X

    Industriële piercing


    Industrial piercing

    Achtergrond

    Een industrial piercing is een van de meest unieke piercings die er bestaan. Een industrial piercing is een piercing in het oor die dwars door het oor gaat. Eigenlijk zijn het 2 piercings die met een sieraad worden verbonden. Het wordt ook wel een construction piercing genoemd. Het kan behoorlijk pijnlijk zijn om een industrial piercing te laten zetten - vooral omdat het 2 piercings zijn die vlak na elkaar worden gezet. De juiste techniek en een superscherpe naald kunnen echter veel van de pijn verlichten. Het kan echter nog steeds pijnlijk blijven gedurende een lange periode na het zetten.

     

    Plaatsing

    Een Industrial piercing moet zo precies mogelijk geplaatst worden en het is belangrijk om rekening te houden met zwelling die vaak optreedt in het gebied na het zetten van de piercing. Piercing in kraakbeenweefsel is problematisch en vaak een bron van irritatie en langere genezingstijd. Bij een industrial piercing worden namelijk 2 piercings gedaan in hetzelfde type weefsel en daarom is het voor de meeste mensen duidelijk dat deze piercing problemen kan opleveren. Het kan zowel horizontaal, schuin als verticaal worden gezet. De genezingstijd is net als bij een helix 3-6 maanden.

     

    Complicaties

    Complicaties kunnen optreden als er infectie optreedt in de piercing, of als het sieraad niet gemaakt is van het juiste materiaal of de verkeerde grootte heeft. Mogelijke complicaties zijn:

     

    • Infectie: infectie is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd bijvoorbeeld door veel aan het sieraad te zitten of door de juiste nazorg niet uit te voeren. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing zijn.

    • Irritatiebult: Irritatiebultjes zijn zeer gebruikelijk als men een nieuwe piercing heeft en de kleine rode bultjes ontstaan vaak in gebieden met delicaat weefsel vlak rond het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie die kan ontstaan als men in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of zweren. Wij piercen altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een extreem duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: kunnen ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld te klein is omdat de huid rond de piercing vaak zal opzwellen tijdens de genezing of als er langdurige druk is op het sieraad, bijvoorbeeld als men altijd aan dezelfde kant slaapt of een muts of hoofdband draagt die druk uitoefent op de piercing. 

     

    Sieradenkeuze

    Zoals gezegd piercen wij altijd met titanium omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor zijn. Tegelijkertijd is titanium zeer duurzaam en kan het sieraad prima tegen water en veel aanrakingen. We adviseren natuurlijk om alleen sieraden te gebruiken die zijn goedgekeurd voor piercings om allergieën en infecties te voorkomen. Wij raden aan om sieraden te gebruiken gemaakt van:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium

    Als u eerder problemen heeft gehad met allergie of als u weet dat u allergisch bent voor nikkel, raden wij u NIET aan sieraden te gebruiken van chirurgisch staal of sieraden met een coating, bijvoorbeeld verguld of zwart.

    Een Industrial piercing is speciaal omdat je alleen sieraden kunt gebruiken van een bepaalde grootte en vorm, daarom is de selectie niet zo groot als bij andere piercings. Het is belangrijk dat het sieraad dat je gebruikt, bij je oor past. Veel van onze modellen zijn verkrijgbaar in een standaardmaat die bij de meeste mensen past, en sommige modellen kunnen op maat worden gemaakt voor mensen met zeer kleine oren. Je mag het sieraad pas vervangen als je piercing volledig is genezen.

     

    Grootte 

    We raden altijd aan om je oor te meten voordat je nieuwe sieraden koopt, omdat er grote variatie kan zijn in de grootte van een oor van persoon tot persoon. De maten zijn richtlijnen gebaseerd op de typisch gebruikte maten voor Industrial piercings. Je vindt de lengte van je industrial piercing door de afstand tussen het ene en het andere piercing gaatje te meten. 

     

    De lengte moet vaak tussen de 32-38 mm zijn en de draaddikte 1,6 mm.

     

    Nazorg

    Wij raden aan om dagelijks de nieuwe piercing te reinigen met een zoutoplossing van Natriumchloride 0,9% totdat het volledig is genezen. 

    Zoutoplossing is niet zomaar zoutoplossing