X

    Anti helix


    Anti helix

    Achtergrond

    De Anti Helix is de afgelopen jaren erg populair geworden en wordt ook wel een Helix-staaf genoemd. De piercing werd vooral populair nadat een foto van een driedubbele Anti Helix viraal ging op het internet. Het is technisch gezien moeilijk te zetten, zelfs voor een ervaren piercer. Zorg er daarom voor dat je deze piercing alleen laat zetten door een professionele piercer.

    Locatie

    De Anti Helix is een oorpiercing aan de tegenovergestelde kant van waar je een gewone Helix-piercing plaatst. Je kunt er meerdere tegelijk laten zetten als je de anatomie ervoor hebt.

    Als deze wordt gezet, wordt er rekening gehouden met zwelling in het gebied, dus verwacht een paar sieradenwisselingen/inkortingen voordat het resultaat perfect is. De genezingstijd voor een Anti Helix is 3-6 maanden.

    Complicaties

    Er kunnen echter complicaties optreden als er een infectie in de piercing ontstaat of als het sieraad niet van het juiste materiaal of de verkeerde grootte is. Mogelijke complicaties zijn onder andere:

     

    • Infectie: Infectie is een veelvoorkomende complicatie bij nieuwe piercings als de hygiënische principes niet worden nageleefd, zoals veel aan het sieraad zitten of geen juiste nazorg uitvoeren. Tekenen van infectie kunnen roodheid, warmte, zwelling, pijn en pus/vloeistof uit de piercing zijn.

    • Geïrriteerd bultje: Geïrriteerde bultjes komen vaak voor wanneer je een nieuwe piercing krijgt, en de kleine rode bultjes verschijnen vaak op gebieden met gevoelig weefsel vlakbij het sieraad.

    • Allergie: Een veelvoorkomende allergie is nikkelallergie, die kan optreden als je in contact komt met een product dat grote hoeveelheden nikkel afgeeft. Tekenen van nikkelallergie zijn jeuk, roodheid, kleine blaasjes of zweren. Daarom piercen we altijd alleen met titanium, dat 100% nikkelvrij is en een zeer duurzaam materiaal is.

    • Drukplekken: Drukplekken kunnen ontstaan als het sieraad te klein is, omdat de huid rond de piercing vaak opzwelt tijdens het genezingsproces, of als er langdurige druk op het sieraad wordt uitgeoefend, zoals altijd aan dezelfde kant slapen of het dragen van een muts of hoofdband die druk uitoefent op de piercing.

     

    Sieradenkeuze

    We piercen zoals gezegd altijd met titanium omdat het geen nikkel bevat, waar helaas veel mensen allergisch voor zijn, en omdat titanium zeer duurzaam is, kan het sieraad zonder problemen nat worden en veel worden aangeraakt. We raden natuurlijk alleen sieraden aan die zijn goedgekeurd voor piercings, om allergieën en infecties te voorkomen. Het wordt aanbevolen om sieraden te gebruiken van:

    - Chirurgisch staal

    - Titanium

    - PTFE

    - Echt goud

    - Niobium 

    Als je in het verleden allergische reacties hebt gehad of weet dat je allergisch bent voor nikkel, raden we Niet aan om sieraden te dragen van chirurgisch staal of sieraden met een coating zoals verguld of zwart.

    Anti Helix kan worden gezet met:

    • Rechte staaf

    • Ring

    • Labret

    • Gebogen staaf

    • Hoefijzer

     

    Maat 

    Ringen/ Hoefijzers: Moeten vaak een diameter hebben van 6-10 mm en een draaddikte van 0,8-1,2 mm. Hoe kleiner de diameter, hoe strakker het sieraad om het oor zit. Labret/ Rechte staaf: Moet vaak 6-8 mm lang zijn en een draaddikte van 1,2 mm hebben.

    Nazorg 

    Het wordt aanbevolen om je nieuwe piercing dagelijks te reinigen met een zoutoplossing van natriumchloride 0,9% totdat deze volledig is genezen. 

    Niet alle zoutoplossingen zijn hetzelfde, dus gebruik geen andere zoutoplossingsproducten zoals contactlensvloeistof, oogdruppels, enz., aangezien deze mix niet is bedoeld voor wondreiniging. 

     

    • Was altijd je handen voordat je je piercing aanraakt, omdat er bacteriën op je handen zitten die niet in de buurt van de piercing mogen komen. 

    • Reinig je piercing meerdere keren per dag met de zoutoplossing. Als je piercing op een plaats is geplaatst waar niet veel ruimte is, kun je het beste een stuk steriel gaas gebruiken dat is gedrenkt in de zoutoplossing. 

    • Verwijder alle pus rond het sieraad van de piercing. Wondvocht is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces, maar het kan ook rond het sieraad zitten en voorkomen dat de piercing kan ademen en meer wondvocht kan afvoeren. Als je het niet met gaas kunt verwijderen, kun je indien nodig een kleine schone wattenstaafje gebruiken.

    • Droog de piercing af met een schoon wegwerppapier, aangezien handdoeken en dergelijke bacteriën bevatten die problemen kunnen veroorzaken voor je piercing.