X

    Nazorg

    Hoe reinigt men zijn piercing?

    Zo moet je je piercing schoonmaken

    Er zijn veel verschillende meningen en adviezen over hoe je je piercing moet schoonmaken. Veel adviezen van vrienden en bekenden zijn goedbedoeld maar niet altijd juist, daarom moet je altijd de richtlijnen volgen die je van je piercer krijgt. Deze gids is gebaseerd op advies van de International Piercing Association, die leidend is in dit vakgebied, en altijd hun eigen kennis combineert met die van artsen en andere professionals met interesse in piercings.

    Waarmee moet ik mijn piercing schoonmaken?

    Het wordt aanbevolen om je piercing schoon te maken met zoutoplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor piercings. Het is belangrijk dat de oplossing is ontworpen om piercings te reinigen of eventueel ontworpen is voor wondverzorging. Dit betekent ook dat je geen andere vergelijkbare producten moet gebruiken, zoals oogdruppels, omdat de samenstelling anders is.
    Je kunt ook je eigen mengsel maken door 1/2 theelepel keukenzout (zonder jodium) te mengen met een kopje kokend water, maar het wordt over het algemeen aanbevolen om kant-en-klare producten te gebruiken omdat zelfgemaakte mengsels vaak te veel zout bevatten, wat de huid kan uitdrogen en irritatie aan de piercing kan veroorzaken.
    Hoe moet ik mijn piercing schoonmaken?

    1. Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er altijd bacteriën op je handen zitten die kunnen worden overgedragen op je piercing. Het kan ook handig zijn om je handen te desinfecteren.
    2. Reinig je piercing dagelijks 2-3 keer met zoutwater. Je kunt ook een milde antibacteriële zeep gebruiken, maar zorg ervoor dat het een milde zeep is die je piercing niet onnodig irriteert.
    3. Spoel je piercing goed af, zodat er geen zeepresten achterblijven. Het is niet nodig om het sieraad te draaien, omdat dit de piercing kan irriteren en de genezing kan vertragen.
    4. Droog het gebied rond de piercing met een wegwerpproduct zoals papier. Vermijd het gebruik van handdoeken, die vaak vol bacteriën zitten en in het sieraad kunnen blijven hangen.
    Wat is normaal en belangrijk om te weten?
    1. Het is volkomen normaal dat je piercing in het begin erg gevoelig is, gezwollen, rood en bloedt.
    2. Tijdens de genezing kan je piercing jeuken en kan er heldere/gele vloeistof uit de piercing komen, die soms als een korst kan opdrogen.
    3. Als het aan het genezen is, kan het sieraad erg vastzitten, en is het belangrijk dat je er niet te hard aan trekt. Bovendien kan je een onaangename geur ervaren, vooral als je de piercing niet dagelijks volgens de voorgeschreven richtlijnen hebt gereinigd.
    4. Een piercing lijkt genezen voordat het daadwerkelijk is genezen, omdat het van buiten naar binnen geneest. Daarom is het belangrijk om het gedurende de hele periode dagelijks schoon te maken en het sieraad niet te vroeg te verwisselen.
    5. Sommige piercings sluiten erg snel als er geen sieraad in zit, dus het is belangrijk om altijd een sieraad te dragen. Zelfs piercings die meerdere jaren oud zijn, kunnen snel dichtgroeien.
    Veelgestelde vragen (FAQ)
    1. Het is belangrijk om altijd je handen te wassen voordat je je piercing aanraakt.
    2. Het is goed om te sporten nadat je gepiercet bent, maar luister altijd naar je lichaam.
    3. Zorg ervoor dat je altijd schone kleding draagt en slaapt in schoon beddengoed.
    4. Douchen is altijd beter dan baden in het begin.
    5. Vermijd het schoonmaken van je piercing met producten die alcohol bevatten, zoals waterstofperoxide.
    6. Vermijd lichaamsvloeistoffen, oraal contact en ruw spel met de piercing terwijl deze geneest.
    7. Vermijd stress voor je lichaam door het gebruik van alcohol, drugs en overmatige consumptie van cafeïne terwijl de piercing geneest.
    8. Vermijd vervuild water, zoals zwembaden en bubbelbaden, indien mogelijk altijd een waterdichte pleister gebruiken.
    9. Gebruik geen cosmetische producten zoals zelfbruinende crème rondom je piercing.
    10. Gebruik nooit sieraden met hangers voordat je piercing volledig genezen is.
    Nuttige links:
    Is mijn piercing geïnfecteerd?
    Bultjes rondom je piercing?

    Emu-olie

    Emu-olie

    Emu-olie wordt gewonnen uit de Emu, een vogel uit Australië. Aboriginals hebben het duizenden jarenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, wonden, blauwe plekken en als pijnstiller. 

    Emu-olie is samengesteld uit ongeveer 70% onverzadigde vetzuren en de grootste component is oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd omega-9-vetzuur, dat een ontstekingsremmend effect heeft op de huid van het lichaam. Emu-olie heeft een goede invloed op huidcellen en wordt natuurlijk in de huid opgenomen zonder de poriën van de huid te verstoppen. 

    Ondanks dat het een olie is, is klinisch bewezen dat emu-olie niet-verstoppend is. Emu-olie dringt zeer snel door in de huidlagen en laat geen vette resten achter. Dit is ook een van de redenen waarom het zo geschikt is voor piercingsverzorging.

    In onderzoeken zijn geen allergische reacties bekend van emu-olie.

    Emu-olie heeft in meerdere onderzoeken aangetoond dat het helpt bij het verminderen van littekens in brandwonden, chirurgische sneden en andere huidbeschadigingen. In combinatie met de ontstekingsremmende eigenschap helpt het ook om artritispijn te verminderen.

    Emu-olie heeft ook aangetoond dat het een aanzienlijke vermindering van keloïde littekens veroorzaakt.

    Emu-olie voor piercings

    Emu-olie wordt breed erkend als een uitstekend middel voor je piercing. Dit komt door de combinatie van de ontstekingsremmende eigenschap en het feit dat het de poriën van de huid niet verstopt. Emu-olie kan worden gebruikt voor piercings die rood, pijnlijk en gezwollen zijn of als algemeen middel na het maken van je piercing om het risico op littekenvorming te verminderen. 

    Het is echter belangrijk om te benadrukken dat emu-olie een natuurlijk product is en daarom niet is goedgekeurd als medicijn. 

    Bij Piercingfabrikken importeren wij onze emu-olie rechtstreeks van een Australische emu-boerderij en je kunt onze emu-olie hier kopen. 


    Teatree-olie

    Tea Tree Olie

    Tea Tree Olie is al duizenden jaren door Aboriginals gebruikt om bijvoorbeeld infecties te bestrijden. Tea Tree Olie heeft anti-inflammatoire, antimicrobiële en antiseptische eigenschappen en is daarom goed geschikt voor ontstoken piercings of piercing bultjes.
    Het kan daarom worden gebruikt als algemene verzorging, maar ook als middel voor problematische piercings.
    Bijvoorbeeld kan Tea Tree Olie helpen met:
    1. Het verminderen van roodheid en irritatie rondom de piercing.
    2. Het verminderen/afvoeren van irritatie bultjes rondom de piercing.
    3. Het voorkomen van keloid en hypertrofische littekens.
    4. Het voorkomen van schimmelinfecties.
    Je kunt de olie direct op de piercing aanbrengen of als toevoeging in je zelfgemaakte zoutoplossing.