Daith piercing
Achtergrond
Een Daith piercing wordt ook wel een migraine piercing genoemd vanwege het mogelijke effect op migraine. Het is nooit bewezen dat het werkt, maar wij zien in onze piercingstudio's behoorlijke resultaten wanneer klanten deze piercing krijgen. De theorie achter de werking is onder meer dat lichaamseigen morfine depots zich in het gebied bevinden en dat het op een punt zit dat al vele jaren wordt gebruikt binnen de wereld van acupunctuur.
Plaatsing
Het bevindt zich aan de binnenkant van het oor op een punt dat ook voor spierspanningen kan worden gebruikt, en misschien is het daarom effectief voor migraine. De genezingstijd voor een Daith is 6-12 maanden, omdat het zich in het kraakbeen van het oor bevindt.
Er kunnen complicaties ontstaan als er een infectie optreedt in de piercing, of als het sieraad niet van het juiste materiaal of de juiste maat is. Mogelijke complicaties zijn:
-
Infectie: is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, bijvoorbeeld door veel aan het sieraad te zitten of niet de juiste nazorg uit te voeren. Symptomen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus / vloeistof uit de piercing zijn.
-
Irritatiebult: Irritatiebulten zijn zeer gewoon bij nieuwe piercings en de kleine rode bultjes komen vaak voor in gebieden met gevoelig weefsel net rond het sieraad.
-
Allergie: Een veel voorkomende allergie is nikkelallergie die kan optreden als u in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Symptomen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaren of zweren. We piercen alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal.
-
Drukwond: Kan ontstaan als het sieraad bijvoorbeeld niet groot genoeg is, omdat de huid rond de piercing vaak zal opzwellen tijdens het genezingsproces, of als er langdurig druk op het sieraad wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld als u altijd aan dezelfde kant slaapt of een muts of haarband draagt die druk uitoefent op de piercing.
Sieraadkeuze
Zoals gezegd dragen wij altijd titanium omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor worden. Tegelijkertijd is titanium zeer duurzaam, wat betekent dat het sieraad goed waterbestendig is en veel wordt aangeraakt. Wij raden natuurlijk alleen het gebruik van materialen aan die zijn goedgekeurd voor piercings om allergieën en infecties te voorkomen. Het wordt aanbevolen om sieraden van de volgende materialen te gebruiken:
- Chirurgisch staal
- Titanium
- PTFE
- Echt goud
- Niobium
Als u eerder problemen heeft gehad met allergieën of weet dat u allergisch bent voor nikkel, raden wij aan om geen sieraden van chirurgisch staal of sieraden met een coating te gebruiken, zoals verguld of zwart.
U kunt veel verschillende sieraden gebruiken voor een Daith-piercing, maar de meest gebruikelijke zijn:
-
Gebogen staaf
-
Ringen
-
Horseshoe
Grootte
Wij raden altijd aan om uw oor op te meten voordat u nieuwe sieraden koopt, omdat er grote variatie kan zijn in de grootte van een oor van persoon tot persoon. De maten zijn richtlijnen op basis van typisch gebruikte maten voor Daith-piercings.
Ringen / hoefijzers: Moeten vaak 6-8 mm in diameter zijn als het sieraad strak moet zitten en 10-12 mm als het moet hangen.
Labret / rechte staaf: Moet vaak 8-10 mm lang zijn
Draaddikte: Moet zijn van 0-8-1,6 mm
Nazorg
Wij raden aan uw nieuwe piercing dagelijks te reinigen met Natriumchloride 0,9% totdat het genezen is.
Niet alle zoutoplossingen zijn hetzelfde, gebruik daarom geen andere zoutoplossingsproducten zoals contactlensvloeistof, oogdruppels enz., omdat deze combinatie niet bedoeld is voor het reinigen van wonden.
-
Was altijd uw handen voordat u uw piercing aanraakt, omdat er bacteriën op uw handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen.
-
Reinig uw piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als uw piercing op een plek zit met weinig ruimte, kunt u bijvoorbeeld een stuk steriel gaas gebruiken dat in de zoutoplossing is gedrenkt.