X

    Borstpiercing


    Borstpiercing

    Achtergrond

    Wanneer mensen begonnen met het piercen van hun borsten is niet nauwkeurig vastgesteld, maar deze piercing kreeg eigenlijk een grappige doorbraak in ons deel van de wereld.

    Victoriaanse vrouwen uit de 19e eeuw hadden door de geschiedenis heen de reputatie saai en weinig open te zijn voor nieuwe modetrends, maar eigenlijk waren ze een van de eersten die deze piercing in Europa droegen.

    Al aan het begin van deze eeuw begonnen deze moedige vrouwen hun borsten te piercen. De motivatie erachter was naar verluidt de mooie vorm die een borstpiercing aan de tepel gaf. Het was natuurlijk niets om publiekelijk over te vertellen, maar het was vooral in de betere kringen in Londen extreem populair.

    Niet iedereen was echter even enthousiast over deze nieuwe “rage”, bijvoorbeeld artsen waren verontwaardigd dat vrouwen hun lichaam aan deze vreemde trend blootstelden, maar de vrouwen gingen onverminderd door. Dit verhaal vertelt ook iets over de drang van mensen om zich te onderscheiden en anders te zijn, die al in die tijd springlevend was.

    Plaatsing

    De locatie hangt sterk af van het geslacht van degene die de piercing draagt. Een vrouw heeft meestal grotere tepels dan een man, wat betere mogelijkheden biedt om het in de tepel te plaatsen. Bij mannen is de tepel kleiner en daarom kan het nodig zijn om door het gebied achter de tepelhof (areola) te piercen.

    De typische plaats is, ongeacht het geslacht, onderaan de tepel, in een horizontale positie. Het kan echter zowel verticaal als schuin worden gedaan als dat gewenst is.

    Het is belangrijk om het niet achter de tepelhof bij vrouwen te plaatsen, omdat dit complicaties zoals borstinfecties kan veroorzaken.

    Als je last hebt van ingevallen tepels, kan de piercing helpen om je tepels weer naar buiten te trekken, maar zorg ervoor dat je naar een ervaren pier