X

    Intieme piercing


    Intimpiercing

    Achtergrond

    Een intimpiercing heeft een lange geschiedenis en wordt verondersteld te zijn ontstaan op Borneo, waar mannen een intimpiercing moesten dragen voordat vrouwen met hen wilden vrijen. Intimpiercings worden in 2 categorieën verdeeld, afhankelijk van hun functie:

     

    Piercing voor het uiterlijk

    Zoals de naam al aangeeft, is dit een piercing die voornamelijk voor het uiterlijk is geplaatst. Ze hebben weinig of geen stimulerende functie voor zowel de drager als de partner. Een voorbeeld kan een piercing in de schaamlippen zijn.

    Stimulerende piercings

    Dit zijn piercings met als doel de drager of zijn partner te stimuleren. Hoeveel en wie ze stimuleren, hangt af van het type piercing. Een hoodpiercing bijvoorbeeld is zeer stimulerend voor vrouwen, maar niet voor hun partner. Mannelijke intimpiercings worden vaker geplaatst om hun partner te stimuleren dan henzelf.

     

    Plaatsing en sieradenkeuze

    Prins Albert-piercing

    Deze piercing is vernoemd naar een oude Engelse koning, die er mogelijk een had om zijn grote penis in bedwang te houden. Er is echter geen historisch bewijs voor deze bewering. Het werd voor het eerst uitgevoerd door Jim Ward, die door velen wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne piercingindustrie, in de jaren 80. Jim Ward runde enkele van de eerste moderne piercingstudio's in de VS en schreef onder andere 'Running The Gauntlet', een van de meest invloedrijke boeken in de piercingindustrie.

     

    Een Prins Albert-piercing wordt door de urineleider geplaatst en kan zowel als een gewone Prins Albert of als een omgekeerde Prins Albert worden gedaan, waarbij de ring bovenop de eikel van de penis zit. Het belangrijkste doel is om de penis van de man en zijn partner te stimuleren. Verschillende soorten sieraden kunnen in deze piercing worden gebruikt, maar de meest voorkomende zijn een kogelring of hoefijzer met een diameter van 16-22 mm. De dikte van het sieraad moet minimaal 1,6 mm zijn, maar bij voorkeur groter omdat dit voor meer stimulatie zorgt. Het geneest zeer snel (meestal 4-6 weken) en in tegenstelling tot wat mensen denken, is het niet bijzonder pijnlijk om te laten zetten.

     

    Klitoris / Hood-piercing

    Een klitorisvoorhuidpiercing is een vrouwelijke piercing die wordt geplaatst in de huid die de clitoris bedekt. Het kan zowel verticaal als horizontaal worden gedaan, afhankelijk van de wensen van de klant, maar de verticale variant is veruit het populairst omdat deze veel meer stimuleert dan de horizontale. De meeste vrouwen hebben de anatomie voor deze piercing, maar degenen die dat niet hebben, moeten deze vermijden omdat dit onnodige complicaties kan veroorzaken.

     

    Een professionele piercer zal het gebied inspecteren voordat hij de piercing plaatst en vaak een zogenaamde Q-tip test uitvoeren om de ruimte onder de huid te beoordelen. Helaas ervaren niet alle vrouwen stimulatie van deze piercing, zelfs als deze correct is geplaatst. De horizontale versie is meer voor het uiterlijk, maar kan stimulerend zijn als de clitoris van de vrouw een bepaalde grootte heeft.

     

    Een Hood-piercing kan worden geplaatst met een ring, gebogen staafje of rechte staaf. Het is erg belangrijk om de juiste maat te kiezen, die kan variëren afhankelijk van de anatomie van de vrouw, en het is daarom een goed idee om ons klantenserviceteam te raadplegen als je de exacte maat niet weet.

     

    Schaamlippiercing 

    Dit was enkele jaren geleden erg populair, maar is vandaag de dag minder populair dan de meer stimulerende piercings. Het kan worden geplaatst in zowel de binnenste als de buitenste schaamlippen en wordt altijd gedaan met een kogelring of hoefijzer. De meeste vrouwen laten het bovenste deel van de schaamlippen doorprikken, omdat dit veel ongemak kan veroorzaken als ze te laag worden geplaatst, omdat ze dan hinderlijk zijn bij het zitten op een bank of een zadel. Bij het kiezen van een maat meet je de schaamlip en voeg je ongeveer 0,5 - 1 mm toe aan de diameter, maar we willen je toch aanraden om ons klantenserviceteam te raadplegen, dat wordt bemand door getrainde piercers. Net als bij andere intimpiercings kun je ook een schaamlip oprekken, maar wees voorzichtig.

    Piercing in de balzak / piercing in de penisas 

    Deze lijken erg op elkaar wat betreft sieraden en worden daarom samen beschreven. Dit soort piercing wordt bijna altijd gedaan met een kogelring en vaak worden er meerdere naast elkaar geplaatst. Ze hebben geen echte functie, maar worden uitsluitend om esthetische redenen geplaatst. Het is belangrijk om goede hygiëne te handhaven, omdat een infectie hier gemakkelijk kan verspreiden met vervelende complicaties tot gevolg, vooral als ze dicht bij de anus zijn geplaatst. Wanneer het op de penisas wordt geplaatst, wordt het vaak een frenumpiercing genoemd, en een frenum-ladder als er meerdere na elkaar worden gedaan.

     

    Complicaties

    Er kunnen ook complicaties optreden als er een infectie optreedt in de piercing, of als het sieraad niet van het juiste materiaal of in de juiste maat is. Complicaties die kunnen optreden:

     

    • Infectie:Infectie is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld als er veel wordt aangeraakt aan het sieraad of als de juiste nazorg niet wordt uitgevoerd. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/afscheiding uit de piercing zijn.

    • Irritatiebultjes:Irritatiebultjes komen vaak voor bij nieuwe piercings en kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel net rondom het sieraad.

    • Allergie:Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan ontstaan ​​als je in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of zweren. Daarom piercen we altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer sterk materiaal is.

     

    Nazorg

    Het wordt aanbevolen om je nieuwe piercing dagelijks schoon te maken met een zoutoplossing van 0,9% natriumchloride totdat deze volledig is genezen.

    Zoutoplossing is niet zomaar zout water, dus je moet geen andere zoutoplossingsproducten gebruiken, zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., omdat dit mengsel niet is bedoeld voor het reinigen van wonden.

     

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing zich op een plek bevindt met weinig ruimte, kun je het beste een stuk steriel gaas in de zoutoplossing dopen en gebruiken.

    • Verwijder alle pus rondom het sieraad. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rond het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afgeven. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog je piercing af met een schoon wegwerppapier, omdat handdoeken enzovoort bacteriën bevatten die problemen voor je piercing kunnen veroorzaken.