    • Vermijd de zonnebank en het zwembad of bubbelbad tijdens de genezing

    • Pas op met neuspeuteren

    • Vermijd producten die alcohol bevatten in de buurt van de piercing.

    Sieraadkeuze

    We zetten altijd piercings met titanium, omdat dit geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor zijn, bovendien is titanium zeer duurzaam en kan het sieraad dus goed tegen water en veelvuldig aanraken. We raden natuurlijk aan alleen sieraden te gebruiken die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergieën en infecties te voorkomen. Aanbevolen materialen zijn onder andere:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium 

    Als u in het verleden problemen heeft gehad met allergie of weet dat u allergisch bent voor nikkel, raden we u af sieraden van chirurgisch staal of vergulde of zwarte sieraden te gebruiken.

    Voor een neuspiercing kunt u kiezen uit:

    • Neusschroef, die het meest voorkomende sieraad is. Het heeft een speciale schroefvorm die ervoor zorgt dat het sieraad goed blijft zitten zonder er voortdurend uit te vallen. Aan de bovenkant van het sieraad bevindt zich meestal een gewone kraal of een steen.

    • Ring is ook erg populair, en er zijn verschillende opties zoals eindeloze ringen, balmringen, enz.

    • Horseshoe (hoefijzer) wordt niet zo vaak gebruikt voor een neuspiercing en wordt meer gebruikt voor septumpiercings. U kunt er echter gerust voor kiezen als u dat wilt.

     

    Nazorg 

    We raden aan uw nieuwe piercing dagelijks schoon te maken met een zoutoplossing van natriumchloride 0,9% totdat deze volledig is genezen. 

    Zoutoplossing is niet zomaar zout water, dus u moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., aangezien deze mengsels niet bedoeld zijn voor wondreiniging.

     

    • Was altijd uw handen voordat u aan uw piercing komt, omdat er bacteriën op uw handen zitten die u liever niet in de buurt van de piercing wilt hebben. 

    • Reinig uw piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als uw piercing zich op een plaats bevindt waar niet veel ruimte is, kunt u het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is bevochtigd met de zoutoplossing.

    • Verwijder alle pus rondom het sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rondom het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als u het niet met gaas kunt verwijderen, kunt u indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog de piercing af met een schoon wegwerppapier, omdat handdoeken en dergelijke bacteriën bevatten die problemen kunnen veroorzaken voor uw piercing.