X

    Emu-olie


    Emu-olie

    Emu-olie wordt gewonnen uit de Emu, een vogel uit Australië. Aboriginals hebben het duizenden jarenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, wonden, blauwe plekken en als pijnstiller. 

    Emu-olie is samengesteld uit ongeveer 70% onverzadigde vetzuren en de grootste component is oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd omega-9-vetzuur, dat een ontstekingsremmend effect heeft op de huid van het lichaam. Emu-olie heeft een goede invloed op huidcellen en wordt natuurlijk in de huid opgenomen zonder de poriën van de huid te verstoppen. 

    Ondanks dat het een olie is, is klinisch bewezen dat emu-olie niet-verstoppend is. Emu-olie dringt zeer snel door in de huidlagen en laat geen vette resten achter. Dit is ook een van de redenen waarom het zo geschikt is voor piercingsverzorging.

    In onderzoeken zijn geen allergische reacties bekend van emu-olie.

    Emu-olie heeft in meerdere onderzoeken aangetoond dat het helpt bij het verminderen van littekens in brandwonden, chirurgische sneden en andere huidbeschadigingen. In combinatie met de ontstekingsremmende eigenschap helpt het ook om artritispijn te verminderen.

    Emu-olie heeft ook aangetoond dat het een aanzienlijke vermindering van keloïde littekens veroorzaakt.

    Emu-olie voor piercings

    Emu-olie wordt breed erkend als een uitstekend middel voor je piercing. Dit komt door de combinatie van de ontstekingsremmende eigenschap en het feit dat het de poriën van de huid niet verstopt. Emu-olie kan worden gebruikt voor piercings die rood, pijnlijk en gezwollen zijn of als algemeen middel na het maken van je piercing om het risico op littekenvorming te verminderen. 

    Het is echter belangrijk om te benadrukken dat emu-olie een natuurlijk product is en daarom niet is goedgekeurd als medicijn. 

    Bij Piercingfabrikken importeren wij onze emu-olie rechtstreeks van een Australische emu-boerderij en je kunt onze emu-olie hier kopen.